Speltips

Speltips Kalmar - Gefle

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-08-25 19:00 Spela här

Speltips Kalmar - Gefle
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.83 Speltips: Gefle mål före 75:00
2014-08-25 19:00 Kalmar - Gefle Gefle mål före 75:00 1.83 Polsater

Gefle mål före 75:00 spelas i bortamatchen mot Kalmar. Finns på bet365 under fliken mål - tid för lagets första mål.

Mot bakgrund av hur det sett ut för Kalmar FF den senaste tiden är det ju skrällvarning här. Verkligen. Men vi ska komma ihåg en sak: Kalmar är alltjämt obesegrade hemma och Gefle är trots allt, normalt sett kassa borta i allmänhet och på naturgräs i synnerhet.

6. Kalmar FF 20 8 7 5 27-25 2 31
11. Gefle IF FF 20 5 8 7 23-24 -1 23

Hemma:
10 5 5 0 16-7

Borta:
10 1 5 4 13-17 -4


Statistik:
Kalmar har släppt in mål före minut 75:00 i 13 allsvenska matcher av 20 i år. På hemmaplan? 6 av 10. Märk väl dock, man har gjort det i de fyra senaste hemmamatcherna.

Gefle har klarat linan 12 av 20. På bortaplan? 7 av 10. Faktum är att man blivit mållösa endast två gånger borta. Gefle har gjort 13 mål borta, lika många som IFK Göteborg och Elfsborg exempelvis. Bara Häcken, AIK, Malmö och Djurgården (som gjorde fem i en match) är bättre.

Läget i lagen: Konstapel trubbel har hälsat på i Kalmar. Stabile mittbacksförväret Marcus Nilsson (18/0) är avstängd. Mittfältare Hovda (13/0) skadad. Mittfältare Ismael (18/0) skadad, Ytterback Solheim (18/1) skadad. Andra ytterback Emin Nouri (16/1) skadad. Tre ordinarie backlinjespelare saknas, liksom ett potentiellt inre mittfält. Har nu ingen renodlad defensiv mittfältare i truppen. Lägg till att man sålde Melker Hallberg till Udinese i somras. Sex av elva spelare som startade när Kalmar vann borta mot Gefle i våras är indisponibla.

Gefle saknar ingen spelare av betydelse.

Kommentar: Kalmar har den senaste tiden spelat bedrövligt. Vi spelade emot dem i Svenska Cupen när de föll mot Kristianstad senast för att ta ett exempel. I allsvenskan har laget 1-2-5 på sina åtta senaste. Det normalt så stabila försvarsspelet är nog det som havererat allra mest. Kalmar släppte som bekant in klart minst mål i fjol och fortsatte på den vägen i våras. På senare tid har det varit svängdörrar.

Jag hade gått emot Kalmar helt och spelat X2 eller dnb-tvåa här men jag vågar inte det med tanke på att Kalmar trots allt är obesegrade hemma och att det trots allt finns en högre kapacitet än hos Gefle, alla frånvarande spelare till trots. Dessutom. Jag talade med keeper Cramer i helgen. Enligt honom hade spelare och ledare något form av (kris)möte direkt efter cupkatastrofen mot Gefle. Det i kombination med att asstränaren Patrik Hansson nu gått vidare (ersatts av U21-tränaren) är sånt som kan ge en boost.

En annan sak Cramer sa var att anledningen till att försvarsspelet sett sämre ut (enligt honom) var att man fått rotera en del till följd av alla skador. Nu saknar man tre fjärdedelar av backlinjen. En helt ny backlinje, med sämre spelare dessutom, ska starta här. Lägg till att man inte direkt har några defensiva mittfältare i truppen och vi kommer få ett offensivt balanserat lag med många unga spelare.

Efter den senaste tidens kräftgång lär publiken ha kort tålamod. De vill se KFF gå framåt och om de inte gör det kan det snabbt börja knorras. Hur hanterar ett rätt ungt Kalmar det? Kan lätt bli lite nervositet eller övermod i ett sådant läge.

Gefle då? Ja, det tråkstämpeln lär sitta på det där laget för evigt. Men den är lite orättvis. Lundevall, Dioh Williams, Lantto, Oremo, Hansson m.fl är spelare som definitivt kan skapa lägen och såra andra allsvenska lag. Trivs dock fortfarande bäst när man slipper föra spelet (de vinner sällan bollinnehavet om man säger så) och därmed lär de få en passande matchbild mot Kalmar. Dessutom har de allt att spela för fortfarande. Oerhört jämnt i botten och Gefle behöver skrapa ihop tio-tolv poäng till för att vara helt safe. Jämför den motivationen med Kalmars mer luddiga "revansch" "kriga om Europaplatserna" (vilket spelarna verkar tappat tron på att man ska klara och som i nuläget ser svårt ut).

Gefle att göra mål ligger och skvalpar på 1.55 ca och då tar jag hellre det här spelet. Som sagt, svängdörrar i Kalmars försvar senaste tiden och nu ska en oprövad backlinje in och spela bakom ett offensivt balanserat lag.

Men som sagt, jag vågar inte gå emot Kalmar helt. Helt plötsligt vaknar Söderqvist till liv igen och David Elm är sådär stor som han kan vara ibland. Den modige kan pröva Gefle rak eller ö1,5 mål till höga odds, möjligt att jag tar det live. Men på förhand spelar jag det här spelet bara. En bolljävel ska väl Gefle klara av att peta in här med förutsättningarna som råder? Ja.

@nokkan21Polsater - 24 Augusti, 2014, 23:35

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!