Speltips

Speltips Malmö FF - Red Bull Salzburg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-08-27 20:45 Spela här

Speltips Malmö FF - Red Bull Salzburg
Land: Europa Liga: Champions League-playoff
Odds: 2.60 Speltips: 1X
2014-08-27 20:45 Malmö FF - Red Bull Salzburg 1X 2.60 mr_england

Jag tycker att tre saker talar för att Malmö FF kan få med sig minst kryss i den här matchen. Hemmaplan, skadeläget och sist men absolut inte minst det faktum att Salzburg inte behöver vinna den här matchen för att gå vidare.

Ok att hårdsatsande Salzburg i grunden är ett bättre fotbollslag än Malmö men jag kan inte köpa att Salzburg ska vara så här stora favoriter med de här förutsättningarna. I skrivande stund ger Malmö oddset 6.50 att vinna matchen och Salzburg 1.53 hos bet365 . Det är i mitt tycke en alldeles för stor skillnad och vi erbjuds därför även väldigt fina handicap-odds på Malmö.

HEMMAPLAN FÖR MALMÖ
Salzburg var klart bättre än Malmö förra veckan i Österrike och vann mycket rättvist. Malmö hade tur som bara förlorade med uddamålet. Alla som följer fotboll vet dock hur enormt stor skillnad det kan vara att spela hemma jämfört med borta. Det bevisade inte minst Malmö i förra kvalomgången då man rättvist förlorade med två mål nere i Prag för att sedan vända och vinna med två mål hemma på ett kokande Swedbank Stadion. I den matchen skiljde det hela fyra mål mellan hemma och bortaplan även om såklart förutsättningarna även påverkade resultaten.

Salzburg är ett något bättre lag än Prag men vi pratar ändå inte om något Barcelona eller europeiskt storlag. Om det nu är möjligt så kommer det troligtvis vara ännu bättre stämning på Swedbank den här gången än mot Prag och då kan vi verkligen prata om en tolfte spelare med allt vad det innebär med tryck på domaren mm. Det var verkligen världsklass på inramningen i returmötet mot Prag och inget bortalag kommer vara opåverkade av en sådan upplevelse.

Malmö har dessutom väldigt bra hemmaform då man är obesegrade i de nio senaste hemmamatcherna i Allsvenskan och Champions League-kvalet. Den senaste hemmamatchen i Allsvenskan vann man med 3-0 mot Norrköping och den senaste hemmamatchen i Champions League-kvalet vann man med 2-0 mot Sparta Prag.

Salzburg har vunnit samtliga tre bortamatcher i inledningen av den österrikiska ligan. De har totalt spelat sex ligamatcher och vunnit samtliga. Det ska dock nämnas att tvåan och trean i Österrikes Bundesliga heter Wolfsberger och SV Grodig. Någon som hört talas om dessa lag? Men de säger väl samma sak om AIK och Elfsborg i Österrike :) En väldigt viktig sak i sammanhanget är dock att Salzburg förlorade sin hittills enda bortamatch i årets Champions League-kval. Det med 2-1 mot FC Karabakh från Azerbajdzjan.

SKADELÄGET
Salzburg har en lång och gedigen skadelista inför den här matchen. Hela nio spelare i truppen är skadade eller tveksamma till spel. Något som gynnar Malmö. Jämfört med senaste mötet saknar Salzburg halva backlinjen den här gången och stjärnan Sadio Mané har stängts av på grund av disciplinära skäl. Det ryktas att han försöker lämna klubben. Salzburg får dock tillbaka Alan inför det här mötet vilket är ett plus. Den duktige brasilianske anfallaren spelade inte första matchen i Österrike.

Jämfört med senast har Malmö fått Ricardinho skadad vilket är ett avbräck. I övrigt ser det dock bra ut förutom Thern och Molins som varit skadade en tid. Malmö kommer starta med följande elva...

Olsen, Tinnerholm, Helander, Johansson, Konate, Halsti, Kofi Adu, Thelin, Eriksson, Forsberg, Rosenberg.

Besök skadekollen .se för fullständig info om skador och avstängningar.

SALZBURG BEHÖVER INTE VINNA MATCHEN
Sist men inte minst ska det nämnas att Salzburg inte behöver vinna matchen. Något som naturligtvis är en stor fördel för mitt spel på 1X (asian handicap +0.5) i matchen. Salzburg går vidare till Champions League-gruppspelet om matchen slutar oavgjort så ett kryss fungerar utmärkt för Salzburg, precis som för mitt spel. Det gör att de inte behöver gå framåt på samma sätt som om de varit tvungna att vinna matchen. Salzburg går till och med vidare om de förlorar matchen med uddamålet. Om de gör två mål eller fler.

Med ovan nämnda förutsättningar ger jag Malmö en god chans att nå minst ett oavgjort resultat i den här matchen. Jag tycker oddset på 1X eller asian handicap +0.5 är för högt för att låta bli och det får bli mitt spel. I skrivande stund ger dubbelchansen 1X oddset 2.37 hos bet365 . Asian handicap +0.5 ger dock oddset 2.60 och då väljer jag självklart det då 1X och asian handicap +0.5 är exakt samma spel. Jag spelar på att Malmö vinner eller att matchen ska sluta oavgjort.

Spel: Malmö FF med asian handicap +0.5 – odds 2.60 bet365

TV: TV6 och Viaplay

mr_england - 27 Augusti, 2014, 01:08

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Akberg - 2014-08-27 20:02:47

Hakar på!

Pettson - 2014-08-27 13:22:04

enda res som jag ser troligt är 2-2 isåfall. 2.1MFF hoppas jag på men tror salz går med segern i hand. klassen är för stor och malmö ska framåt. tror salz kommer få ungefär likvärdigt med lägen som i förra dock att man sätter de.

0-2/1-2 är mitt tips. hoppas jag har fel. och ja tycker det är enorm skillnad på spartaP och salzb, helt annan form och en mycket vassare djup i trupp. 1-0 MFF finns inte i min värld då jag är övertygad om att salz nätar. åge kan rida hur mycket tjur han vill och ica kan plocka bort red bull från hyllorna. spelar ingen roll.

Akberg - 2014-08-27 08:54:01

2.40 hos SBO.