Speltips

Speltips Arsenal - Besiktas

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-08-27 20:45 Spela här

Speltips Arsenal - Besiktas
Land: England Liga: CL
Odds: 3.50 Speltips: Arsenal & u2,5
2014-08-27 20:45 Arsenal - Besiktas Arsenal & u2,5 3.50 Polsater

Arsenal & u2,5 mål spelas i CL-returen mot Besiktas.

0-0 i första mötet på det katastrofala underlaget Atatürk-stadion bjöd på.

Arsenal har Arteta, Gibbs, Walcott, Giroud och Ramsey out av olika anledningar. Tunga avbräck, i synnerhet om Wenger får för sig att spela med Sanogo. Jag bryr mig inte om hur stor potential den killen har, för närvarande är han en inte en spelare för ett topplag i PL. Punkt. Tänktbar elva:

Szczesny;
Debuchy, Mertesacker, Koscielny, Monreal;
Flamini
Oxlade-Chamberlain, Wilshere,
Özil, Cazorla;
Sanchez

Besiktas har Atiba Hutchinson (svenskbekanting!) tveksam. I övrigt inga avbräck vad jag kunnat se. Tänkbart lag:
Besiktas:
Zengin;
Koybasi, Franco, Gulum, Motta;
Uysal, Kavlak,
Sahan, Ozyakup, Pektemek;
Ba


Kommentar: Det finns en del risker/fällor att gå i när det gäller det här spelet, men till oddset som erbjuds är jag lockad. Så här är det: för att mitt spel ska gå in måste Arsenal vinna med 1/2-0. Gör Besiktas mål är det kört, gör Arsenal fler än två är det kört.

Med det sagt...Arsenal håller jäkligt ofta nollan hemma på Emirates nuförtiden. Klarat av det nyligen mot lag av Besiktas-klass (Montpellier, Fenerbache, Marseille, Napoli har alla besegrats med just 2-0 sedan 2012) i Champions League-spelet. Nu väntas också Mertesacker och Koscielny äntligen spela tillsammans igen. Det som talar mot är att Flamini blir den enda defensivt inriktade mittfältaren. Om Besiktas ställer om kan backlinjen lämnas utan protection då Flamini tenderar vara rätt fladdrig, han behöver en strateg bredvid sig.
Å andra sidan. Besiktas är inte inne i sin säsong fullt ut. Skapade en del i första mötet, men absolut inga mängder. Demba Bas fräckis direkt på avspark var det farligaste. Så en Arsenal-nolla känns inte allt långt bort.

Framåt för Arsenal då? Ramsey har varit viktig och han är out. Sanchez är inte riktigt igång än och experimentet med honom som central anfallare mot Everton var floppartat. Nu är det han eller Sanogo som ska spela i strikerrollen. Lägg till att vi har Özil/Cazorla som ogärna löper i djupled. Besiktas kommer att backa hem här. Ser framför mig en matchbild där Arsenal rullar boll från sida till sida utan att det händer något just för att ingen tar djupledslöpningar. Mycket hänger på Oxlade-Chamberlain här, förhoppningsvis får han friheten att gå framåt.

Ska vi vara helt ärliga så har Arsenals offensiv sett bedrövlig ut i de tre tävlingsmatcherna såhär långt. Skapat oerhört lite. Besiktas såg välorganiserade ut defensivt sett och lär falla tillbaka och satsa på kontring här.

Jag tror att Arsenal kommer bryta ned Besiktas, till slut. Den rutinen finns trots allt hos Wenger och laget, man har nått CL 16 år i rad liksom, man brukar kunna reda ut knepiga situationer. Just därför tror jag inte vi kommer få se någon naiv tokoffensiv, för ett kontringsmål i röven vore helt förödande då läget blir riktigt prekärt för Arsenals del då.

En sak man får ge Arsenal är att det är ett skickligt lag när det gäller att hålla i bollen. Tror att, när ledningsmålet väl kommer, att man kommer ägna mycket tid att åt hålla i boll, rulla bort sekunder och minuter, avvakta tills helt rätt läge kommer innan man riskerar något i en kontring.

Mot bakgrund av allt detta så ser jag en matchbild där Arsenal försöker och försöker, har mycket boll utan att det händer särskilt mycket. Kanske ett ledningsmål innan minut 60 och sedan ett avgörande mål med 10 kvar. Jag ser det som ett troligt scenario och tilltalas av oddsen vi erbjuds på detta.

Visst, det här spelet har svagheter, inte minst de jag nämnde ovan, att ett Besiktasmål förstör allt. Man skulle också kunna tänka sig att Besiktas kommer tokösa i eventuellt underläge, vilket öppnar för kontringar. Sant naturligtvis, men jag tror som sagt att Arsenal kommer hålla i bollen mest. Dessutom saknas den vassaste kontringsspelaren laget har (Theo Walcott). Dessutom, Besiktas vet också att ett 1-0-underläge inte är någon katastrof. Kvittering och man är vidare. Alltså inte någon idé att tokösa förrän tiden är inne så att säga.

Hoppas ni är med på hur jag resonerar. Till oddset som erbjuds och det scenario jag ser framför mig baserat på hur Arsenal sett ut och hur förra matchen såg ut kör jag. Men jag har också redovisat minussidorna, så värdera själva vad ni tror. Förhoppningsvis sitter vi i ett bra läge i slutet där vi kan "live-säkra" på något sätt.

Bidra gärna med era tankar här nedan eller på Twitter (@nokkan21).

Polsater - 27 Augusti, 2014, 01:34

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Honken - 2014-08-27 10:03:53

Besiktas kommer troligen vilja få in ett mål så tidigt som möjligt och försöka "stänga" matchen eftersom Arsenal då måste göra två mål. Så jag tror mer på ett offensivt Besiktas. Själv körde jag DNB 2 med tanke på oddset.

esundfeldt - 2014-08-27 09:20:40

Du får 3.90 för "Arsenal 1-0 eller 2-0" hos Ladbrokes , vilket i princip är samma spel.

Aston - 2014-08-27 09:05:52

Att första match slutade 0-0 är ju en gåta. Så många chanser båda lagen skapade (framför allt Ba i Besiktas) så borde det stått 2-2 eller 3-2 på tavlan vid 90 minuter. Visst andra förutsättningar här men tror inte lagen kommer fega här heller.

jardel9 - 2014-08-27 07:27:40

X2 vore mycket smartare spelat. Du underskattar Besiktas :-)