Speltips

Speltips Augsburg - Borussia Dortmund

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-08-29 20:30 Spela här

Speltips Augsburg - Borussia Dortmund
Land: Tyskland Liga: Bundesliga
Odds: 2.2 Speltips: Dortmund (asian -1)
2014-08-29 20:30 Augsburg - Borussia Dortmund Dortmund (asian -1) 2.2 Polsater

Borussia Dortmund asian -1 (pengarna tillbaka på uddamålsseger) spelas i fredagens Bundesligafajt.

Ett svennebanan-bett, om du så vill. Hcp-spel på en favorit. Men jag tror på Borussia här. Låt mig förklara hur jag tänker.

Augsburg var nära Europa League i fjol, gjorde en fin säsong. Men man tappade mittfältaren André Hahn, som var lagets bäste spelare i fjol. Även mf Kevin Vogt försvann liksom flera andra spelare som fick en del speltid. Den stora värvningen man fick in var Tim Matavz (forward från PSV). Även gamle HIF-forwarden Nikola Djurdjic plockades in, liksom Shawn Parker från Mainz.

Kort sagt, man förstärkte anfallssidan, men då man spelar 4-1-4-1 är det bara Matavz som spelar (och kanske Parker på kanten). Överlag skulle jag säga att man är sämre än i fjol i och med tappet av Hahn.

Har fått en usel start av säsongen då man förlorade mot Regionalliga-laget Magdeburg i cupen trots stark uppställning samt förlorade premiären mot Hoffenheim med 2-0.

Tävlingspremiär hemma nu. Det är naturligtvis en faktor som talar för hemmalaget, liksom ett gynnsamt skadeläge. Men vi har sett tidigare hur det här med trender är. Två matcher gör ingen säsong, men Augsburg har trots allt två förluster och det kan indikera att en tung säsong väntar.

Dortmund gick 11 3 3 39 19 på bortaplan i ligan i fjol. Tappade åtta poäng på Bayern München i bortaspelet, att jämföra med 11 i hemmaspelet. Brukar inte ha några större problem att avfärda mitten/bottenlag även borta. Sju av elva segrar på bortaplan i fjol var med mer än ett mål. Bland annat 4-0 borta mot Augsburg tidigt i fjol.

Nu saknar Dortmund visserligen Hummels, Schmelzer, Kuba, Sahin och Gündogan. Rätt så tunga avbräck, men man är rätt vana vid att behöva klara sig utan ett par av de där gubbarna nu. Bender och Ramos testas. Får däremot tillbaka Weidenfeller jämfört med sist. Tänkbar elva:

Weidenfeller
Pizchek, Sokratis, Ginter, Durm
Jojic, Kehl, Mkhitariyan
Reus
Immobile, Aubameyang

För mig är det här ändå ett starkt lag. Slog ett reservbetonat Bayern i supercupen innan de föll mot Leverkusen i premiären. Den förlusten var inte mycket att säga om dock, Leverkusen tog ledningen med 1-0 efter sju sek innan Dortmund vaknade. Tog sedan över och skapade väldigt mycket innan leverkusen tryckte in 2-0 i slutsekunden. Leverkusen är ett betydligt bättre lag än Augsburg. Såg exempelvis hur de mosade FCK i CL-kvalet igår (men vadå, FCK suger ju säger ni. Nej, titta på hur vanligt det är med storsegrar av den typen i CL-kval eller titta på hur FCK levererade i CL-gruppspelet i fjol). Så jag drar inte så stora växlar av den matchen. Snarare har Dortmund hamnat i ett must win-läge nu.

Augsburg är ett lag som sliter hårt, springer mycket och är jobbiga att möta. I det här läget, med Hummels m.fl. borta hade det varit jobbigare för Dortmund att möta ett lag med en stor portion egen kreativitet. Nu får man styra och ställa lite, även om Dortmund kanske inte är ett possession-lag lär man stya händelserna ute på planen rätt kraftigt då man ganska lätt lär vinna tillbaka bollen mot det här AUgsburgslaget. Och då är Dortmund så pass bra att man kommer få utdelning framåt.

Vidare är det så att ska man spela Dortmunseger kan man (nästan) lika gärna spela hcp. Det är lite allt eller inget för deras del, särskilt om man ser till hur vasst de kontrar. Men den här gången kör jag bara -1, alltså pengarna tillbaka vid uddamålsseger. Ser verkligen Dortmund vinna här, tycker oddset är väldigt fint för det. I fjol fick man 1.53 på raka tvåan, visst då hade Dortmund Lewandowski och Hummels. Men Aubameyang gjorde tre då, Reus är med, Mkhitaryan är med. Och glöm inte bort att jag håller Augsburg som snäppet sämre än förra året. Stor omsättning på spelare också.

Kam tänka mig 1-3 eller liknande, det är taget. Forza Reus!

@nokkan21

Polsater - 29 Augusti, 2014, 00:23

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Spettan - 2014-08-29 19:52:56

BVB: Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Subotic, Durm, Kehl, Jojic, Reus, Mkhitaryan, Großkreutz, Aubameyang

Lazzon - 2014-08-29 08:00:41

Bra rek, forza BVB!