Speltips BK Häcken - Mjällby

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-08-30 16:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 2.40
Tips: Ö1,5 1a halvlek
Ö1,5 mål i första halvlek spelas mellan Häcken och Mjällby. 2.40 på Betsson. Allt ner till 2.20-2.15 känns okej.

Inträffat 11/21 matcher totalt för Häcken, 6/10 hemma.
Inträffat 7/21 matcher totalt för Mjällby, 3/10 borta.

Läget i lagen:
Inte hittat några trupper än. Men Häcken lär ha Martin Ericsson out, kanske även Thorvaldsson. Enligt vissa uppgifter saknar Mjällby Kristian Haynes, men han satt med på bussen till Götet åtminstone. Ekenberg i alla fall borta.

Nåja. Det här spelet har inte SÅ mycket med tillgängliga spelare att göra. För mig skriker den här matchen mål.
Sedan Linderoth tog över Mjällby har 4/6 matcher gått över linan. Inte så konstigt, då han vill ha ett betydligt offensivare Mjällby. Ett Mjällby som tar tag i bollen, anfaller varierat och går fram med mycket folk. Alltså: i ett läge där de flesta hade gått motsatt riktning, dvs börjat spela riskminimerande och börjat gneta, gör Mjällby tvärtom. Ligger under nedflyttningsstrecket med tre poäng upp, så måste få med sig alla poäng de kan. Och de kommer alltså inte plocka sina poäng genom att stå hand i hand i eget straffområde och sparka upp bollar på läktaren. De kommer spela och bjuda upp.

Och vad tycker då Häcken om det? Bröderna Gustafsson slickar sig runt munnen. Makondele tackar och tar emot. Kanske är t o m Carlos Strandberg med och lite sugen på att spela? Peter Gerhardsson är en offensivt inriktad tränare jag verkligen beundrar. Har spelat mot Häcken i två omgångar i rad (x2 på HIF och 1a på AIK) med framgång. Men faktum är att i båda de här matcherna så har man spelat bra, skapat många lägen och borde kanske fått med sig något mer än vad som fallet blev. Så lite varning för retroaktiv utdelning. Formen på de offensiva spelarna är det inget fel på, åtminstone inte när det gäller att ta sig till chanserna. Kom till 13 avslut mot AIK och 10 mot HIF. Annorlunda att möta ett formstarkt HIF och AIK på Friends (med en rutten matta som inte gynnar Häcken) jämfört med att möta Mjällby hemma.

Häcken är också i det läget tabellmässigt att varje poäng knappast är på liv och död. Har inget med guldet att göra längre, det enda man kan sikta på är väl en europaplats, vilket förvisso inte är fy skam, men inte heller någon titel/nedflyttning. Tror att Gerhardsson i ett sånt här läge uppmuntrar än mer till att låta sina offensiva spelare leva ut sin kreativitet.

Matchupen här med alltid offensiva Häcken och "nyoffensiva" Mjällby med, förmodligen, en het Chippen från start gör att jag kan se den här matchen innehålla mål i mängder. Det här har inträffat i 6/10 av Häckens hemmamatcher och i 3 raka Mjällbymatcher. Att få 2.40 på det här då känns generöst.

Tror vi redan från start får två lag som anfaller. Häcken öser alltid på hemma oavsett om de tar ledningen så vem som än får första målet lär det fortsatt bli öppet.

Det ska tydligen i vanlig ordning regna i Göteborg i morgon, så det talar väl emot spelet något. Men så jag ser den här matchen utveckla sig kan jag definitivt se en ö1,5 lina passeras i första halvlek.

@nokkan21
Spela på BK Häcken - Mjällby hos Betsafe
Spela nu
Polsater - 29 Augusti 2014 - 22:04
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: