Speltips

Speltips DIF - MFF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-08-31 17:30 Spela här

Speltips DIF - MFF
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.37 Speltips: MFF ö1,5 mål.
2014-08-31 17:30 DIF - MFF MFF ö1,5 mål. 2.37 Polsater

Malmö FF ö1,5 mål spelas till 2.37.

Oddsen har gått ner lite på MFF, men fortfarande finns spelvärde i det här enligt mig.


Jag vet inte riktigt varför MFF inte är favorit här. Men:

Djurgården har varit lite av ett bogey-team för MFF (har 2-1-0 på skåningarna de senaste).
Malmö FF har obiously CL i benen och kanske roterar lite.

Å andra sidan. Malmö har varit överlägsna i år. Det får man inte glömma. Även om de roterar så är det bra spelare som kommer in. En hungrig Mehmeti kanske, en Simon Kroon som gjort det bra i år etc.

Man ställs mot ett Djurgården som visserligen grejade 2-2 på Swedbank. Sedan den matchen spelades har man tappat Erton, Daniel Amartey, Vytas, Chibsah och Prijovic. De två förstnämna är extremt tunga tapp. Chibsahs flytt innebär att Tibbling lär spela centralt på mitten - offensiv balans.

Tabellen:

1. Malmö FF 21 14 6 1 43-18 25 48
7. Djurgården 21 7 9 5 36-24 12 30

MFF har klarat ö1,5 13/21 totalt, 4/10 borta.
DIF har släppt in ö1,5 8/21 totalt, 4/9 hemma.


MFF:s trupp:
Målvakter: Robin Olsen, Zlatan Azinovic
Försvarare: Pa Konate, Matias Concha, Anton Tinnerholm, Erik Johansson, Filip Helander, Johan Hammar.
Mittfältare: Simon Kroon, Amin Nazari, Enock Kofi Adu, Markus Halsti, Emil Forsberg.
Anfallare: Isaac Kiese Thelin, Agon Mehmeti, Markus Rosenberg, Magnus Eriksson, Pawel Cibicki.


Som ni ser på truppen är det en övervikt av offensiva spelare. Kommer kunna göra möjligen 1 defensivt byte, i övrigt är det offensiva pjäser. Låt säga att exempelvis Rosenberg börjar på bänken. Om matchbilden kommer kräva det kommer han komma in.

Djurgården har inga skador att tala om, samma trupp som krossade BP kommer till spel. Hemmalaget kommer till spel med 2x 4-0 efter dubbla segrar mot Mjällby och BP. Imponerande att vinna så stort i Allsvenskan såklart, men segrarna ska inte överskattas. Mjällby utan Chippen är inte mycket att ha och BP verkar ha lagt ner. Kom till spel med svagt lag där.

Pelle Olssons lag släpper inte in många mål generellt sett. Men nu har Djurgården tappat två backar (Vytas och Amartey) under säsongen. Det märktes fyra första matcherna efter uppehållet då man släppte 11 mål. Sen kom derbyt (derby är derby - dessutom på pissusla Friendsgräset) och BP, Mjällby. För mig har det här DIF-försvaret en del att bevisa.

Kommer vara storpublik på plats och garanterat ett grymt laddat DIF. Kommer naturligtvis sporra även MFF, det är skillnad att gå in på ett kokande Tele 2 jämfört med Gefle away. Men den månghövdade publiken kommer naturligtvis att egga på Djurgården att anfalla. Kan tänka mig att matchbilden öppnar upp sig tack vare det och det gynnar MFF. Sen kanske publiken kan bära fram Djurgården till 2-2, det låter jag vara osagt, men till de här oddsen på ö1,5 MFF spelar jag dem alla dagar i veckan. Vi talar om ett lag som blivit nollade en enda gång i år och som har mängder av kvalitet framåt.

Jag pratade med en MFF-spelare i fredags. Intrycket jag fick var att spelarna kommer gå all in på de här matcherna de har fram till CL. Leder serien med sju pinnar gentemot AIK och 27 poäng återstår att spela om. Matematiken är rätt enkel - några segrar till och MFF är klara segrare och kan då fokusera på CL när det väl är dags. Förra året krävdes 59 poäng för att vinna (MFF tog 63). Vi snackar elva poäng till - fyra segrar. Och det här är sista matchen innan en längre vila - så jag tror inte att MFF ska ha några problem att mobilisera kraft och energi här.

Nej, jag kan förstå att folk tvekar på Malmö här. Men vi ska inte glömma att grundkapaciteten hos skåningarna är högre än hos DIF. Ganska kraftigt dessutom. MFF har klarat ö1,5 linan mot DIF två av de senaste tre tillfällena - trots att man förlorat. Kanske kan det bli så igen? Eller så vinner MFF med 2-1 eller så. Hursomhelst, min poäng är att till det här oddset, sett till vad MFF visat i år, så vore det dumt att inte backa dem.

Pelle Olsson är Pelle Olsson, hans lag är alltid välorganiserade. Men en backlinje bestående av
KArlsson, Stenman, Bergström, Arvidsson

skyddat av en Alexander Faltsetas

är inte fantastiskt, det är inte så att de utan vidare stänger ner MFF. Krävs en prestation som är ganska nära 100 procent från samtliga för att lyckas.

Så: MFF ö1,5 it is.

Jag finns på plats på Tele 2 och smygjobbar in den här.

@nokkan21

Polsater - 30 Augusti, 2014, 21:01

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Mackan12 - 2014-08-31 14:26:59

MFF:s startelva: Laget: Robin Olsen – Anton Tinnerholm, Erik Johansson, Filip Helander, Pa Konate – Simon Kroon, Markus Halsti, Enock Kofi Adu, Emil Forsberg – Markus Rosenberg, Magnus Eriksson.

tolvan - 2014-08-31 08:22:42

Bra rek.
Enligt både Sydsvenskan och Skånskan kör MFF samma lag som mot Salzburg förutom att Thelin utgår. Eriksson går upp på topp och Simon Kroon tar högerytterplatsen.
Ryggar.

Mackan12 - 2014-08-31 07:53:50

Bra rek. Rygg.

alive365 - 2014-08-31 03:58:15

Rygg