Förra reken gick inget vidare då Hamburg inte lyckades hålla undan i slutskedet av matchen. Hannover kom ikapp och gjorde en makalös upphämtning. Därmed är det bara att buga och bocka för det laget och ta nya tag. Vilket jag tänkte göra en söndag som denna och passande nog så är det delvis Hannover som jag rekar idag.

Idag går lagen in i den tredje omgången av Bundesligahandbollen och idag tar Hannover emot N-Lubbecke på hemmaplan.

Detta Hannover som vi fick se göra en riktigt bra match mot Hamburg borta i fredags. Att få med sig ett oavgjort resultat från den matchen ser jag som en riktigt bra prestation och det kommer säkerligen att ge dem extra energi och självförtroende inför deras nästa uppgift som alltså är Lubbecke hemma i Hannover idag. Deras premiärmatch hemma i Hannover spelades mot MT Melsungen den 23/8 och där blev det tyvärr förlust med 22-26. Melsungen är dock ett lag som jag håller mycket högre än dagens motståndare Lubbecke.

Lubbecke har inte direkt imponerat på mig i de två inledande matcherna av säsongen. En seger borta mot nykomlingarna Erlangen i den första matchen ser jag som pliktskyldigt gjort av de, 30-25 skrevs segersiffrorna till. Sedan var de stora favoriter i den senaste matchen de spelade, nämligen hemma mot Minden. Överraskande nog slutade den matchen 23-26 till Minden. Nu ställs Lubbecke inför en mycket tuffare utmaning, nämligen tunga Hannover på bortaplan.

De 5 senaste inbördes mötena då Hannover haft hemmaplan:

8/3-2014 Hannover-Lubbecke 24-29
26/12-2012 Hannover-Lubbecke 37-31
2/6-2012 Hannover-Lubbecke 31-32
18/12-2010 Hannover-Lubbecke 29-26
9/5-2010 Hannover-Lubbecke 23-34

Idag tror jag att spelarna i Hannover kommer att mötas av ett stort stöd av hemmapubliken efter den storartade prestationen i bortamatchen mot Hamburg. Dessutom tror jag att spelare som Torge Johannsen, den isländska högersexan som gjorde en riktigt bra match mot Hamburg senast, kommer att kliva fram även i dagens match. Andra spelare som var duktiga mot Hamburg var norska mittsexan Hykkerud och tyska högernian Häfner. Hannover har även andra duktiga spelare på niometer och de är som sagt ett tungt lag att möta, både offensivt och defensivt.

Trots att Hannover förlorade denna match förra säsongen är jag inne på att de kommer att vinna dagens match. Det som talar för Hannover idag enligt mig är:
Bra form
Hemmaplansfördel. Alla vet att det är stor skillnad att spela inför sina fans än på bortaplan.
Ökad energi och självförtroende från det oavgjorda resultatet mot Hamburg i fredags.

Därför blir dagens första spel: Hannover -1,5 @ 1,64 (på bet365 ) som jag lirar 2,5/5 units på.
Den mer vågliga kan ju välja Hannover HT/FT @1,8 (på bet365 ) eller alternativt Hannover -2,5 @1,87 (på Unibet )


Jag lägger även en dubbel med Hannover -1,5 och Magdeburg -1,5 som ger 3,04 gånger degen. Denna investerar jag 2/5 units på. Jag hinner tyvärr inte ge en motivering till Magdeburg i denna rek då jag har tidsbrist på grund av att jag själv ska iväg och spela träningsmatch i handboll om en halvtimme.

Rygga gärna och lycka till med era spel idag denna härliga söndag!


Följ mig på twitter för fler spelförslag @WestherAnton


OBS Matcherna börjar 17.15 inte 17.00!!


EDITERAD 2014-08-31 11.47:48

This is the stats tab
This is the post tip