Speltips

Speltips Västerås SK-IK Brage

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-01 19:00 Spela här

Speltips Västerås SK-IK Brage
Land: Sverige Liga: Div 1 Norra
Odds: 1,975 Speltips: Brage Asian -1
2014-09-01 19:00 Västerås SK-IK Brage Brage Asian -1 1,975 LelleSandahl

Äntligen dags för debut här på R&K! Lennart Sandahl (@lellesandahl på twitter) heter jag och har det senaste halvåret rekat flitigt på SvenskaFans. Men som ni vet kan allt hända på Deadline Day.

Som aktiv fotbollsmålvakt på baconnivå kommer jag med fördel reka alla möjliga divisioner i svensk fotboll, men självklart också vända blickarna mot den europeiska toppfotbollen.

Det är sannerligen inget mustigt spelutbud i dag på grund av landslagsuppehållet. Men tycker ändå vi ska titta närmare på kvällens hängmatch i Norrettan, den mellan Västerås SK och IK Brage.


3:a IK Brage 16 10 3 3 24-14 10 33
13:e Västerås SK FK 16 4 2 10 17-33 -16 14

Västerås hemma: 8 2 1 5 9-12 -3 7
Brage borta: 8 6 0 2 9-4 5 18

Vårens möte: 2-0 till Brage efter mål av Patrik S:t Cyr och Robert Hedman.

Västerås SK

Stadens stolthet har haft en jäkligt tuff säsong. Risig ekonomi och stor spelaromsättning har gjort att laget tvingas slåss för sin existens i Div 1. Självklart inte värdigt en så anrik klubb som VSK att kanske nästa år spela lokalderbyn mot Skiljebo, Västerås IK och Syrianska Kerburan i Division 2. Hoppet om att hålla sig kvar lever dock efter att laget ryckt upp sig efter sommaruppehållet. Seger mot bottenkollegan Nyköping (2-0), 1-1 borta mot svårslagna IFK Luleå och sensationella 3-1 i svenska cupen mot Östersunds FK (som mönstrade reserverna). Förra helgen kom så en rejäl käftsmäll när Brages lokalkonkurrent Dalkurd fick in bollen fem gånger om bakom stackars Daniel Svensson. Till kvällens match saknas superlöftet på topp, Mohamed Buya Turay, som är avstängd. VSK lever på att det aggressiva presspelet fungerar till 100%. Annars är laget tämligen uddlöst och har en förmåga att släppa in billiga mål ju längre matchen står och väger.

IK Brage

Dalarnas stolthet, Dalkurd får ursäkta, har efter en trög start på säsongen växlat upp ordentligt. Den klassiska klubben kan vid seger krympa avståndet till kvalplatsen till 3 poäng. Formen på slutet har varit väldigt god och 4 segrar på de 5 senaste (förlust 0-1 mot köplaget AFC United) talar för att Bragebossen Bo Wålemark fått gehör för sina idéer. 4-2 hemma mot Sylvia följdes upp av 0-1 borta mot Luleå förra helgen. Det finns en helt annan tyngd och organisation i laget jämfört med ungdomliga VSK, och skadeläget ser ljust ut, där endast Linus Zetterström (håll ögonen på honom i framtiden, född 97) är tveksam på grund av sjukdom.

Speltips

Brage är et av seriens bästa bortalag. De gillar att ligga rätt i position och låta kraften i deras spel växa fram i matcherna. Nu har de ett jätteläge att blanda sig in i kampen om spel i superettan och är på alla sätt en mer stabil klubb än VSK både på och utanför planen. Skadeläget är ljust och med tanke på svängdörrarna i VSK:s senaste match (0-5 mot Dalkurd) känns det givet att spela en peng på dalalaget i kväll. Vi får runt 1.55 på den raka tvåan, men jag har en förkärlek till det asiatiska handicapet och testar Brage -1 (pengarna tillbaka vid uddamålsseger) till fina 1.975 på B365. Vi kan väl hoppas på ett tidigt Brage-mål som öppnar upp ytor för att kontra in både en och två bollar till. Spelas med en medelslant.

Vad tror ni andra om matchen?

LelleSandahl - 01 September, 2014, 12:41

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
LelleSandahl - 2014-09-01 16:09:03

Såg att det väntas lite mer publik än vanligt. Samtidigt kan det lätt gå åt andra hållet också, att VSK-spelarna blir ivriga och går bort sig mot ett vanligtvis stabilt Brage. Blir en intressant match i vilket fall. Hoppas på 1-3 så är vi båda nöjda och glada i kväll.

FredrikAhlberg - 2014-09-01 14:18:56

Kan förstå din rek, de som gör mig lite tveksam är dock revansch lusten samt kommer de nog komma en hel del publik idag eftersom de gjort ett litet "arrangemang " runt denna match just. Kan de väcka de yngre killarna och visa lite hjärta för staden!? Ett stort avbräck är ju han Buya som ej blir med , men jag kommer spela på båda lagen gör mål till 1:70.