Rosengård leder damallsvenskan med 9 poäng efter den serieavgörande segern borta mot Örebro senast. Man har 43-10 i målskillnad på 14 matcher och har vunnit samtliga matcher utom en när vi går in i den 15:e omgången.

Nytt toppmöte för Rosengård väntar men denna gången på hemmaplan och denna gång mot ett lag som nyligen förlorade med 2-0 borta mot Örebro, alltså exakt det mötet som Rosengård gick segrande ur.

Det skiljer hela 12 poäng mellan lagen trots att Linköping även dem ligger i toppen och har häng på andraplatsen. Klasskillnad som så ofta mellan lag i damallsvenskan trots att de ligger i samma del av tabellen.

Jag nämnde Rosengårds fullständiga dominans både i poängskörd och målskillnad sett över samtliga 14 omgångar i år, detta är dock ingenting jämfört med hur benägna de varit att krossa allt motstånd på hemmaplan. 7 matcher, 7 vinster och hela 29-4 i målskillnad.

3-0
6-1
4-1
5-0
3-0

Där har ni Rosengårds senaste resultat på de fem senaste hemmamatcherna i serien. Ja, men vilka har de mött då, tänker ni kanske? Låt mig då redovisa för de tre senaste hemmamatcherna mot just de motståndare man ställs inför nu, Linköping:

4-0
2-1
3-1.

Vad mer kan jag säga än att när jag erbjuds 2.10 för HCP -1 på nätet blir jag väldigt, väldigt glad. Oddset finns på gamla, hederliga Victor Chandler (Bet Victor). Unibet erbjuder för tillfället 1.98 hos Unibet .

Lycka till lads!

Twitter: @RalleArvid

This is the stats tab
This is the post tip