52 dagar efter Tysklands VM-guld är det dags för ett nytt möte mot finalmotståndaren Argentina.
Trots att det bara är en vänskapsmatch kommer 52 000 galna hemmasupportrar till arenan i Düsseldorf, lägg därtill flera miljoner framför tv-apparaterna. Tyskarna kommer inte vilja vika ner sig den här kvällen.

Med det sagt kan man inte utesluta att Argentina har en chans. De är försvarsstarka och till skillnad mot Tyskland (möter Skottland på söndag) inte har någon kvalmatch att ta hänsyn till efter matchen. Dessutom har Tyskland flera avbräck som kan göra att spelet inte klickar som det brukar.

Per Mertesacker, Philipp Lahm och Miroslav Klose har slutat. Bastian Schewinsteiger (ny lagkapten) har känningar och får följa matchen från läktaren precis som Sami Khedira. Det lär betyda att Christoph Kramer, 23, går in med Toni Kroos på defensivt mittfält och därmed får en ny chans att komma ihåg en match mot Argentina, efter den otäcka skallskadan i VM-finalen.

I Kloses frånvaro kanske vi får se Mario Gomez (som är tillbaka i truppen) kriga i boxen. Dessutom missar försvararna Mats Hummels och J.Boateng matchen. Problemen till trots kommer Tyskland kunna ställa upp ett starkt lag när de ska hyllas av hemmafansen.

Nye Argentinabossen Tata Martino har dock en del att fundera på även han. Lionel Messi är borta, försvarsbjässen Ezequiel Garay, Maxi Rodriguez och Rodrigo Palacio. Ezequiel Lavezzi är tveksam.

UPPDATERAD 19.45:

Tyskland: Neuer - GroàŸkreutz, Ginter, Höwedes, Durm - Kramer, Kroos - Schürrle, Reus, Draxler - Gomez

Argentina: Romero; Zabaleta, Fernández, Demichelis y Rojo; Pérez, Mascherano y Biglia; Lamela, Agüero y Di Marà­a.

Götze börjar alltså på sidan och utöver Messi saknas även Higuain i Argentinas anfall.

SPELTIPS

Osäkerheten i lagen får mig att titta närmare på hörnspel. I VM-finalen vann tyskarna statistiken med 5-3 och på hemmaplan brukar de ösa på. Exempelvis 16-4 i kvalet mot Irland och 7-2 mot Österrike. Argentina kommer naturligtvis att försöka begränsa ytorna bakåt. Det bör öppna för både distansskott och inlägg mot Gomez (om han nu startar) i boxen. Tror inte tyskarna låter Argentina styra och ställa när en hel nation ska hylla dem för VM-succén. Skulle Argentina ha ledningen räknar jag med än mer chansbollar in i boxen från de fysiskt starka tyskarna. Även svårt att se Argentina vispa in särskilt många inlägg mot Kun Aguero i straffområdet.

bet365 erbjuder oss 1.90 på Tyskland -1 hörna asian handicap. Vi får alltså pengarna åter om hemmalaget bara vinner med en hörna.







EDITERAD 2014-09-03 13.53:24

EDITERAD 2014-09-03 14.06:56

EDITERAD 2014-09-03 14.07:26

EDITERAD 2014-09-03 14.21:38

EDITERAD 2014-09-03 19.51:30

This is the stats tab
This is the post tip