Över 2 mål asian spelas mellan Frankrike och Spanien. Pengarna tillbaka på två mål, vinst på minst tre, förlust på ett eller noll. Finns under asian-fliken på bet365 .

Vi kan börja med att ta en titt på trupperna:


GK: Lloris, Mandanda, Ruffier

Defenders : Debuchy, Digne, Evra, Koscielny, Mangala, Sagna, Sakho, Varane

Midfielders: Cabaye, Matuidi, Mavuba, Pogba, Schneiderlin, Sissoko

Strikers: Benzema, Cabella, Griezmann, Lacazette, Rémy, Valbuena

Spanien:
GK: Casillas , De Gea , Casilla .

Defenders: Sergio Ramos , Carvajal , Juanfran , San José , Albiol, Bartra , Jordi Alba , Azpilicueta

Midfielders: Busquets , Cazorla , Cesc , Iturraspe , Pedro , Isco , Silva, Koke

Strikers: Raàºl Garcà­a, Diego Costa, Paco Alcácer.

Vi kan konstatera att Frankrike saknar Giroud och Koscielny pga skada (gemensam nämnare på dessa?). Didier Deschamps:
"We have two matches very close together but the team which starts on Thursday will be close to that which started against Germany." Tänkbar elva:

Lloris
Debuchy, Sakho, Varane, Evra
Matuidi, Cabaye, Pogba
Valbuena, Benzema, Griezmann

Spanien har inte längre Xavi och Xabi. Iniesta är skadad. Ingen Pique heller. Tänkbar elva:

Casillas
Juanfran, Ramos, Albiol, Alba
Busquets, Fábregas
Koke, Silva, Isco,
Costa


Kommenar: Frankrike är arrangör av EM 2016, vilket innebär att laget inte kommer kvala. Alltså betyder de här vänskapsmatcherna faktiskt något för deras del. Gjorde ett bra VM, men fick ge sig mot tyskarna i en jämn kvartsfinal.

Det här är första matchen sedan dess. Offensiven imponerade stundtals under VM då en sån som Benzema såg ut att trivas mellan två dynamiska/tekniska/snabba/passningsskickliga yttrar alá Griezmann och Valbuena. Ställs mot Spanien, som hade ett katastrofalt VM och som dessutom har lite nya ansikten i backlinjen. Hemma på Stade de France finns alla möjligheter att göra mål.

Att Spanien tappat tunga pjäser som Xavi, Iniesta m.fl. behöver inte vara enbart negativt. Det kommer in spelare med en annan direkthet och förhoppningsvis får vi se mindre bollinnehav för bollinnehavs skull och mer snabba anfall. En formstark Diego Costa gör sin femte landskamp och har ännu inte gjort mål. Fungerat dåligt i landslaget för hans del, men lär vara sugen på att bryta måltorkan.

VM till trots, Spanien är fortfarande ett väldigt bra lag. Åtminstone finns det väldigt bra spelare i truppen. I alla matcher sedan 2012 (kval, friendlies, EM, för-VM och VM) är det blott tre matcher man gått mållösa (Chile i VM, vänskapsmatch mot Sydafrika, final mot Brasilien i konfederations).

Vänskapsmatcher har en tendens att bli sega historier där spelarna joggar runt och hoppas slippa skador. Men eftersom det här är Frankrikes chans att spela ihop sig inför EM lär de höja tempot och se till att det blir en riktig match. Då måste Spanien haka på. Frankrikes såg stundtals mycket fina ut i VM och Spanien har en hög kapacitet. För Spaniens del är det dessutom en del nya ansikten som lär vara sugna på att visa framfötterna. Hade man kommit med Xavi, Iniesta m.fl hade jag varit mindre sugen på ett överspel då dessa, som inte har något att bevisa, förmodligen gärna rullat bort ett gäng minuter på mittplan.

Spanien har en hel del att bevisa efter VM dessutom.

Den mer modige plockar ö2,5 eller Frankrike ö1,5 till höga odds, men jag nöjer mig med det här spelet. Pengarna tillbaka på två känns tryggt.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip