Hörnspelet på Sverige-Estland satte fint med runt 10 minuter kvar att spela av första halvlek. Grattis alla som ryggade! Två raka får gärna bli tre i kväll då utbudet återigen har mycket övrigt att önska.

Jag tycker ändå vi ska vända blickarna mot arbetarstaden Coventry som väntar storpublik inför sin comeback på Ricoh Arena mot Gillingham i League One. Det här är en match som alla väntat på sedan en hyrestvist framtvingat exilen till Northampton, fem mil bort, för 13 månader sedan.
Svaga resultat och usla publiksiffror följde - blir det här början på vändningen för "The Sky Blues"?

13 Gillingham 5 2 1 2 9 10 -1 7
15 Coventry 5 1 3 1 6 6 0 6


Coventry hemma
6 Coventry City 2 1 1 0 3 2 +1 4

Gillingham borta
23 Gillingham 2 0 0 2 3 8 -5 0

Förra säsongen
Gillingham-Coventry 4-2
Coventry-Gillingham 2-1


Klassiska Coventry City har gått igenom en tung resa sedan man efter 34 år i Englands högstadivision åkte ur Premier League i början på 2000-talet. Tanken var att klubben skulle ner och vända, men förfallet bara fortsatte. Säsongen 2011-12 slutade med nedflyttning och de två kommande säsongerna kantades med poängavdrag på grund av misskött ekonomi. Ricoh Arena invigdes inför säsongen 2005/2006 (3-0-seger mot QPR) och kom att bli Cov's hemvist fram tills inför förra säsongen. Klubben hamnade i en hyrestvist med arenaägaren och det slutade med att laget flyttade sina hemmamatcher till Northampton fem mil bort. Hemmasnittet sjönk (med all rätt) från 10.906 säsongen 12-13 till genomusla 2.348 åskådare i fjol. Laget slutade på 18:e plats i League One, vilket är klubbens sämsta ligaplacering sedan 1959 (!).

Så kom glädjebeskedet för ett par veckor sedan. Coventry är överens med Ricoh Arena om ett avtal för de kommande två säsongerna, och kvällens match mot Gillingham blir den första riktiga hemmamatchen på över ett år. Det väntas över 20 000 i publiken och motivationsfaktorn har nog aldrig varit större i den nuvarande spelartruppen. Formen är väl ärligt talat inte den bästa (för något av lagen), men det som talar för Coventry-seger är först och främst hemmafavören. De slog Gillingham hemma med 2-1 ifjol (2-4 torsk borta) och Gillinghams två inledande bortamatcher har gått helt åt skogen. 2-4 mot Milton Keynes och 1-4 borta mot Barnsley.

Coventry har visat sig svårslaget och kommer från F,V,O,O,O medan Gillingham blandar och ger F,V,O,F,V i inledningen på säsongen.

Skadeläget är bra i hemmalaget. Enda tveksamheten är Shaun Miller som drog till vaden i 1-1-matchen mot Swindon. Två nyförvärv är spelklara efter att ha lånats in på Deadline Day. Seb Hines (Middlesbrough) samt Frank Nouble (Ipswich). Lite fler oklarheter i Gillingham. Ytterbacken Gavin Hoyte (bror med förre Arsenal-backen Justin) är avstängd. Anfallaren Cody McDonald och mittfältaren Josh Pritchard ska vara skadefria efter en tids frånvaro.

SPELTIPS

Coventry har gått och laddat för den här matchen länge nu. För många av spelarna är det den största match de spelat i sin karriär. Gillingham har visat sig läcka på bortaplan och med den extra tändvätskan som hemmalaget får av publiken, känns det inte som att vändningen kommer just i kväll för seriens näst sämsta bortalag. Vi får 1,85 på ettan hos B365.

Visst unnar vi stackars Coventry lite framgång i kväll?

@lellesandahl på twitter.




EDITERAD 2014-09-05 12.40:05

This is the stats tab
This is the post tip