Speltips: Sverigedemokraterna över 12.5 %

Sport: Annat
Spelstopp: 2014-09-14 07:00
Land: Sverige
Liga: Valet
Odds: 1.85
Tips: SD över 12.5%
Ser man till opinionsundersökningarna på slutet så har Sverigedemokraterna legat i intervallet 9 till drygt 15 procent. Alltså en väldigt stor spridning mellan de olika instituten. Generellt kan man säga att SD når lite lägre resultat i de undersökningar som görs per telefon och når lite högre resultat i de undersökningar som görs på webben och är mer anonyma. Det kan förklaras med att många inte vågar säga att de röstar på SD, särskilt inte per telefon.

Jag skulle vilja lyfta fram två institut, SIFO och Sentio. SIFO är störst och i den senaste SIFO-mätningen (25-28 aug) hade SD 11.0 procent. Det var nytt SIFO-rekord för SD och ett bevis på att de växer. I den senaste SENTIO-undersökningen fick SD 15.4 procent. Även det nytt rekord för SD. Sentio är ett mindre institut som gör sina undersökningar på webben men de är bland de institut som legat närmast verkligheten/sanningen i de senaste valen vad gäller SD.

Oavsett vad man tycker om SD så är det flera saker i omvärlden och Sverige som gynnat deras politik på slutet och kanske är det därför de går framåt i opinionsundersökningarna. Det här är ju känsliga saker att diskutera i Sverige, vilket är en stor skillnad jämfört med många andra länder, men objektivt kan man väl konstatera att det inte är någon nackdel för SD att statsminister Reinfeldt nyligen medgav att invandringen kostar pengar. Något han inte gjort tidigare och att han sa att välfärdssatsningar kommer få stå tillbaka för satsningar på asylinvandring framöver. Då SD är det enda partiet som kraftigt vill begränsa invandringen kan det locka väljare och SD har själva beskrivit det här som en julklapp. Att islamska staten ryckt fram på slutet och etniskt rensar delar av Mellanöstern och halshugger journalister är väl inte heller något som missgynnar SD då man är det parti som är mest negativt till Islam. Det ökande antalet tiggare i Sverige är också något som jag tror gynnar SD. SD är det enda partiet som vill förbjuda tiggeri i Sverige och även om det inte riktigt låter så i media och i den offentliga debatten, så är en majoritet av svenskarna för att förbjuda tiggeri i Sverige i de undersökningar som görs.

Utöver det här tror jag följande saker talar för att SD får över 12.5 procent av rösterna i valet…

I valet röstar man anonymt. Därför tror jag att de mätningar där de som svarar är anonyma och främst görs på webben är mer relevanta än de som görs per telefon. I dessa ligger SD högre än i de mätningar som görs per telefon.

SD har varit underskattade i opinionsundersökningarna i de senaste valen. I riksdagsvalet och även i EU-valet. Enligt vissa bedömare kan det vara så stor skillnad som 3-4 procent men det här är ju såklart spekulationer.

En annan sak som talar för SD, även om det också är spekulationer, är att andelen osäkra väljare har ökat ju närmare valet vi kommit. Det här är extremt ovanligt och väldigt konstigt. Mig veterligen är det första gången det har hänt. En teori till det här är att det är SD som växer men att många inte vill/vågar säga att de ska rösta på SD då opinionsinstituten hör av sig. I stället säger de att de är osäkra. Det finns ju trots allt människor som förlorat jobbet, blivit hotade mm för att de sympatiserar med SD så jag tror inte det är en helt galen teori.

Media kommer ju naturligvis kritiskt granska och försöka smutskasta SD så mycket det går inför valet då de öppet tagit ställning mot SD. De har säkert en del skit på lager som vi inte har sett ännu. Då det gäller att enbart få över 12.5 procent av rösterna är jag inte säker på att det är en nackdel. Visst många blir förbannade och negativt inställda till SD men jag tror även det mobiliserar många potentiella SD-väljare då de känner sig orättvist behandlade av media. Det finns väldigt många som ogillar SD, men det finns även väldigt många därute som ogillar Aftonbladet, Expressen och annan media och det här kan mobilisera potentiella SD-väljare. Skandaler har inte bitit på dem tidigare.

Spel: SD över 12.5 procent i valet - odds 1.85 Ladbrokes

Jag vill uppmana alla att hålla god ton i kommentarsfältet. Vi diskuterar inte om SD är bra eller dåliga här utan vi försöker göra en seriös analys för att kunna vinna pengar på valet. All analys görs utifrån om SD ska få över 12.5 procent av rösterna eller inte. Inget annat. Pengar luktar som bekant inte och som jag ser det är det här ett bergsäkert spel. Jag gissar att SD får 15-18 procent i valet.

Tipsa även gärna i kommentarsfältet om ni hittar något bolag som erbjuder en högre lina än 12.5 procent. Jag kan tänka mig att spela det här till en högre lina och därmed ett högre odds.

All-in!
  Sverigedemokraterna över 12.5 %
Spela på Speltips Sverigedemokraterna över 12.5 %
mr_england - 5 September 2014 - 22:31
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Freeway - 2014-09-12 15:24

ger mitt bidrag till reken imorgon

Newno7 - 2014-09-11 20:07

Oddset var nere på 1.50 (eller kanske ännu lägre?) men är nu uppe på 2.00. Antar att det har med de något lägre siffrorna i den senaste väljarbarometern och eventuellt avhoppen. Hoppas dock av mer än en anledning att reken sitter.

Freeway - 2014-09-11 18:45

Kitwalker ja det gjorde jag, sjukligt dyrt !!! Jag förlorade jobbt igår och facket gjorde INGET för dom andra stackars grabbarna som också fick gå, satt bara och drack kaffe... facket = sitter i knät på storföretagen. Facket hade inte ens kollat våra avgångs kontrakt och företaget försökte blåsa en del på 1 månads uppsägnings tid etc , lita aldrig på facket !!!

Nog om det...

Att sitta och argumentera om att reken inte saknar potential är LÖJLIGT, och jag tror inte ni kan ha följt valet eller politik speciellt länge .

Människor HAR sparkats för att vara SD sympatisörer, du får til exempel inte vara lärare och öppet SD sympatisör, precis som du i försvaret inte ÖPPET får vara SD sympatisör, finns artiklar om det, googla och ni får se !!

Nicals, du är en anhängare av demokrati som försöker tysta den andra sidan och neka den
andra rätten att säga sitt. SD sprider hat enligt er men ERAT HAT ska anses vara mer rätt färdigat, dubbel...

Vill du sitta och försöka ha en debatt om politik så logga in på flashback, men där blir du antagligen ägd,så ta familjeliv istället...

DET HÄR ÄR EN REK

mr_england - 2014-09-11 12:45

Besserwisser: Ja det var verkligen en verbal våldtäkt av mig. Ljuga/vägra kolla upp fakta, kalla mig för nyttig idiot, antidemokrat och tillskriva mig åsikter jag inte har. Vilken fantastisk verbal våldtäkt... Dessutom inte ens orka googla för att finna sanningen utan bara fortsätta sin smutskastning. Tyvärr är fakta och verkligheten vänsterns största fiende så jag förstår att ni ignorerar det och kastar skit i stället.

Egentligen är det här för dumt för att bemöta då jag bett niclas googla (det är inte jättesvårt eller jobbigt) och jag antar att niclas och Besserwisser är samma troll med olika nick men jag gör ett sista tappert försök och gör jobbet åt er.. Jag räknar dock inte med att ni kan/vill förstå...

http://www.sydsvenskan.se/sverige/sparkad-for-sina-asikter/

http://www.expressen.se/kvp/sd-ordforande-tvingas-lamna-facklig-position/

Sedan handlade det här som sagt om en rek i syfte att vinna pengar. Inte om SD är bra eller dåliga.

Besserwisser - 2014-09-11 11:43

Aj. Hoppas mr_england hade vaselin, för den där penetreringen från niclas var både hård och enorm. Mr_england kan inte svara upp på det där, han är förintad, det är tidernas största verbala våldtäkt på R&K.

Snyggt spelat Niclas.

niclas - 2014-09-10 17:01

mr_englad: Om man inte kan backa upp teorier som om att personer fått sparken på grund av SD-sympatier kanske man inte skall skriva sådant. Upp till bevis. Bevisbördan ligger hos dig. Att skriva "Huvudskyddsombud, präster och lärare har förlorat jobbet för att de sympatiserar eller är aktiva inom SD. Bara att googla. Det finns säkert fler exempel." är en uppfattning. Denna uppfattning är politiskt grundad. Citatet kommer ifrån ditt svar till Kall-Ell.

Om du inte begriper vad du skriver, varför skriver du?

Du har sannerligen gett begreppet en nyttig idiot en ny dimension. Men, vad fan, ha ett bra liv!!.

Niclas

mr_england - 2014-09-10 16:02

niclas: Du är både god, en sann demokrat och helt enkelt en fantastisk människa. Dessutom är du tankeläsare också. Jag är imponerad! Nelson Mandela bleknar då man jämför med dig...

Jag har rekat. Inte informerat om mina politiska uppfattningar. När du indirekt skriver något så dumt som att jag inte tror på demokrati och sedan hittar på att jag sagt saker om bestämmanderätt vid arbetsbrist som absolut inte stämmer så blir det bara konstigt.

Jag skulle vilja citera en känd komiker... "Bara för att du känner dig förolämpad innebär det inte att du har rätt".

Google.com, om du inte vet vad googla är...

niclas - 2014-09-10 13:29

mr_england: Det är fullständigt nonsens att "Huvudskyddsombud, präster och lärare har förlorat jobbet för att de sympatiserar eller är aktiva inom SD. Bara att googla. Det finns säkert fler exempel." De som förlorat jobbet har stått i turordningsregler på grund av arbetsbrist. Sedan råkar ju dessa personer vara medlemmar eller sympatisera med SD. Dessutom har dessa personer varit väldigt aktiva med hävda att de förlorat sitt arbete på grund av sina politiska uppfattningar. Alla de andra personer som förlorat jobbet (som har andra politiska sympatier "glömmer" du väldigt strategiskt av) på samma arbetsplatser hävdar ju inte samma sak. Det är något som inte stämmer med din analys.

Du får ha vilka politiska uppfattningar du vill, jag är nämligen en anhängare av demokrati, men jag accepterar aldrig när man slänger ur sig nonsens och sen hänvisar till att söka på google för att försöka bevisa sina argument.

Du tycker att arbetsköparen skall ha full bestämmanderätt över vilka som skall få gå vid arbetsbrist (detta vet jag av dina tidigare inlägg), men om då arbetsköparen vill bli av med dylika personer så är det ändå inte ok för dig?. Arbetsköparen är väl "politisk korrekt" som du brukar hävda.

Uppenbarligen får man tycka och tänka vad man vill så länge man inte tycker annorlunda än vad du gör. Tycker man dessutom annorlunda så är man tydligen, som du skrivit vid flera tillfällen en anhängare av "extremvänstern". Denna uppfattning är fullständigt nonsens. Jag och den överväldigande majoriteten av människor i Sverige är demokrater och välkomnar mångfald och marknadsekonomi.

Du är uppenbart inte en av dessa personer.

Med vänliga hälsningar

Niclas

kitwalker - 2014-09-10 08:43

Freeway;
Betalade du 700:- i månaden för facket?

Hulis - 2014-09-08 23:09

Ryggar o hoppas det sitter !

Freeway - 2014-09-08 20:45

kall el , JAG har inte förlorat jobbet än... jag är dock inte välkommen i facket. facket må vara politiskt, men skall företräda mig inom mitt arbete, det är det jag betalade 700 i månaden för.. I mitt YRKE spelar facket en STOR roll med löneförhöjning ,säkerhet och fösäkringar , livsförsäkring skador etc för risken kontra utdelning ... Jag tar även inte att bli uppringd av facket,och i princip hotas "att rösta rätt" .

kolla i tidningarna nu innan du uttalar dig om smuts kastning, eller det senaste årets hets gentemot partiet inom radio och tv, ALLA statliga kanaler, SD ÄR ett missnöjesparti som KOMMER växa.

spelvärdet i reken är oerhört attraktiv pengamässigt.

vart folk här på rekat står är inte relevant utan spelet i sig ...


mr_england - 2014-09-08 16:52

Kall-El: Synd att det inte går att ha en saklig diskussion om detta ämne. Vill dock kort bemöta dina felaktiga påståenden...

Huvudskyddsombud, präster och lärare har förlorat jobbet för att de sympatiserar eller är aktiva inom SD. Bara att googla. Det finns säkert fler exempel.

Googla även Expressen förstasida från valdagen 2010 och dagen efter senaste EU-valet. Om inte det är smutskastning så vet jag inte vad smutskastning är. Sedan är ju inte all gransking det såklart. Därför jag även skrev kritiskt granska i reken.

Som sagt, kommentera gärna men var saklig och håll god ton. Kom inte hit och var ett troll! Vi diskuterar hur vi kan vinna pengar här, inte om SD är bra eller dåliga!

Kall-El - 2014-09-08 09:28

Freeway

Och på vilket sätt förlorar du ditt jobb för du blivit utkastad från facket?

Newno7 - 2014-09-07 11:59

Gjorde min del för att detta spel ska sitta i förrgår.

Kurupt - 2014-09-07 04:13

Mallan hur många ggr går d bra när man spelar med känslor o inte hjärnan. Kollar rekar här då o då så ser man denna o folk ska tom här mata o mala om SD. Ni som e SD positiva o ni som e tvärtom, sluta mala för ni spelar dom rakt i händerna. Finns inget annat parti som får så mkt uppmärksamhet o reklam som dom. Hade andra partierna bedrivit en politik som inte e heeelt ryggradslös och konfliktskygg utan bara lite verklighetsanpassad o inte väljaranpassad., hade inte en käft brytt sig om idiot-SD.

Sen vill jag bara beklaga att d ens finns möjlighet att rösta på FI och att tramsigt många faktiskt gör d. Lägger ett stort löje-.... Värdelöst ordförråd men ni fattar. Tragiska baksidan av demokrati va, fi o sd. Vet fan vad som e värst om jag ska va helt ärlig men vänster brukar alltid komma undan. Ok men reken, 12.5-% o ett institut meddelar väl siffror rätt lågt under sen ett annat rätt högt över SIFO/ det andra som igen någonsin hört talas om tidigare). Rätt
Kass rek skulle jag säga som ändå inte lyckas bli personlig men framförallt verkar du bagatellisera 15 av ett val i ett land där fullt med dårar har rösträtt. Skulle tro SD Hammar ungefär där 10-11-12% så det gör din rek rätt kass. Men jaja va fan vet jag... Ngn mer än jag som tappat det
Fullständigt o överväger rösta blankt eftersom alla e 100 nördar. Iaf om vi ska hålla oss till spel här eller iaf försöka, tycker jag du ska chilla med ett spel som e super o e 1.85 till en rätt tight lina.
Men ja hatten av om du sätter den. Har
Dock svårt ta en sajt på allvar
Som godkänner att detta e all in spel. ( dvs om inte sajten till 100% ska vädja till folk som e helt tappade)

thomas88 - 2014-09-07 02:21

I ett moralistiskt land utan moral blir själva moralismen verkningslös som utrotningsmedel mot det omoraliska. Därför framstår också också skandalsökandet hos SD som just "smutskastning" . Därmed har den massiva uppmärksamheten SD åtnjutit hos den åsiktsfria men "moralistiska" Public Service varit starkaste gynnande faktorn för tillväxten hos SD.

Freeway - 2014-09-07 00:24

kall.el byggnads har ju öppet till exempel gått ut och sagt att röstar ni SD vill vi inte ha er med i facket och sparkar ut en därifrån därav en mängd som bytt till seko.

Kall-El - 2014-09-06 17:57

Och en helt annan grej, om artikelförfattaren vill att detta meddelandefält skall hålla god ton kanske densamme inte bör formulera sig i termer som att "media vill smutskasta SD". Precis samma sak kan sägas om delen där det talas om att folk fått sparken "bara" för att de röstar på partiet.

Kall-El - 2014-09-06 17:52

Hmm folk har knappast blivit av med jobbet för att de röstar på SD. ( De enda som skulle hävda detta är sympatisörer till partiet. ) Däremot har personer som fällt rasisitiska kommentarer och liknande blivit av med sina jobb. Att dessa sedan i stor utsträckning sympatiserar med SD beror troligen på att väldigt många med rasistiska åsikter drar sig till detta parti. Vad sedan detta beror kan antagligen de allra flesta räkna ut helt på egen hand...

...Tyvärr tror jag dock att mycket talar för att reken i sig slår in, men jag hoppas innerligt att så inte bir fallet.

Freeway - 2014-09-06 11:10

tror detta är det bästa spelet under valet helt klart !!! tror sd får precis under 14%

Hogge - 2014-09-06 10:56

För bara 2 dagar sen fick man 4.00 på den linan hos unibet. 1.50 erbjuder dessa nu.

mallan02 - 2014-09-06 10:18

Då jag är emot SD så känns det dumt att sitta och hoppas att de får många procent.
Annars fin rek pengarmässigt.

goldenboy - 2014-09-06 00:44

Över 8.5% @ 1.45 finns på Unibet.
Tror det blir svårt med 12.5...

mr_england - 2014-09-05 23:00

Jo var nog t.o.m. under 9.5 har jag för mig. Men stödet för dem har ju även ökat så det är är inte konstigt att linan höjs. Och jag kan ju inte idag reka linor som tidigare varit...

Ekenbladen - 2014-09-05 22:59

Dock var de ett tag den jag såg de oddset, men va nån på Twitter som skrek ut den iaf.

Ekenbladen - 2014-09-05 22:56

Släpptes inte SD först till 9,5?

alive365 - 2014-09-05 22:40

Bra rek. Hade ryggat om de funnits på bet365 :)


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
20:00  Real Sociedad - Espanyol
Fotboll - La Liga - 1
1.87
21:10  Lopp 9: Cougar Woodland
Trav - Halmstad - Vinnare
2.50
01:00  Pistons - 76ers
Basket - NBA - 1 hcp -3,5
1.90
02:30  Eagles - Redskins
Amfotboll - NFL - 1 hcp -3,5
1.73
16:00  Pouille - Ofner
Tennis - ATP Wien - Ofn hcp +4,5 games
1.79
17:00  Federer - Tiafoe
Tennis - ATP Basel - Tia hcp +5,5 games
1.77
18:00  Sousa - Del Potro
Tennis - ATP Basel - Sousa
4.90
20:45  Inter - Sampdoria
Fotboll - Serie A - 2 asian hcp +1,5
1.70
18:00  Khachanov - Tsonga
Tennis - ATP Wien - Khachanov
4.00
21:05  Tottenham - West Ham
Fotboll - Carabao Cup - 2 asian hcp 0
5.25

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming