Speltips

Speltips Sparta Prag - Kalpa

Sport: Ishockey Spelstopp: 2014-09-06 20:00 Spela här

Speltips Sparta Prag - Kalpa
Land: Tjeckien Liga: CHL
Odds: 2.05 Speltips: SP -1.5
2014-09-06 20:00 Sparta Prag - Kalpa SP -1.5 2.05 J.Dizzle

Mest en statistikrek, men såna kan gå hem de också. Tror mig har hittat ett bra spel här.


Sparta Prag som var favoriter till att ta hem det inhemska mästerskapet förra säsongen, speciellt när man vann grundserien i överlägsen stil. 15 poäng före tvåan. Men man nådde aldrig längre till semifinal. Vilket får ses som ett misslyckande. Men man är trots allt en stormakt inom tjeckisk hockey, och kommer givetvis tillhöra toppen där den här säsongen med, det känns givet.

Man har också inlett den här säsongen på ett övertygande sätt. Har vunnit träningsmatcher mot Budejovice (7-4), Berlin (3-2 SD), Zagreb (3-2 SD), Liberec (3-0). Inledde också CHL med två raka segrar mot Växjö, som många tror har en chans på SM-guld i årets SHL, med 5-2. Och en sudden-vinst borta mot dagens motståndare Kalpa med 5-4. So far, so good. Sen åkte man på en mina borta mot Pardubice, men studsade snabbt tillbaka genom att besegra Växjö igen, fast på hemmais denna gång med 5-4. Så ska inte vara någon fara med formen.

Enda förlusten den här säsongen kom som sagt på bortaplan. Men det är hemma i huvudstaden som man är ruggigt starka. Kika på den här statistiken från den föregående säsongens grundspel på hemmais: 26 matcher spelade, 22 vinster på ordinarie tid, 3 förluster på ordinarie tid, och en övertidsförlust. 114-33 i målskillnad. Helt otrolig statistik. Helt överlägsen i antal gjorda mål och antal insläppta. Ibland säger inte statistik allt, men i det här fallet gör det faktiskt det. Att hålla en sån bra standard under så många matcher är inget annat än imponerande.

Till den här säsongen har man dock tappat förstemålisen Tomas Pöpperle, som man hade på lån säsongen innan. Har dock täckt upp bra där med Sverige-bekantingen Rastislav Stana som har gjort det bra i KHL och den slovakiska ligan. Man hade två spelare i toppen av poängligan förra säsongen. En av de är 41-årige Petr Ton som man har tappat.
Det är de två tyngsta tappen. Men man har täckt upp bra på bägge fronterna så jag är inte orolig. Har bl.a gamle Linköping-spelaren Hlinka i laget som för övrigt kom tvåa i poängligan förra året. Den gamle kan än. Har också en rutinerad spelare som Rolinek med erfarenhet från både VM- och OS-spel i Tjeckien. Kryddat med lite yngre spelare.
Och nu så här i inledningen av CHL, så de spelare som är kvar/har tillkommit och som är tänkt att de ska producera, har också gjort det. Bara hoppas att de fortsätter på det spåret.Dagens motståndare är finska Kalpa. Som gjorde ett riktigt bottennapp och kom sist i den finska ligan förra säsongen. 8 poäng efter TPS. Man kanske inte kom dundersist. Men problemet är målskyttet. Gjorde överlägset minst mål den gångna säsongen. Snittade inte ens två mål per match, och det är alldeles för lite i en sport som ishockey. 33 mål efter den som gjorde nästminst. Och då vinner man inga hockeymatcher, så enkelt är det.
Inte nog med det, man har tappat en del offensiva kuggar som faktiskt producerade en del. Bästa poänggöraren Lehkonen och den nästbästa Kauppinen är båda tappade till SHL. Den som kom på tredjeplats är Kalle Kerman och har lagt skridskorna på hyllan.
Ingen av de var några poängkungar, men var bl.a de som skulle göra de där poängen. Men känns inte som att man har gjort något åt det. Har plockat in två tjecker från KHL, men knappast några målskyttar. HV-bekantingen Jukka Voutilainen som börjar komma till åren, känns nästan som det farligaste hotet. Och det säger allt. Var ingen spelare i detta Kalpa som gjorde mer än 20 poäng förra säsongen. Det känns väldigt tunt.

Har inte börjat CHL katastrofalt, men det är ingen succé för den delen heller. Började med att förlora mot just Sparta (4-5), vinst mot Mannheim (1-0) och Jyväskylä (4-1), till att sedan förlora nu senast borta mot Mannheim (3-1).
Man känns ganska oförutsägbara. Men ändå för ostabila för att rå på Sparta.Vansinnigt hemmastarka Sparta ska givetvis ses med bra chans hemma mot ett uddlöst Kalpa. Även fast man har gjort 10 mål så känns man inte så vassa ändå. Visst, man kan sprattla till i en del matcher som vi har sett. Men det känns långsökt nu när man går in i sin tuffaste match hittills.
Sparta ledde stort senast mot Växjö, men slappnade av och släppte in de i matchen. Tror inte man gör om samma misstag, och det är dessutom än mer lämpligare motstånd nu.
Har dessutom den fördelen att man inte behöver resa som Kalpa. Bägge hade match i förrgår, Kalpa i Tyskland och idag är man i Tjeckien. Kan ta en del på krafterna. Sparta har sin andra raka hemmamatch.
Kan inte se något annat än en klar hemmaseger!


Sparta Prag -1.5 hos bet365 @2.05

4/5 units


Trevlig helg

J.Dizzle - 06 September, 2014, 02:09

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
thomas88 - 2014-09-06 12:33:05

Såg matchen Djurgården Berlin igår. Visserligen förtjänade tyskarna många utvisningar, men det är ingen tvekan om att hemmalagen har fördel av domarna i denna turnering

alive365 - 2014-09-06 02:13:36

Intressant rek! Ryggar