Speltips

Speltips IFK Luleå-Huddinge

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-07 15:00 Spela här

Speltips IFK Luleå-Huddinge
Land: Sverige Liga: Div 1 Norra
Odds: 1,975 Speltips: +0,5
2014-09-07 15:00 IFK Luleå-Huddinge +0,5 1,975 LelleSandahl

Ånge krigade till sig en pinne uppe i Boden och inkasserade fjärde raka spelet. I eftermiddag kör vi på ett exakt likadant lir och jobbar in femman. IFK Luleå har ett bra fotbollslag. Men jag kan inte någonstans förstå den feta underdogstämpeln som satts på formstarka Huddinge inför matchen.

7:a IFK Luleå 17 5 7 5 29-23 6 22
9:a Huddinge IF 17 6 2 9 22-22 0 20

Luleå hemma
8 3 3 2 15-7 8 12

Huddinge borta
8 2 1 5 11-14 -3 7

Vårens möte
Huddinge-IFK Luleå 2-1 (0-1)

Fem senaste: Luleå (F, F, F, O, V) Huddinge (V, V, V, O, F) OBS! Respektive lags tredje match var i svenska cupen där Luleå förlorade med 0-2 hemma mot AIK och Huddinge slog ut Åtvidaberg efter straffar.

Jag hörde något surr om att IFK:s styrelse slagit fast att klubben ska upp till superettan inom bara några års tid. Nja, då tycker jag att det krävs bra mycket mer cash i lönekuvertet för att locka riktigt, riktigt bra spelare upp till Luleå. IFK är ett lag för någonstans 5-8 men de senaste veckorna har formen börjat dala och chansen till uppflyttning är bortblåst.

Senaste segern i serien kom 10 augusti borta mot nedflyttningshotade Sylva. Därefter: 2-2 mot Västerås SK, 0-2 mot AIK, 0-1 hemma mot Brage och 0-1 borta mot högst beskedliga Forward. Nej, formen är borta och målen har på senare slutat trilla in per automatik. En av lagets två bästa målskyttar, Ibrahim Kallay, saknas i eftermiddag då han är på landslagsuppdrag för Sierra Leone. Ett stort avbräck då kraftpaketet (6 mål) är svårstoppat.

Dessutom hade IFK en cupmatch mot Div 2-laget Boden i veckan (seger 4-2). Tränare Fredrik Waara valde klokt nog att vila en del spelare, men några startspelare fanns med och visst tar en sådan match en del fokus från förberedelserna inför helgen. IFK Luleå hade nog en ambition om att kunna slåss om uppflyttning. Med den chansen rökt är motivationsfaktorn inte speciellt mycket mer än att utkräva revansch för vårens torsk.

Huddinge är väldigt svårslagna just nu. Men kontraktet är långt ifrån säkrat. De är just nu två poäng bakom IFK Luleå och blott fyra poäng till nedflyttningsstrecket. Tror inte Huddinge är beredda att gambla utan här kommer en poäng vara guld värt med sig hem. Med detta sagt tror jag att de har stora chanser att till och med vinna alla tre pinnarna. Formen är som sagt odiskutabel. Det började med att man luggade topplaget Frej på poäng 1-1. Slog sedan ut Åtvidaberg ur svenska cupen på straffar. Följde upp med 3-1 borta mot serieledaren Athletic FC innan de tog en säkert 3-0-seger förra helgen mot Sylvia.

Tränaren Patrik Hultman har i flera år gjort ett skickligt arbete i klubben. Laget gick rakt igenom Division 2 förra året och är byggt på organisation och klubbhjärta. Hultman värvar endast spelare som passar in i hans spelsystem och även om de saknar en del ekonomiska muskler, lyckades de förstärka fint med ett par namn i somras. Bland annat spelmotorn Mtaka Simba (tidigare Djurgården).

Sist men inte minst så har det lossnat för anfallsspelarna. I våras höll Huddinge ofta jämnt med motståndet men förlorade med uddamålet. Mycket på grund av iskalla anfallare utan självförtroende. Nu har det lossnat för Erido Poli och hans mer djupledslöpande kompanjon Karlos Touma. Poli (10 mål, 5 på straff) hängde två mot Sylvia och Touma gjorde ett. Otroligt viktigt om Huddinge ska fixa kontraktet. Gör man det kan nästa år bli intressant för förortsklubben.

SPELTIPS

Egentligen räcker det att titta på de senaste resultaten för att förstå att 3,80 på Huddinge-seger är alldeles för högt. Det skiljer bara två poäng mellan lagen och Huddinge kommer bättre rustat nu än i våras. IFK har haft problem med målskyttet och utan Ibrahim Kallay blir Anton Andersson väl ensam som målskytten att luta sig mot. Huddinge kommer (som vanligt) försöka begränsa ytorna, och hitta ut med krossbollar på yttrarna innan de fyller på med folk i boxen. Tycker att Huddinge har goda chanser att ta poäng i eftermiddag och spelar asian +0,5 på bet365 till fina 1,975. Vi vinner alltså även på kryss.

Forza Huddinge!

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 07 September, 2014, 10:04

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!