Speltips

Speltips Miami - New England

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2014-09-07 19:00 Spela här

Speltips Miami - New England
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.90 Speltips: 2
2014-09-07 19:00 Miami - New England 2 1.90 ChristianB

På söndagen spelar mitt favoritlag, New England Patriots, sin första match för säsongen då man reser till Miami. Man fick förra året göra om sitt anfall nästan helt och hållet då man tappade flera av sina bästa receivers och fick ta in nya unga spelare. Dessutom hade man sin stjärn-tight end Rob Gronkowski skadad under större delen av säsongen, vilket var ett riktigt hårt slag.

QB Tom Brady lyckades dock få ihop gruppen på ett bra sätt under säsongens gång och efter att ha jobbat individuellt med ett par spelare under försäsongen så tror jag att man kommer att ha ett ännu starkare band i år. Dessutom är Gronkowski tillbaka från skada och gör sin första match ikväll. Man har ett helt annat anfall med honom på planen och var direkt ett av ligans bästa anfall när han kom tillbaka från skada förra året. När han sedan skadade sig återigen så sjönk siffrorna drastiskt. Under tolv matcher spelade ”Gronk” i hälften. Utan honom gjorde Patriots bara mer än 23 poäng en gång, medan man med honom bara gjorde UNDER 27 poäng en gång. Han öppnar inte bara ytor åt sig själv, utan drar till sig så mycket uppmärksamhet att hans lagkamrater också får med utrymme att jobba på. Hans närvaro ikväll är alltså otroligt viktig. Gronk säger själv att han känner sig bra och redo att spela, men det återstår att se exakt hur mycket de väljer att utnyttja honom ikväll.

Miami Dolphins hade ett av ligans sämsta anfall under den gångna säsongen. Nu har man tagit in en ny offensiv coach och satsar på ett up-tempo, alltså snabbare, anfall i år. Jag tror att det är rätt väg att gå för Miami, men i just denna match kan det också vara en nackdel för dem. Up-tempo är Tom Bradys och Patriots mellannamn och de är otroligt skickliga på det. Snabbare spel innebär också fler chanser för Brady och co på planen, vilket Dolphins helst inte vill se. Patriots har förstärkt sitt passningsförsvar med ligans bästa cornerback, Darrelle Revis, och där kommer Miamis QB Ryan Tannehill få det otroligt svårt. Nyckeln för Miami denna match är att få igång ett fungerande springspel för att kunna hänga med i matchen. Med sin viktiga center Mike Pouncey skadad så kan det bli lite tuffare. På försvarssidan har man dessutom sin safety Reshad Jones avstängd, vilket ger Brady ännu mer att jobba med.

För er som gillar statistik kan jag också nämna att Brady och hans coach Bill Belichick älskar att spela dessa öppningsmatcher då fotbollsälskare samlas för att se den första matchen för säsongen. Man har vunnit samtliga av dessa matcher de senaste tio åren. Man har även ett bra record mot Miami, där man vunnit sju av de åtta senaste mötena. Man möttes två gånger förra året, först med Gronk då man vann med tio poäng, och sedan utan Gronk då man förlorade med fyra poäng.

Öppningmatch, Gronk är tillbaka och Brady revanschsugen efter förra årets förlust i slutspelet. Jag spelar Patriots -4!

ChristianB - 07 September, 2014, 12:41

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!