Speltips Österrike-Sverige

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-09-08 20:45
Land: Österrike
Liga: EM-kval
Odds: 1,80
Speltips: Öst vinna hörnor
Spela på Speltips Österrike-Sverige
Hämta din bonus på 1500 Kr här
Spela på Öst vinna hörnor
Vi tackar Huddinge för kämpainsatsen i går och noterar fem raka på kontot. I dag är det EM-kval för hela slanten. Jag har haft tur att sätta mina tidigare två hörnspel här på R&K och tycker mig ha hittat ännu ett som faller mig i smaken. Tycker (tyvärr) det är fördel Österrike inför kvällens rysare i Wien, samtidigt har vi ju Zlatan Ibrahimovic som på egen hand skulle kunna vända upp och ner på ett kokande Ernst-Happel-stadion.

Därför känns det "säkrare" i mina ögon att ta en titt på hörnstatistiken i kväll.

VM-kvalet förra året:

7 juni 2013 Österrike-Sverige 2-1 i matchen och 7-4 till Österrike i hörnstatistiken
11 okt 2013 Sverige-Österrike 2-1 i matchen men ändå 4-6 i hörnor

Noterbart är att Österrike hörnkrossade fysiskt starka Irland med 11-2 i sin sista VM-kvalmatch hemma.

Österrike gillar helt enkelt hörnor på hemmaplan - där de precis som i hemmamötet förra året väntas sätta en massiv press direkt från avspark.

Sveriges startelva har kommit och ser ut som följande.

4-3-3: Isaksson - Bengtsson, Granqvist, Antonsson, M Olsson - S Larsson, Källström, Ekdal - Durmaz, Zengin - Ibrahimovic

Noterbart från matchen mot Estland var att förbundskapten Hamrén vill att ytterforwards skär in i banan och därför spelar högerfotade Zengin till vänster och Durmaz till höger. Ytterbackarna tror jag inte kommer våga fylla på i lika stor utsträckning som mot Estland (som faktiskt skapade fler hörnor än Sverige i första halvlek) och tittar vi på högersidan kommer Bengtsson knappast mata inlägg med sin högerfot.

Nej, Sveriges offensiva kanter verkar inte ute efter att ta sig runt på utsidan i första hand utan behåller hellre bollen på fötterna, för att försöka hitta in till Zlatan, spela på rättvänd mittfältare eller komma på eget avslut.

Österrike har inte förlorat på fem matcher sedan torsken på Friends arena. Formen är alltså god och här finns flera kvicka spelare föra Sverige att se upp med.

Trolig elva (4-5-1): Almer - Garics, Prödl, Dragovic, Fuchs - Harnik, Kavlak, Alaba, Junuzovic, Arnautovic - Janko

SPELTIPS

Österrike vann hörnstatistiken i båda mötena förra året och kommer vara laget som styr och ställer i kväll. Erik Hamrén är säkerligen nöjd med en poäng och kommer försöka begränsa ytorna bakåt. Men även om Durmaz-Zengin kommer ge understöd åt ytterbackarna så ligger deras styrka knappast i försvarsspelet. Österrike har ett bollskickligt lag med mycket speed. Vilt påhejade av en fullsatt hemmastadion kommer de att trycka på ordentligt från första minut.

William Hill ger oss fina 1.80 på att Österrike vinner hörnstatistiken. Den som vågar finner fina 2.30 på Österrike att vinna med två hörnor (-1). Noterbart är att jag hittat någon tiondel högre odds på Betway för den som har konto där.

Sverige får gärna vinna matchen - men Österrike plockar hörnorna!

Eller vad säger ni?EDITERAD 2014-09-08 13.32:30
Spela på Österrike-Sverige hos William Hill
LelleSandahl - 8 September 2014 - 13:32
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
ibracadabra - 2014-09-08 19:06

Detta spelet finns inte på bet365 va?

palini - 2014-09-08 17:55

Bra rek. Vi vann inte ens hörnorna hemma mot Estland, så varför skulle vi göra det på bortaplan mot Österrike? Det skulle möjligtvis vara om Österrike gör 1-0 i första minuten och sen pressar Sverige på i resten av matchen...

3quartista - 2014-09-08 17:46

Rygg, känns på förhand som ett givet spel med rådande förutsättningar. Analysen är helt klart rättfärdig.

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: