Ö2,5 mål mellan Turkiet och Sverige spelas.

Rätt enkla förutsättningar:

2 Sweden 7 4 1 2 16 11 5 13
3 Turkey 7 3 4 1 2 13 7 6 13

Gruppspelet är utformat så att gruppsegrarna och de fyra bästa tvåorna går vidare. Segraren här har chans att bli en av dessa. Men då behöver båda lagen tre poäng. Dessutom finns en slim chance att seger räcker till förstaplatsen t o m då gruppledaren Polen har en småknepig grekisk tragedi eller komedi ikväll. Grekland har hemmaplan och är favorit mot polackerna.

I alla händelser: krysset är "dött". Inget av lagen tjänar på ett kryss i det här läget.

Sverige är utan Sam Larsson, men en spelsugen John Guidetti är med. Gick av träningen igår, men har gett lugnande besked. Varit oerhört starka på hemmaplan. Öst in mål där.

Sverige har gått 6/7 ö2,5, varav 3/3 hemma.
Turkiet har gått 5/7 ö2,5, varav 3/3 borta.

Statistik i all ära såklart, varje match hare sitt eget liv, men säger såklart något. Och ni vet hur Sveriges trupp ser ut: offensiva ytterrockar (Krafth och Augustinsson) och en generellt sett offensiv prägel på laget.

Turkiet hittade nätet borta mot både Polen och Grekland och har en trupp med spelare mest från inhemska ligan. Salih Ucan (tillhör Roma) är väl det mest spännande namnet. Har spelat tajta matcher hemma, men läckt släppt in mycket mål på bortaplan. Förra mötet lagen emellan slutade 2-2.

Två "överlag" som nu båda måste vinna, alltså gå rejält för tre pinnar. U21-lagen har rent generellt svårare att stänga igen matcher taktiskt och Sveriges lag är nog inte riktigt byggt för det heller. Således: när nollan spräcks kan det rulla på här, i varje givet läge i matchen har vi något (eller båda) lag som måste fram, blotta sig och chansa lite. Över 2,5 känns i det läget troligt.

3-1?

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip