Speltips

Speltips Carlstad United-IFK Norrköping

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-11 18:30 Spela här

Speltips Carlstad United-IFK Norrköping
Land: Sverige Liga: Svenska Cupen
Odds: 2,00 Speltips: 1X halvtid
2014-09-11 18:30 Carlstad United-IFK Norrköping 1X halvtid 2,00 LelleSandahl

Ibland stämmer analysen men valet blir fel. Som i går när segersviten stannade på sju raka. Hade över 4 hörnor asian i halvlek mellan Kamerun och Elfenbenskusten. Facit blev 3 hörnor i första - 13 i andra. Linan på 9 i matchen hade varit rätt val med facit i hand. Jaja. Vi tuggar vidare och hoppas segertåget fortsätter i kväll i stället. Vi har en match i svenska cupen att se fram emot mellan Division 2-suveränen Carlstad United och ett IFK Norrköping som satt sig i den allsvenska skiten, samt har en betydligt viktigare match på måndag mot Brommapojkarna. Det skiljer några divisioner men jag tror United har ganska goda chanser att ställa till med problem för IFK.


Div 2 Norra Götaland
1. Carlstad United BK 21 16 4 1 44-17 27 52

Hemma
10 9 1 0 22-5 17 28

Formen
V, V, V, F, V

Senaste matchen
Torslanda (2-0)


Allsvenskan
14:e IFK Norrköping FK 22 5 6 11 24-41 -17 21

Borta
11 1 4 6 7-21 -14 7

Form
F, F, F, F, O

Senaste matchen
Torsk mot AIK (2-4)

Hade IFK Norrköping varit ett lag i harmoni som kunde lägga 100% fokus på den här avgörande kvalmatchen, då hade den här reken aldrig skrivits. Det skiljer som sagt ett par divisioner mellan allsvenskan och division 2, men det är tydligt vilket lag som spelar med självförtroende och kommer vara mest inspirerat. Hårdsatsande Carlstad United är mer eller mindre klart för uppflyttning då man leder serien med 12 poäng med endast 15 poäng kvar att spela om. De kan lägga allt fokus på kvällens cupmatch och ändå uppfylla sin målsättning utan problem. Det väntas givetvis storpublik till Tingvalla och spelarna som trär på sig matchtröjan kommer garanterat göra den svettig inför hela sin bekantskapskrets. Här finns chans att skriva historia och United-spelarna har inget att förlora. United är obesegrat hemma den här säsongen, dessutom ska man ha alla spelare tillgängliga inför kvällens batalj.

Peking då? Nja, fyra raka torsk i serien och en defensiv organisation som fallerat. Självförtroendet är minst sagt risigt och veckans förberedelser har varit långt ifrån optimala. Sju spelare har inte kunnat träna med laget på grund av landslagsspel och det är klart att Alhaji Kamara (Sierra Leone) och Cristopher Meneses (Costa Rica) inte spelar. Räknar med att Janne Andersson inleder med en eller ett par av eftersläntrarna på bänken. James Frempong är skadad.


SPELTIPS

Vi har fått bevittna ett par cupknallar den här sommaren. Kalmar, Åtvid och Falkenberg har alla åkt mot division 1-lag vilket bevisar den gamla sanningen att motivation slår klass. Med det sagt. Här skiljer ytterligare en divison mellan lagen och det ska normalt inte vara möjligt att ett allsvenskt lag torskar över 90 minuter i en tävlingsmatch. Carlstad är ett riktigt bra div 2-lag som är kungar på hemmaplan och har en skadefri trupp som ser fram emot storpublik på en annars glest besök arena i Karlstad. IFK har svag form, spelare borta och en oerhört viktig match om några dagar. Janne Andersson lär inte chansa med spelare som inte är 100% redo för kvällens match.

Fysiskt nog kommer United definitivt orka maxprestera i 45 minuter. Förhoppningsvis dröjer det en bra bit in i matchen innan Peking får igång sitt spel också. Mitt spel kommer vara 1X i halvlek till 2.00 på bet365 .

Kan United skrälla i kväll?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2014-09-11 08.09:57

LelleSandahl - 11 September, 2014, 08:09

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!