Speltips

Speltips BK Häcken - Malmö

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-13 13:00 Spela här

Speltips BK Häcken - Malmö
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.83 Speltips: Ö2,5 mål asian
2014-09-13 13:00 BK Häcken - Malmö Ö2,5 mål asian 1.83 Polsater

Ö2,5 mål spelas mellan Häcken och MFF.

Observera matchstart: 13:00 på lördag.

Viktig match mellan två bra lag, men inte hyperviktig ändå.

1. Malmö FF 22 14 6 2 43-20 23 48
5. BK Häcken 22 10 6 6 39-26 13 36

Ö/u 2,5:
4. Malmö 22 spelade, 14 över 8 under 2.9 mål/match. 4/11 ö 2,5 på bortaplan.
8. Häcken 22 spelade, 12 över 10 under 39:26 3 mål/match i snitt. 6/11 ö2,5 på hemmaplan

3/5 senaste inbördes har gått ö2,5.

Statistiken är på vår sida, men inte as-övertygande. Men det gör ingenting för min del, jag har matchbilden klar för mig.

När man spelar ett överspel krävs det ju i regel att båda lag kan tänkas bidra med minst ett mål. Har vi då förutsättningar för det här? Ja, jag vill mena att vi har det.

Malmös offensiv behöver knappast en presentation för de som följer allsvenskan. En del spelare (Kiese Thelin och Emil Forsberg) har varit iväg med landslaget, men i Forsbergs fall har han ju mest tränat. Övriga truppen har också fått vila lite, slicka såren och ladda om efter en sjukt hektisk period. Spelare som Rosenberg m.fl bör nu åter vara 100 procent, om det nu var en lite lägre energinivå borta mot Djurgården före uppehållet.

Dessutom spelas den här matchen på vanligt gräs, vilket gynnar skånepågarna jämfört med konstgräs. Två gånger har man blivit nollade i allsvenskan, bägge gångerna har det varit på konstgräs. Men, som matchen mot Djurgården på tele2 för två veckor sedan till exempel, med de individuella kvalitéerna laget har skapas ALLTID lägen. Hade 4-5 100-procentiga målchanser mot DIF. Men på gräs fungerar passningsspelet bättre och då blir det ännu lite fler bra lägen. Normalt sett.

Förutsättningarna för MFF-mål finns alla gånger således. Gjort näst flest i allsvenskan. Truppläget ser bra ut, Thern och Molins fortsatt borta, men ska inte vara några nya tunga avbräck. Även Ricardinho saknas, vilket öppnar för Pa Konate, den orutinerade vänsterbacken som jag håller som sämre defensivt än Ricardinho. Även mittbacken Erik Johansson är tveksam.

Häcken då? Jo, i vanlig ordning bland de mest målglada i allsvenskan. Klarat sig hyfsat trots att El Kabir lämnade. Jag svingade lite mot nyförvärvet Gunnar Heidar Thorvaldsson före uppehållet. islänningen såg då matchotränad och självförtroendefattig ut. Nu har han fått ett par veckors träning och förhoppningsvis kommer det se bättre ut. Det blev ingen proffsflykt för Carlos Strandberg och förhoppningsvis har han förlikat sig med det nu och kommer se till att göra det bästa av situationen. Makondele, Martin Ericsson och Simon Gustafsson ska också vara tillgängliga här, så räknar med bra uppbackning från mittfältet. Häcken har tidigare visat att man trivs bra mot Malmö (har 4-1-0 på de fem senaste). Är alltid vassa hemma, blivit nollade en enda gång i år, har gjort mål i 15 av senaste 16 hemma.

Spelar en frejdig anfallsfotboll ledda av den härlige Peter Gerhardsson. Öser på med kreativitet. Vill styra och skapa lägen via egen skicklighet. Har i år haft en bättre defensiv än tidigare år, framför allt tack vare Waild Atta. Men har ändå bara hållit nollan tre gånger i år, det är inte superimponerande (jämför med Malmö/Elfsborg som har nio nollor). Bara en hållen nolla på de senaste arton. Och har inte hållit nollan mot något superimponerande motstånd.

Tycker det finns mycket som pekar på mål här. Två i grunden offensiva lag som, även om de släpper få kassar, har sina största styrkor offensivt. Med tanke på tabelläget och statsen mot Häcken köper nog MFF ett kryss på förhand, men de går alltid för seger och har störst bredd offensivt, finns liksom inte så mycket defensiva pjäser att kasta in för att stänga en match. För Häcken är det bara seger som gäller om man ska haka på i racet om Europaplatserna. Bra trupplägen, bra förutsättningar. Häcken bjuder alltid upp till spel och det här kan bli böljande och chansrikt, vilket passar MFF som är som allra bäst i vassa och snabba framstötar.

Vädermässigt pekar SMHI på 18-19 grader och växlande molnighet i GBG på lördag, så förutsättningarna ser bra ut (åtminstone nu).

Båda lagen lär göra mål, det är jag helt inne på. Sen tror jag det kommer avgöras åt något håll.

2-1, 1-2, 3-1,1-3? Mål lär vi få se i alla fall.

MFF:s trupp:
Målvakter: Robin Olsen, Zlatan Azinovic

Försvarare: Johan Hammar, Matias Concha, Filip Helander, Anton Tinnerholm, Pa Konate

Mittfältare: Simon Kroon, Enock Kofi Adu, Markus Halsti, Emil Forsberg, Erdal Rakip, Amin Nazari, Piotr Johansson

Anfallare: Agon Mehmeti, Isaac Kiese Thelin, Magnus Eriksson, Markus Rosenberg.

BK Häckens trupp: Källqvist, Abrahamsson, Zuta, Arkivuo, Sandberg, Wahlström, Atta, Frölund, Anklev, Lewicki, Simon G, Samuel G, Pekalski, Ericsson, Ohlsson, Makondele, Nasiru, Jeremejeff, Thorvaldsson och Strandberg.@nokkan21


EDITERAD 2014-09-12 20.49:47

Polsater - 12 September, 2014, 20:49

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Miked - 2014-09-13 13:44:47

Tack! Satt tämligen enkelt :-)

Linkinator - 2014-09-11 13:54:52

Rygg!