Speltips

Speltips Borussia Dortmund - Arsenal

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-16 20:45 Spela här

Speltips Borussia Dortmund - Arsenal
Land: Tyskland Liga: CL
Odds: 1.70 Speltips: U3 mål asian
2014-09-16 20:45 Borussia Dortmund - Arsenal U3 mål asian 1.70 Polsater

U3 mål asian har jag spelart mellan Dortmund och Arsenal. 1.70 på bet365 . Spelet innebär pengarna tillbaka på tre baljor.

Förstår inte riktigt varför överspelet är så tydlig favorit i den här matchen. Även om jag inte tror det här kommer chockdyka tror jag inte heller det kommer höjas. Därför passar jag på och hugger det här spelet redan nu.

Första matchen i Champions Leagues gruppspel, mellan två av favoriterna i gruppen dessutom. Tror båda köper en poäng på förhand om de skulle bli erbjudna det.

Av Arsenals senaste 11 CL-matcher har 9 gått u2,5. Myten om det där färgsprakande målglada röda londonlaget lever på något sätt kvar. Men så är det inte riktigt längre och så har det inte sett ut på ett bra tag. "Mitt" Arsenal är inte längre det där laget som 7-8 gånger av 10 kör över bottenlagen i PL med 3,4 bollar. Oftare går det tyngre, det blir tajt och jobbigt och slutar kanske 2-0. Åtminstone när elvan inte är helt rätt. Theo Walcotts skada gör att ett djupledshot saknas, alltför ofta blir det klassiskt handbollslir runt motståndarnas straffområde. Welbeck kommer visserligen in, men han har vid den här matchen knappt hunnit träna med laget. På sikt kanske han kan bli bra, men i nuläget är jag inte övertygad. Har mycket att bevisa för mig.

Om Arsenal förr om åren hade ett fantastiskt anfallsspel så är försvarsspelet desto bättre. Håller oftare nollan än tidigare och har visat prov på att ibland spela mer cyniskt, särskilt i Champions League.

Borussia Dortmund saknar Marco Reus. Hans betydelse för laget kan inte överskattas i det här läget. Med Lewandowski i Bayern München så är de två största offensiva hoten från i fjol borta. Kvar finns då en hel del kvalitet, visst, men ändå en del oprövade kort (på den här nivån) och kanske inte heller någon riktig samspelthet.

Den bristfälliga offensiv Arsenal visat upp hittills har kombinerats med en rätt stor ineffektivitet när chanserna väl dykt upp. Att laget plötsligt skulle börja skapa massa chanser och göra en hel del mål för att Danny Welbeck anslutit ser jag som tveksamt. Samtidigt är försvaret fortsatt starkt trots allt. Dortmund saknar sin största stjärna och bästa offensiva spelare och har säkert en hel del respekt för Arsenal.

Ser man till mötena mellan de här lagen förra året slutade det ena 0-1 och det andra 1-2. Två bortasegrar och två matcher där det inte skapades så extremt mycket lägen. Vill minnas det som relativt tillknäppta historier. Har svårt att se det här gå över tre baljor.

Första matchen i CL och det lär säkert bli perioder av rätt försiktigt spel i matchen. Därför känns undern bra.

@nokkan21

Polsater - 11 September, 2014, 14:53

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Polsater - 2014-09-16 12:03:00

Avbräcken i backlinjen tillkom efter reken (tyvärr). Ser dock fortfarande stor chans, Bellerin är en stor talang med en fantastisk snabbhet inte minst.

Haze - 2014-09-16 07:52:01

Hector Bellerin tar högerbacksplatsen. Man faller på rutin där men knappast kvalite. Mycket begåvad spelare. Dortmund saknar flera spelare de med där bland annat Reus, Gundogan, Kuba och Sahin saknas.

Bernhard - 2014-09-16 07:44:02

Det är stora avbräck i backlinjen med Debuchy skadad (kanske fram till jul), Chambers har halsfluss enligt rapporter (50% chans till spel) och Monreal spelar inte heller.
Då Jenkinson är utlånad så blir alternativet på högerbacken en ung oprövad kille som jag tappat namnet helt på så här på morgonen. Återkommer efter en kopp kaffe.

Klockan - 2014-09-16 01:58:19

Har ingen större koll på arsenals backlinje men som du säger är den säkert stark, men:
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/england/article19539962.ab
Debuchy, Chambers och Monreal spelar inte, vet dock inte om dem är ordinarie backar (?)