Blixtrek inför kvällen:

Liverpool asian -1, dvs pengarna tillbaka på uddamålsseger i halvtid, spelas i kvällens CL-match.

Lazar Markovic och Emre Can är båda avstängda.

Dessutom missar Daniel Sturridge, Joe Allen, Glen Johnson, Martin Skrtel och Jon Flanagan matchen till följd av skador. Raheem Sterling väntas kliva in från start igen.

Tänkbart lag:
Mignolet;
Manquillo, Lovren, Sakho, Moreno;
Gerrard, Henderson;
Sterling, Coutinho, Lallana;
Balotelli


Ludogoretz:
Argilashki; Moti, Aleksandrov, Minev, Junior; Abalo, Dyakov, Espinho; Marcelinho, Bezjak, Misidjan

Kommentar:
Sturridge är ett tungt avbräck, visst, och jag är väl inte överdrivet imponerad av vad Liverpool visat upp i år, även om de sett okej ut. Men det här är alltså första CL-matchen på väääääldigt länge på Anfield. Folk brukar prata om den elektriska stämning som råder under elljusen på Anfield när det är Europamatcher. Alla känner till det och det är liksom ingen myt, det är något speciellt. Som om inte det räckte så har Liverpool revansch att utkräva efter Aston Villa-debaclet i helgen. Så jag räknar med att få se ett Liverpool som sprintar ut ur startblocken. Vi såg det upprepade gånger i fjol, hur Liverpool öste på från start och så gott som alltid gjorde mål i första halvlek på Anfield.

Du har en Gerrard som äntligen får leda sitt Pool i en CL-match igen, du har Balotelli som väntar på att äntligen få näta och du har Sterling tillbaka i elvan. Liverpool är naturligtvis megafavoriter här och jag tror det blir en lätt seger. Kan verkligen se hur de gör processen kort mot bulgarerna och tar tag i saker direkt.

Ludogoretz var fina i fjol då de charmade många. Tycker inte de ser lika fina ut som i fjol den här säsongen, åtminstone inte av det jag sett. Ligger "bara" fyra i bulgariska ligan efter åtta omgångar. Målvaktsbekymmer nu dessutom då skador och avstängningar tvingar in en högst oprövad tredjekeeper. Hade en del flyt både mot Steaua Bukarest och Partizan Belgrad i kvalet på vägen hit då de krånglade sig vidare på straffar och bortamål.

Man ska inte underskatta Ludogorets, men det är ett lag som normalt sett spelar en attack-fotboll och har mindre vana att försöka försvara sig/stänga ner lag, vilket gör deras uppgift på Anfield mer ovan än den för exempelvis ett Aston Villa. Min känsla är att Liverpool kommer köra över bulgarerna. "Pools" vana att få tidig utdelning gör att jag ser en ledning i paus (isåfall pengarna tillbaka) som mycket trolig. Kommer bara ettan så kan mycket väl tvåan komma också, då vi vet att Rodgers gäng inte är laget som brukar kontrollera matcherna och tikitaka (tick tack) med ett öga på klockan.

Till ett så pass trevligt odds så känns det här klart bra. Dags för Balotelli att kliva fram och presentera sig på allvar.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip