Mitt första spel här på rekatochklart satt som ett smäck! Tack för det WisÅ‚a Krakà³w. Nu är förhoppningen att surfa vidare på den vinnande vågen, med lite hjälp från Arsenal FC.

The Gunners gästar nämligen Westfalenstadion ikväll för ännu en drabbning mot sina numera kända antagonister i turneringen; Borussia Dortmund. För det är verkligen inte första gången de röda från norra London packar väskan för att bege sig till Gelsenkirchen. Ikväll är det femte(!) mötet lagen emellan sedan 2011 i Champions League. Så här har det gått lagen emellan sen dess:

13/9 2011 Borussia Dortmund - Arsenal 1-1
23/11 2011 Arsenal - Borussia Dortmund 2-1
22/10 2013 Arsenal - Borussia Dortmund 1-2
6/11 2013 Borussia Dortmund - Arsenal 0-1

Som ni ser är det Arsenal som plockat hem mest i dessa täta matcher. Hur kommer det sig då? Jo, Arsenal har rutinen i dessa typer av matcher. Man tar nästa alltid poäng i tajta Champions League matcher mot lag som är homogena. Arsene Wenger vet vad som krävs helt enkelt. Det mest anmärkningsvärda är att Arsenal aldrig förlorat mot Dortmund på bortaplan (under de senaste åren). Borussia Dortmund 2011-2013 är dessutom ett bättre lag än Borussia Dortmund den 16e september 2014. De har inlett Bundesliga på följande sätt:

23/8 2014 Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 0-2
29/8 2014 FC Augsburg - Borussia Dortmund 2-3
13/9 2014 Borussia Dortmund - Sport-Club Freiburg 3-1

Man har inlett helt okej med 2/3 av vinster men defensiven är i allt annat än harmoni. Vinsterna har även bärgats hem mot sämre motstånd och mot Augsburg satt det väldigt långt inne. Det enda riktiga testet än så länge har varit mot Leverkusen där man förlorade välförtjänt med 0-2 på hemmaplan. Man har levt på offensiven i de matcher man vunnit och ikväll saknar man mycket kraft på just den fronten. Hela skadelistan:

Mats Hummels, Jakub Blaszczykowski, Ilkay Gündogan, Oliver Kirch, -Marco Reus-, Nuri Sahin och Dong-Won Ji.
Hemvändaren Shinji Kagawa som gjorde mål sist mot Freiburg är också han väldigt tveksam till spel i en startelva.

Arsenal o andra sidan verkar vara på väg tillbaka efter en trög inledning på säsongen. Alexis Sanchez har nätat i två matcher i rad, Wilshere var extremt bra mot Manchester City i helgen, man har fått in en bra forward i Danny Welbeck och Mesut Özil såg även han spelsugen ut senast. På skadelistan hittar vi följande:

Yaya Sanogo, Nacho Monreal, Mathieu Debuchy, Oliver Giroud, Theo Walcott och Serge Gnabry. Framförallt är det defensiven som stör Arsenal inför matchen. Speciellt då Wenger inte var särskillt proaktiv under övergångsfönstret. Naturliga ersättare för Debuchy och Monreal är i vilket fall som helst Chambers och Gibbs. Två mycket bra ersättare enligt mig; Chambers som visat hög nivå i början av säsongen och kan spela både högerback som mittback och Gibbs som trots sin unga ålder är en rutinerad vänsterback i Arsenal som egentliga är förstahandsvalet på vänsterflanken(?).

Arsenals förmodade startuppställning:
Szczesny - Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Arteta, Wilshere - Özil, Ramsey, Sanchez - Welbeck

Dortmunds förmodade startuppställning:
Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Subotic, Durm - Jojic, Kehl - Mkhitaryan, Aubameyang, Grosskreutz - Ramos

Slutsatsen av det här är att jag tror det kommer bli en mycket tajt match - som vanligt mellan dessa lag - och att Arsenal får med sig minst en poäng på grund av rutin, trupp och formkurva. Det som skulle kunna tala för Dortmund är deras sanslösa stöd från läktarhåll, men jag har svårt att se att ens den gula väggen kan sjunga fram Klopp och hans mannar till 3 poäng ikväll.

Tips: Jag tror Arsenal tar hem detta med 1-2. Jag har dock en farhåga som säger att det kan bli kryss så för att vara på den säkra sidan bettar jag X2 till 1.83. Ett mycket fint odds enligt mig.

Goodluck!

EDITERAD 2014-09-16 17.49:45

This is the stats tab
This is the post tip