Speltips

Speltips Chelsea - Schalke 04

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-17 20:45 Spela här

Speltips Chelsea - Schalke 04
Land: England Liga: Champions League
Odds: 1.95 Speltips: Che -1,5
2014-09-17 20:45 Chelsea - Schalke 04 Che -1,5 1.95 Polsater

Chelsea -1,5 är en no-brainer för mig, även när det vankas CL.

Lite halvtråkigt spel kanske, men så länge Chelsea ser så fina ut som de gör i nuläget tänker jag fortsätta ta betalt för engelsmännen. Har själv spelat (privat) Chelsea -1 i halvtid (ställning 0-0) mot Leicester och vändning mot Swansea tungt tidigare den här säsongen. Båda gångerna med framgång. För även om det såg knackigt ut en stund mot Leicester och i inledningen mot Swansea var jag helt övertygad om att Chelsea till slut skulle vinna. Defensiva styrkan har Mourinhos lag alltid haft och nu ser man också frejdiga ut i sista tredjedelen samt har en striker av toppkvalle. Den trupp Chelsea har att förfoga över är helt enkelt fantastisk. De orosmoln som fanns inför säsongen, (kommer Costa funka, hur kommer Fabregas passa in) har viftats bort och lite till. Så enkelt är det bara. Finns en fantastisk bredd offensivt och fortfarande finns det mer att få ut av en del spelare.

Hemma på Stamford Bridge är man som bekant oerhört starka i alla tävlingar. Vann exempelvis mot Schalke med 3-0 här i fjol (även seger 3-0 på bortaplan).

Skadesituationen i Chelsea är bra. Truppen är dessutom så pass bred att, om Mourinho skulle vilja vila ett par gubbar så är det ändå en oerhört stark elva som kommer finnas. Och oerhörda möjligheter på bänken.

Trolig elva:
Courtois -
Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta -
Fabregas, Matic -
Schürrle, Oscar, Hazard -
Diego Costa

Om mungiporna pekar uppåt hos Chelsea är det tvärtom hos Schalke. Blytung ligastart med 0-1-2 och 3-7 i målskillnad. Tränare Keller har fått kritik. Min känsla när det gäller Bundesliga vs PL är dessutom följande:
Bayern München hade haft mycket god chans att vinna PL också, Dortmund hade kämpat om en CL-plats, kanske även Leverkusen. Men bakom dessa, om vi ser till lag 4-10, tror jag de håller klart lägre kvalitét än vad som är fallet i England. Det är min känsla åtminstone.

Truppläget hos Schalke är dessutom inte bra. Farfán, Giefer (andrekeeper), Goretzka, Kirchhoff (1/0 i ligan), Kolasinac (1/0 i ligan), Santana, Sobottka, Matip (back med 2/0) och Fuchs (back med 3/0 i ligan) saknas. Dessutom saknas tyske VM-backen Höwedes.

I princip hela ordinarie backlinjen saknas.

Tänkbart lag (notera att mittbacksparet troligen utgörs av en 18-åring och en 19-åring)

Schalke:

Fährmann -
Höger, Ayhan, Friedrich, Aogo -
Neustädter, K.-P. Boateng -
Sam, M. Meyer,
Draxler -
Huntelaar

Den här matchen kommer olägligt för Schalke. Till och med alla spelare tillgängliga hade det här varit oerhört tufft. Nu har man dessutom svag form och en del avbräck samtidigt som Chelsea kommer in till matchen oerhört starka. Visst skulle man kunna göra en poäng av "inget att förlora" eller "kan spela avslappnat". Så kanske det är. Men Chelsea är FÖR bra. Det går att hävda att Mourinhos gäng inte satts på tillräckligt mycket prov hittills, men det känns också som att vi inte sett deras högsta växel in. Första matchen i gruppspelet, tror Mourinho är oerhört motiverad att få en bra start. Det här är alltså laget som väntas Chelsea tuffast match i toppen. Att då skåpa dit tyskarna direkt vore angeläget då det ger utrymme för rotationsmöjligheter senare i gruppspelet.

Chelsea har i vanlig ordning fått en lätt grupp och jag tror man tar en lätt seger här. De okaraktäristiska tappen man hade i fjol lär förmodligen minskas ganska kraftigt när man ser till den bredd som finns offensivt i år. För många spelare ska ha en riktigt dålig dag för att Schalke ska ha någon som helst chans här enligt mig, kan inte se något annat än en klar Chelseaseger.


@nokkan21

Polsater - 16 September, 2014, 18:53

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
ChristianB - 2014-09-17 14:51:42

Var inne på samma spår som dig Polsater! Lirar denna!

AK5092 - 2014-09-16 23:13:33

Oj märkte nyss att jag kommenterat på Fel rek haha. Sorry Nokkan. Håller med om spelet o ryggar iaf lycka till.

AK5092 - 2014-09-16 23:07:44

Simpanes// http://www.aftonbladet.se/sportbladet/spel/article19537061.ab

Dubbelkollade det. Dom har tydligen sänkt oddset till 14 ggr degen efter artikeln publicerades! Rejäl sänkning. Kanske fortfarande spelvärt dock...

Kolla om du hittar högre hos andra bolag.

AK5092 - 2014-09-16 23:04:31

Läste att det var det som erbjöds hos nåt bolag på Sportbladet. Ska leta upp det.

simpanes - 2014-09-16 23:03:11

AK5092
Vart finns det oddset?

AK5092 - 2014-09-16 22:46:15

21 ggr degen på att Han vinner CLs skytteliga kanske oxå kan vara värt o lägga en slant på. Grovt överodds IMO. Chelsea kommer gå långt i Cl och Costa är glödhet...