Speltips

Speltips Sverige - Skottland

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-17 18:00 Spela här

Speltips Sverige - Skottland
Land: Fifa Liga: VM-kval
Odds: 1,75 Speltips: 1:a hcp -1,25
2014-09-17 18:00 Sverige - Skottland 1:a hcp -1,25 1,75 Jarelind

Sverige behöver visserligen bara ett X för att hålla Skottland bakom sig i gruppen och ta sig till nästa års VM i Kanada, men det är naturligtvis ingenting Sundhages gäng kommer gå in för.
Nog för att Skottland gjort fler mål än Sverige under kvalet och krossat blåbärsnationerna med något större siffror, men det ÄR i grund och botten skillnad på dessa lag.
Sverige var inget vidare mot Bosnien & Hercegovina senast, men det var en sådan där match som mer eller mindre bara ska spelas av. Nu gäller det att vara på tå, mot tuffare motstånd. Och tjafset, eller vad det nu var, inom gruppen verkar ha retts ut. Alla sams, alla glada, alla fokuserade på VM-slutspelet.
Har sett raka 1:an till 1,40, men inget att slå på stora rektrumman för, såklart.
Det är möjligt att bättre odds dyker upp närmare avspark, för ganska få bolag erbjuder fler än ett fåtal spelsätt på dessa kvalmatcher. Såg hcp -1,5 till 1,85, men väljer ändå denna fegvariant, då det som sagt inte krävs mer än en poäng ikväll. Är det uddamålsledning på slutet så kommer inte Sverige chansa framåt direkt. Men jag tror att det kommer vara större differens än så när klockan tickar upp på 90 på nya Gamla Ullevi.

Det finns ett stort frågetecken för Jessica Samuelsson, som troligtvis ändå inte varit aktuell för en startelva. Och så finns det ett litet frågetecken för Lotta Schelin, som har magmuskelbesvär. Det senaste jag hört är att hon startar, men kanske värt att invänta elvorna för den försiktige.

Schelin, ja. Kvällens huvudperson. Får vi hoppas.
Hon står på 71 landslagsmål inför kvällen. Hanna Ljungberg har 72, vilket är det svenska landslagsrekordet. Hyfsad motivation för Schelin alltså, att få slå rekordet inför hemmapublik i en viktig tävlingsmatch istället för nån hittepåträningsmatch inför VM.
Även om hon inte har pratat lika kaxigt och målmedveten som kollega Ibrahimovic gjorde inför Estland-matchen, så är det inget hon hymlar om heller. Rekordet ska slås.
Kuriöst vad gäller Schelin är att hon faktiskt i bara en enda landskamp gjort fler än två mål. I en 5-1-seger mot Norge 2009. Annars är det idel ettor och tvåor i målkolumnen för Schelin. Hade gärna sett målskytteodds på henne, men där håller bolagen igen, tyvärr.

Sverige vann bortamatchen med 3-1 tidigare i kvalet. Ska vi tro på samma siffror ikväll? Lite nervöst, lite spänt, men till slut en ganska skön dag på jobbet?

Över/Under-oddsen varierar mellan bolagen. Har sett allt mellan 1,45 och 1,65 på Ö2,5. Allt över 1,60 känns spelbart på det, för som sagt, jag tror att Sverige mycket väl kan få assistans vad gäller nätrasslet i afton.

Men spelet blir alltså:
Sverige - Skottland 1:a hcp -1,25
odds 1,75 på bet365 , insats 6/10 units

Övriga tankar inför kvällen:
- Chelsea med handikapp. Finns bara hundraprocentigt fokus så är det inget att snacka om. Men kanske vilas någon av de offensiva fantomerna?

- Maribor-Sporting, båda lagen göra mål. Det här spelet när Maribor vevar i Europacupspel är sedan gammalt. Kommer sannolikt plockas. Avvaktar och ser om Schelin och gänget gör jobbet först.

EDITERAD 2014-09-17 15.17:57

EDITERAD 2014-09-17 15.21:19

Jarelind - 17 September, 2014, 15:21

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!