Speltips

Speltips Everton - Wolfsburg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-18 20:45 Spela här

Speltips Everton - Wolfsburg
Land: England Liga: EL
Odds: 1.83 Speltips: Ö2,5 mål asian
2014-09-18 20:45 Everton - Wolfsburg Ö2,5 mål asian 1.83 Polsater

Över 2,5 mål mellan Everton och Wolfsburg blir mitt rek-bidrag till kvällens Europa league.

Läget i lagen:
Everton saknar Ross Barkley, Pienaar och Koné offensivt. Barkley är väl den som känns mest, men han har ju varit borta ett tag. Finns många andra starka kort offensivt i ett lag med grymt duktiga offensiva ytterbackar och tunga forwards bland annat. Bra speed på flera offensiva mittfältare. Trolig elva:


Howard;
Coleman, Distin, Jagielka, Baines;
Barry, McCarthy;
Mirallas, Naismith, McGeady;
Lukaku

Wolfsburg har haft frågetecken för Kevin de Bruyne, men han verkar kunna spela enligt de senaste rapporterna jag sett. Perisic dock out vad det verkar. Också en bra elva med klasspelare som Luiz Gustavo och rutinerade Oliv. De Bruyne också vass. Troligt lag:

Benaglio, S. Jung, Naldo, Knoche, Rodriguez - Guilavogui, Luiz Gustavo - D. Caligiuri, Arnold, De Bruyne - Olic

Kommentar: Everton på hemmaplan = mål. I tävlingssammanhang gör man "alltid" minst två mål hemma. Har gjort det i 13 av de senaste 14 matcherna. Däribland matcher mot Arsenal och Chelsea i år. Är i stort sett samma lag som i fjol då man under våren gjorde det mot Man City, Man United, Arsenal bland annat. Goodison Park är en jävligt härlig och tät engelsk arena, publiken bjuder liksom in till att spelet ska bli tätt, intensivt och fartfyllt. Exakt så spelar Everton. Ytterbackarna går, mittfältarna fyller på, laget anfaller med mycket folk. Underhållande och bra, många hot.

Något okaraktäristiskt så har defensiven inte varit vad den brukar i säsongsupptakten. Släppte sex mot Chelsea och tillät ett ruggigt blekt Arsenal göra två på Goodison. Släppte även in två mot Leicester innan man förvisso fick en nolla mot WBA senast. Men det har sett virrigt ut, minst sagt.

Och nu ställs man alltså mot Wolfsburg. Tyskland är ju lite av det nya Holland, om vi snackar målrika matcher. Bundesliga är den målgladaste toppligan sett till de senaste säsongerna och Wolfsburg är inget undantag. Har klarat den här linan i två av tre matcher hittills i år. I helgen blev det "bara" 1-1 mot Hoffenheim, men det var mer på grund av att båda lagen missade ett antal bra lägen. Gick över 25 gånger och under 9 gånger i Bundesliga i fjol. Samma coacher, defensiven har inte stärkts medan offensiven har gjort det.

Såg Wolfsburg mot Bayern München och det var inte som att de bara parkerade bussen. De anföll och ville något. Skapade lägen. Känns som att det ligger i de tyska lagens natur sett till hur tysk fotboll ser ut för närvarande.

Evertons målpålitlighet på Goodison kombinerat med hur deras defensiv sett ut, Wolfsburgs offensiva klass och "tyskhet"...jag kan se mål åt båda håll här. Visst finns det alltid en liten risk att spelet låser sig när det vankas Europaspel och kanske nöjer sig lagen om det står 1-1. Men kvällsmatch på Goodison, elljus och en hätsk publik...det borde bli tempo och frejdigt från start.

2-2 är mitt resultattips.

@nokkan21

Polsater - 18 September, 2014, 13:47

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!