Speltips

Speltips IFK Göteborg - Gefle

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-19 19:00 Spela här

Speltips IFK Göteborg - Gefle
Land: Allsvenskan Liga: Allsvenskan
Odds: 1.95 Speltips: IFK & ö2,5 i matchen
2014-09-19 19:00 IFK Göteborg - Gefle IFK & ö2,5 i matchen 1.95 Polsater

IFK Göteborg & ö2,5 mål i matchen spelas.

Ska försöka förklara hur jag tänker här:

4. IFK Göteborg 23 9 11 3 37-24 13 38
12. Gefle IF FF 23 6 8 9 27-28 -1 26

Hemma:
11 7 2 2 24-11

Borta:
11 1 5 5 14-19 -5 8

Gefle i vanlig ordning ett av seriens sämsta bortalag medan IFK Göteborg är ett av seriens bästa hemmalag (bland annat tagit lika många hemmapoäng som Malmö).

Blåvitt har täckt en -1,5-lina i fem av tio hemmamatcher. Tappat poäng hemma mot Elfsborg, AIK och Malmö. Tydligt mönster där, eller hur? Lag 1,2 och 3 i tabellen. Jag har sagt det förr, när IFK möter mitten/bottenlag hemma är de starka och jag är inte blyg att backa dem. Lite antingen eller för deras del, 5 av 7 hemmasegrar har varit med mer än ett mål. 5 av 7 hemmasegrar har också varit med ö2,5 mål i matchen.

Gefle har visserligen bara en bortaförlust med mer än ett mål. Men då ska man komma ihåg att de haft ett humant bortaschema. Har Blåvitt, Elfsborg, Häcken, Djurgården kvar borta. Tre bortaförluster har varit med ö2,5 mål i matchen. Motsvarande möte i fjol vann Blåvitt med 3-1.

Som ni förstår av texten ovan har jag länge velat mellan IFK & ö2,5 i matchen samt -1,5. Att Blåvitt vinner det här tror jag verkligen, sen är frågan vilket som är troligast, 2-0 (vilket i vårt fall innebär förlust) eller 2-1? Jag tror 2-1. Gefle har Lundevall tillbaka och en rätt fin offensiv med Dioh Williams med flera. Inte omöjligt heller att IFK kör på för ett 3-0-mål.

Truppmässigt är det egentligen inget att rapportera om. Sånär som på Kenneth Zohore har IFK alla tillgängliga:

John Alvbåge, Marcus Sandberg, Emil Salomonsson, Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Kjetil Waehler, Hjalmar Jonsson, Ludwig Augustinson, Diego Calvo, Sören Rieks, Joel Allansson, Jakob Johansson, Hampus Zackrisson, May Mahlangu, Gustav Svensson, Martin Smedberg–Dalence, Gustav Engvall, Lasse Vibe.

Även Gefle kommer till spel utan avbräck:
1 Emil Hedvall (mv), 2 Olof Mård, 3 Jonas Olsson, 4 Anders Wikström, 6 Jesper Florén, 7 Robin Nilsson, 8 Simon Lundevall, 9 Johan Oremo, 10 Dioh Williams, 12 Anders Bååth, 13 Johan Bertilsson, 14 Jens Portin, 16 David Fällman, 17 Jonas Lantto, 19 Marcus Hansson, 20 Emil Bellander, 22 Sasa Sjanic (mv), 24 Erik Olsson.

Formmässigt då. Det ser bra ut för IFK Göteborg. Såg laget mot Elfsborg i Borås förra helgen och de såg oerhört bra ut enligt mig. Inte många lag står upp så bra mot Santa Maria-omslagspojkens lag. Skapade rätt mycket i en match som oförklarligt nog slutade 0-0. Många spelare var bra. Har därmed byggt upp en svit på 3-3-0 på de sex senaste, vilket är helt okej. Bara Örebro har tagit fler poäng de sex senaste matcherna. Tack vare detta har man nu häng på Elfsborg på tredjeplatsen. En säsong som varit ännu en besvikelse för en storklubb som IFK så är truppen i stor skuld att betala tillbaka till fansen genom att ge allt de avslutande matcherna. Stahres framtid i klubben är förmodligen osäker redan som det är, det finns liksom inte utrymme för att inte vinna en sån här match. Dessutom, hade det här varit en trött måndag inför 5000 tappra så hade det kanske funnits risk för ett lite mer trött IFK utan energi. Nu har fansen kraftsamlat och 10 k är sålda. Föreställ er stämningen. Det kommer inte vara något i hästväg, men ändå. Fredag. Blåvitt. Bärs. Fotboll. Det kommer skrikas och gapas. Är inte Blåvitt toppmotiverat i det här läget är det bara att kasta in handduken och kasta in en ansökan till Paradise Hotel (eller lärarhögskolan).

Dessutom 2: Ingen missade väl David Accams show mot AIK? Ghananen tryckte in två nya kassar och är därmed uppe på 14 kassar, samma antal som en viss dansk i Blåvitt. Lasse Vibe är nog lika sugen på att göra mål som fylledansken var att gårdagen bara var en mardröm dagen efter att han slagit ner domaren när Sverige mötte Danmark i något kval för 10 år sedan. Gått mållös i tre raka matcher nu - sällsynt värre (bara en gång i år har han haft en värre svit).

Dessutom 3: IFK skapade åtta hörnor mot Elfsborg. Det kändes småfarligt på nästan varenda en. När Smedberg Dalence spelar har man en bra servare. I och med att Augustinsson är tillbaka har man även en vänsterfot att tillgå denna gång. Retroaktiv utdelning?

Gefle då? Släppt in fortsatt lite mål i år, men det är hemmaplanssiffrorna (där man ligger i paritet med topplagen) som gör detta. Borta släpper man in "bottenlagsmycket". Framåt har man gått mållösa endast två gånger på bortaplan, vilket är imponerande värre. Är absolut inte tråk-Gefle som bara försvarar längre, kan vara rätt livliga och en sån som Lundevall är jag förtjust i. Så kan mycket väl göra mål på Blåvitt. Det vi kan konstatera angående Gefle är dock att de har svårt att hitta en kontinuitet i spelet. Har till exempel inte vunnit två matcher i rad den här säsongen (vann hemma mot Falkenberg i förra omgången). Längsta poängsviten är på tre matcher.

IFK har gått ö2,5 i 7/11 hemma medan Gefle har samma siffror på bortaplan. Allt dravel ovan leder mig fram till följande IFK vinner. Jag tror man gör det med fler än ett mål, men väljer bort -1,5 för det här. Ser en lite större chans för 2-1 än 2-0 trots allt. Blir det 2-0 blir det liksom gärna 3-0 också är min känsla. Men jag ser följande troliga resultat:
3-0, 2-1, 3-1.

@nokkan21

Polsater - 18 September, 2014, 23:35

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!