Speltips

Speltips Jacksonville Jaguars - Indianapolis Colts

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-21 19:00 Spela här

Speltips Jacksonville Jaguars - Indianapolis Colts
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.83 Speltips: Colts -6,5
2014-09-21 19:00 Jacksonville Jaguars - Indianapolis Colts Colts -6,5 1.83 ChristianB

På söndag har Indianapolis Colts en viktig match framför sig då man reser till divisionsmotståndarna Jacksonville Jaguars för att försöka plocka säsongens första seger.

Colts är ett lag som vill vara med och slåss om platserna till slutspelet, men har startat säsongen med två tunga förluster. Jag drar dock inte allt för stora växlar av dessa förluster då man i den första matchen mötte Denver Broncos, som är en av favoriterna till att vinna Super Bowl, och senast förlorade man med tre poäng hemma mot Philadelphia Eagles i en match som man borde ha vunnit. Med fem minuter kvar att spela hade man chansen att utöka sin ledning till 14 poäng, men kastade en interception och fick istället se Philadelphia kvittera och sedan sparka in ett vinnande field goal.

Jacksonville däremot är det inte många som ser som ett slutspelslag och man har inte heller inlett säsongen som ett. Två tunga förluster har det blivit, först mot Philadelphia Eagles med 34-17 efter att ha varit i ledningen med 17-0 i halvtid, och senast mot Washington Redskins där man fick stryk med hela 41-10. Endast tio poäng har man alltså lyckats få ihop på de senaste sex kvartarna mot försvar som Eagles och Redskins, som definitivt inte hör till ligans bästa. Nu spelar man för första gången denna säsong på hemmaplan, vilket självklart är en fördel. Jag tror dock inte att hemmapubliken kommer att få se något skönspel från sitt Jaguars. Deras offensive line har vart katastrof och i den senaste matchen blev quarterback Chad Henne sackad hela tio gånger och man lyckades inte ge sin running back något springrum heller. Colts kommer att skicka allt de har för att ta ner Jaguars QB och de kommer att göra det med framgång.

Skadeläget i Jacksonville är inte det ljusaste när det gäller offensiven. Lagets tre bästa receivers under de två första matcherna denna säsong är alla skadade och ser ut att missa söndagens match, endast rookien Allen Hurns har en liten chans att spela men det ser inte ut att bli så då han missat alla veckans träningar. Running back Toby Gerhart är fortsatt småskadad och har tagit det lugnt under veckans pass. Man har alltså inga riktigt friska vapen framåt. Den enda ljusglimten är att receivern Cecil Shorts, som missat de två första matcherna, har gjort framgångar på träningarna och eventuellt skulle kunna göra årsdebut lite tidigare än väntat. Man får dessutom tillbaka viktiga John Cyprien i försvaret. Colts har inga större bekymmer på skadesidan, det är egentligen bara defensiva linjemannen Arthur Jones som saknas, förutom Robert Mathis som är borta hela säsongen.

Lagen spelar alltså i samma division och möttes således två gånger förra året. Colts vann bortamötet med 37-3 och hemmamötet med 30-10. Jag tror man fortsätter på samma spår här och jag lirar Colts med -6,5 poängs handikapp till 1.83 gånger pengarna.

ChristianB - 19 September, 2014, 17:35

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
ChristianB - 2014-09-21 16:57:49

Kul att höra!! Hoppas jag kan leverera ett par vinnare till er :) @niklas hjärtat säger Denver men hjärnan säger avstå. Svårbedömd match som jag väljer att njuta av i TV-soffan utan bets.

niklasstoor - 2014-09-21 16:41:44

Håller med, riktigt kul! Dina tankar på kvällens super bowl repris?

psjoo - 2014-09-21 14:51:27

Kul att ni äntligen har börjat med NFL här på rekat. Efterlängtat!! Ryggar.