Speltips FFF-ÖSK & IFB-BKH

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-09-20 16:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 1.70-2,05
Tips: blgm & bgmibh
Senast jag skrev lite allsvenska tankar här så var jag rätt ute. Målrika hemmasegrar för Norrköping (inte så svårtippat), Örebro och Helsingborg.
Från denna allsvenska omgång plockar jag ett par spel utan att tveka särskilt länge.
Malmö FF slipper Accam, (tvåmålsskytt mot AIK och nu alltså avstängd mot MFF), och kommer sannolikt vinna Skåneuppgörelsen, men jag litar inte blint på ett Turinresande MFF till givna odds. Nej, större pålitlighet finns i de nedre regionerna av den allsvenska tabellen just nu.

Brommapojkarna är på väg ur och känns mer och mer uppgivet. Förlusterna radas upp med för de rödsvartrandiga plågsam pålitlighet. Denna omgång tar man emot Häcken, som faktiskt går emot normen och gör fler mål i första halvlek (22) än i andra (19).
Brommapojkarna släpper dessutom in fler (27) före paus än efter (24).
Denna statistik, förutom lagens kvalitéer, bäddar för att Häcken sannolikt gör mål och eventuellt leder i paus. Och ja, som sagt, motivationen är inte helt på topp för BP just nu. Ett underläge blir svårt att vända. Ytterligare mål bakåt efter paus?
Det som talar emot är att Simon Gustafsson är avstängd och Carlos Strandberg småskadad (fot), vilket såklart försvagar offensiven för Hisingen-gänget.
Och historiskt sett så har dessa lag vunnit varenda hemmamatch inbördes i Allsvenskan. BP har således 3-0-0 på Grimsta. (Häcken 4-0-0 i Gbg.)

Pålitlighet hittar vi även i Falkenberg, där FFF nu gjort mål i 51 raka hemmamatcher i seriespel. (Sedan 0-4 mot Öster den 1 juni 2011.) Nu tar man emot ett formstarkt ÖSK, som dessutom har den för oss goda smaken att befinna sig i ingenmansland och därför inte behöver åka till västkusten och parkera några bussar.
Oddset på att Båda Lagen Gör Mål på IP känns nästan som när det råkar rassla ner två Snickers när en betalat för en i godisautomaten. Givet spel för mig.
Det som talar emot i detta fall är att det bara gjorts tolv mål (1,71 i snitt) på lagens inbördes sju matcher i seriespel. Men en repris på fjolårets 1-1 räcker gott för grundspelet.

Spelen blir:

Brommapojkarna - Häcken
Bortalaget att göra mål i båda halvlekarna, odds 2,05 på unibet, insats 5/10 units

Falkenberg - Örebro
Båda Lagen Gör Mål, odds 1,70 på unibet, insats 5/10

För den som ställer upp på samma tankebanor, men är sugen på högre odds, finns även:
Häcken vinner båda halvlekarna (3,40)
FFF-ÖSK, blgm/Ö2,5 (2,10)
Spela på FFF-ÖSK & IFB-BKH hos Unibet
Spela nu
Jarelind - 20 September 2014 - 08:45
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: