Speltips

Speltips MFF - HIF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-21 17:30 Spela här

Speltips MFF - HIF
Land: Sverige Liga: AS
Odds: 2.87 Speltips: MFF vinna mot 0
2014-09-21 17:30 MFF - HIF MFF vinna mot 0 2.87 Polsater

En liten rövare jag funderat på ett tag: MFF vinna & hålla nollan spelas. 2.87 på bet365 , finns under fliken specialare.

Ett, som alltid, mycket hett skånederby väntar. Trender, form och statistik sätts lite åt sidan i såna här lägen, men förutsättningarna är följande:

1. Malmö FF 23 14 7 2 46-23 23 49
10. Helsingborgs IF 23 7 8 8 30-33 -3 29

Hemma:
7 3 1 26-12

Borta:
2 3 6 11-20 -9 9

Vinna och hålla nollan har MFF gjort fyra gånger i år.
Förlora utan att göra mål har HIF gjort tre gånger i år.

MFF har hållit nollan nio gånger i år, näst flest av samtliga lag. HIF har misslyckats att göra mål sex gånger.

Ingen jätteövertygande statistik, men vi har framför allt en sak som får mig att vilja spela det här spelet. David Accam är avstängd. Accam har gjort 14 av HIFs 30 mål i år, han har passat till 3. 17 av 30 mål borta på grund av det. Statistiskt ser man att han är oerhört viktig för HIF, men det är ju bara att titta på hur det ser ut på planen också. Han betyder egentligen allt i HIFs offensiv. Drar isär försvar med sina löpningar, drar på sig uppmärksamhet, skapar fasta situationer och är alltid farlig. Typexempel på det här senast mot AIK. Gör två mål själv på ett sätt ingen annan i HIF hade klarat av och sen skapar han frisparken som leder till det tredje målet. Håller honom som den enskilt viktigaste spelaren för sitt lag i hela serien. I en sån här bortamatch, där MFF kommer föra och ha boll, hade Accam varit ännu viktigare med sin snabbhet i kontringarna. Vi har sett tidigare i år att det är så man sårar MFF.

HIF:s lag:
Pär Hansson
Emil Krafth, Peter Larsson, Jesper Björkman, Jere Uronen –
Mattias Lindström, Victor Palsson, Johan Mårtensson, Christoffer Andersson –
Arnor Smarason, Mikael Dahlberg.

På bänken: Andreas Linde (mv), Calle Johansson, Elias Andersson, Alvaro Santos, Jordan Larsson, Darijan Bojanic, Emmanuel Boateng,

MFF kommer till spel utan avstängde Markus Halsti. Guillermo Molins, Ricardinho och Simon Thern skadade, men Rosenberg har gett klartecken. Tänkbart lag:

Olsen
Tinnerholm, Johansson, Helander, Konate
Kroon, Kofi Adu, Eriksson, Forsberg
Rosenberg, Thelin

Trupp:
Målvakter: Robin Olsen, Zlatan Azinovic
Försvarare: Pa Konate, Matias Concha, Anton Tinnerholm, Filip Helander, Erik Johansson, Alexander Blomqvist, Johan Hammar.
Mittfältare: Erdal Rakip, Simon Kroon, Enock Kofi Adu, Emil Forsberg
Anfallare: Markus Rosenberg, Magnus Eriksson, Agon Mehmeti, Isaac Kiese Thelin, Pawel Cibicki.

Att ankaret Halsti missar är visserligen ett avbräck för MFF:s balans på mitten, så är det. Men borde inte bli några större problem att fylla det hålet med en defensivare Adu och en Mange Eriksson som sliter hårt. Eller om Erdal Rakip kastas in. Litar på Åge här.

Malmö har inte bara tagit näst flest poäng, de har också släppt in näst minst antal mål. Det säger någonting om sakernas tillstånd. Nu har defensiven visserligen läckt lite i allsvenskan om vi ser från augusti och framåt. Falkenberg, Örebro och IFK Göteborg gjorde två var, liksom Djurgården innan uppehållet och nu senast gjorde Häcken tre. Men det har sina förklaringar i Europatrötthet, bortaplan och experimenterande. Nu ställer man bästa möjliga backlinjen på benen i det inkörda 4-4-2 som fungerat bäst i allsvenskan. Om någon av spelarna har problem att ladda om från Champions League till ett fullsatt derby är det skandal. Har fått vila onsdag, torsdag, fredag och lördag så det borde inte vara några problem med tröttheten. Annorlunda att tömma sig på energi onsdag kväll och sedan ha bortamatch mot Djurgården på konstgräs - då får man inget med sig gratis. Nu är det helt annorlunda. Antagonisten HIF på andra sidan, mängder av publik och bra inramning. MFF måste bara vara "där" i en sån match.

Visst, HIF har ryckt upp sig rejält den senaste tvåmånadersperioden. Visat sig svårslagna och har bland annat slagit Elfsborg samt AIK. Men bortaspelet lämnar alltjämt en del att önska och nu är det säsongens tuffaste uppgift.

Bolagen verkar spå en målrik match, men jag tror det här kan bli tätt. De fem senaste mellan lagen har bara en gått ö2,5 (två gånger har MFF vunnit mot noll).

Klassisk derbymatch väntar. HIF kommer ställa upp med sina åldermän på kanterna (Lindström och Afro-Andersson), två lojala spelare som kommer ge skydd till ytterrockarna men som kommer vara desto mer ofarliga framåt. På innermittfältet slitvargen Mårtensson, som gör det bra men är begränsad när det gäller att skapa lägen. Palsson har visat sig ha en bra passningsfot, men vem ska han servera? Finns inte direkt någon snabbhet i HIFs elva utan Accam.

Visst kan mål alltid uppstå på diverse märkliga sätt. Men till det här oddset, med Accam out, ja då måste det här testas. Även om HIF höjt sig och går från klarhet till klarhet med alla nya spelare så är MFF klart bättre fortfarande. Får de en bra start och får med sig publiken blir det jobbigt värre för Helsingborg.

MFF har fem poäng ner till AIK i nuläget. Vinst idag och det är minst fem poäng med sex matcher kvar att spela. Åge Hareide har inför matchen sagt att vinst idag gör att man vinner hela serien. Han brukar ju få som han vill, norrmannen.

1/2-0 tack.

@nokkan21


Polsater - 21 September, 2014, 11:03

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
ChristianB - 2014-09-21 17:19:00

DBS satt ju så hoppas du sätter denna med, ryggar! :)

mattiask - 2014-09-21 13:09:38

Har en känsla av att det står 1-1 redan efter en kvart. BLGM kanske man ska gå in på då? ;)