Speltips

Speltips New Orleans Saints - Minnesota Viking

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-21 19:00 Spela här

Speltips New Orleans Saints - Minnesota Viking
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.80 Speltips: Saints -9,5
2014-09-21 19:00 New Orleans Saints - Minnesota Viking Saints -9,5 1.80 ChristianB

New Orleans Saints spelar idag sin första hemmamatch för säsongen då man tar emot Minnesota Vikings i sin Superdome. Man har startat säsongen med två knappa förluster, först borta mot Atlanta på övertid och senast borta mot Cleveland med bara ett par sekunder kvar av matchen. New Orleans Sainst är dock ett helt annat lag när de kommer in i sin Superdome med hemmapubliken i ryggen. Att ha koll på vilka lag som trivs inomhus/utomhus är viktigt i NFL och Saints QB Drew Brees trivs verkligen bättre hemma där han spelar inomhus.

Om vi kollar på förra säsongens statistik så lyckades han med 64 procent av alla kast borta, jämfört med 73.6 procent hemma. Han gjorde 29 Touchdowns hemma, jämfört med 13 borta och han kastade bara 3 interceptions, jämfört med 9 borta. Det är alltså en väldig skillnad på hur han spelar beroende på om det är hemma eller borta. Nu ställs man mot ett decimerat Minnesota Vikings som saknar sin enda riktigt stora stjärna, runningbacken Adrian Peterson, som för andra matchen i rad avstängd för att ha slagit sin son. Det har vart en turbulent vecka för Vikings, där man i måndags meddelade att Peterson kommer att spela mot Saints, bara för att två dagar senare få honom avstängd på obestämd tid.

Vikings såg inte alls bra ut utan sin stjärna i den senaste matchen mot New England Patriots. Som jag skrev inför den matchen så blev laget oerhört mycket lättare att kontrollera när de saknade ett bra springspel. Adrian Petersons back ups har i princip aldrig få sätta sin fot på planen under den tiden han varit tillgänglig och de håller låååångt ifrån samma standard som AP. Asiata, som fick ta över startrollen som running back, lyckades inte plocka mer än 36 yards via marken mot ett Patriots som tidigare haft problem att stoppa springspelen. Saints kommer precis som Patriots att kunna fokusera helt på att ta ut receivern Cordalle Patterson och QB Matt Cassel, som inte alls var bra senast. Han fick inte det stöd han behövde av sin offensiva linje och kastade hela fyra interceptions som en följd av detta. Man hade ett helt obalanserat spel och gjorde inte en enda poäng efter sin första drive. Saints älskar att skicka fullt med folk efter QBn och kommer att göra så även ikväll för att sätta press på Cassel.

Saints var trögstartade senast mot Cleveland Browns med kom igång mot slutet och såg ut att kunna gå mot en vinst. Man saknar i denna match runningback Mark Ingram, som bröt handen i matchen med Cleveland. Ingram har inlett säsongen på ett riktigt fint sätt och kommer att vara saknad. Som tur är för Saints så har de dock ett bra djup på denna position och coach Sean Payton har i de inledande matcherna, precis som han brukar göra, spridit ut försöker bland sina runningbacks. Khiry Robinson lär få den största uppgiften här, medan Pierre Thomas backar upp och tar en större del av passningspelet också. QB Brees kommer som vanligt att förlita sig mycket på sin stjärn-tight end Jimmy Graham och de kommer att ha stor framgång även ikväll.

Lite statistik:
Saints statistik mot spreaden (mot handikappet) som hemmafavoriter sedan 2007 är 33-13.
Drew Brees har vunnit 27 och förlorat 16 matcher veckan efter en förlust med Saints.

För Saints, som definitivt är ett lag som ska vara med i slutspelet, är detta en måstematch. De har två förluster efter två matcher och har enligt statistiken 12% chans att nå slutspel. Lag som har börjat säsongen med tre raka förluster han enligt statistiken bara 2% chans, medan den med två förluster och en vinst har 25% chans. Sainst kommer att vara oerhört fokuserade, man är hemma för första gången och man har publiken i ryggen.

Senast dessa lag möttes var 2011, då vann Saints med 42-20 på bortaplan. Jag tror att man kommer att visa sin hemmapublik vad man går för ikväll och spela ut Minnesota. Jag lirar Saints med -9,5 poängs handikapp till 1.80 gånger pengarna.

Lycka till med spelen!

ChristianB - 21 September, 2014, 13:38

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
psjoo - 2014-09-21 14:52:15

Minnesota hade ju knappt en first down senast. Saints bör vinna denna!