När det är svårt att sia om slutresultatet i en match kan hörnspel vara värt att titta närmare på. Kvällens enda Championship-match är just ett sådant fall. 17:e placerade Wigan tar emot Ipswich Town (12:a) där bortalaget vunnit hörnstatistiken i 6/7 matcher den här säsongen.

Ja, Mick McCartys Ipswich är ett riktigt tungt lag att möta. Ett klassiskt Championship-lag som spelar 4-4-2 med mycket energi, kamp och inlägg på forwards. Spelstilen inbjuder till mycket hörnor och faktum är att Ipswich vunnit 6/7 "hörnmatcher" hittills. Ännu mer intressant i kväll är att laget har 3/3 på bortaplan. 6-4 mot Reading, 5-3 borta mot Birmingham och senaste bortamatchen mot topplaget Derby slutade hela 11-7 till "Tractor Boys".

Varför tror jag att de slår Wigan?

Dels för att Wigan blandar och ger i hörnstatistiken (4/7). I årets första hemmamatch mötte man ett annat kompakt lag i Reading och förlorade hörnorna med 2-5. Men den avgörande faktorn till att jag inte förstår varför Ipswich är underdog stavas fjolårets möten.

Wigan började med att besegra Ipswich på hemmaplan med 2-0. Men hörnorna vann Tractor Boys med 10-3. Inte heller på hemmaplan lyckades McCarty föra sitt lag till seger i matchen (1-3) - men vad gjorde det när hörnorna vanns med 7-3. Inget av lagen har bytt tränare sedan dess och på Wigans hemmaplan kommer Ipswich gå ut precis som vanligt. Tajt, organiserat och en jädra fart i omställningarna. Här flyttas det upp folk vid samtliga fasta och den tidiga bollen in i boxen är alltid ett alternativ från kanterna.

SPELTIPS
Ipswich Town fullkomligt älskar hörnor under Mick McCarthy. 6/7 matcher har vunnits och det är kanske ingen slump att mittbacken Christophe Berra är lagets bästa målskytt på tre kassar. Trots att statistiken talar för Ipswich har spelbolagen gett dem underdog-stämpeln här i kväll. Jag plockar Tractor Boys att vinna hörnorna +0,5 asian till finfina 2,00 på b365. Till stor del för Ipswich klara övertag redan förra säsongen. Vi vinner alltså även om hörnorna skulle sluta oavgjort mellan lagen. Placerar även en peng på Ipswich först till 5 (2,40).

Lycka till om ni tar rygg!

@lellesandahl på twitter


EDITERAD 2014-09-21 23.48:06

This is the stats tab
This is the post tip