Speltips

Speltips Åtvidaberg - Norrköping

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-22 19:00 Spela här

Speltips Åtvidaberg - Norrköping
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.75 Speltips: 1 AH0
2014-09-22 19:00 Åtvidaberg - Norrköping 1 AH0 1.75 dasgrosse

Spelstopp 19:05 tror jag det ska vara!

Slaget om Östergötland, ett fullsatt Kopparvallen med viktiga poäng för båda lagen.

Åtvidaberg ligger visserligen ganska mycket bättre till än Norrköping på tabellen, men de är inte helt klara ännu och jag tror att en seger här skulle vara precis vad Swärds grabbar behöver för att känna sig helt säkra på spel nästa säsong också. Ligger på 30 poäng, en seger kan ta dem två placeringar högre i tabellen och livet känns säkrare.
Åtvidaberg är ett ganska strakt lag på hemmaplan, det har vi sätt i många år nu och samma sak gäller även denna säsong. 6-3-2 kan vi läsa och förluster mot Örebro och AIK på hemmagräs. (kan man kalla konstgräs för gräs)

Kommer nu från två raka vinster, starka matcher och man har visat kontroll på planen när man vunnit över både Djurgården och Gefle med 1-0 på resande fot. Dags att visa en förväntansfull hemmapublik att man menar allvar och jag tror på seger för Åtvidaberg här. Ser man till antal spelare som är borta med skador eller avstängningar så kan man bli lite nervös kanske, men jag anser att Åtvidaberg har bra nog spelare för att ordna detta. Allan Olesen är avstängd, Bruno Marinho, Andreas Dahlén, Petter Gustafsson, Hampus Holmgren och Imad Zatara är alla inte med i truppen idag av olika anledningar.

Norrköping då, eller Peking som många relaterar dem till (ingen aning om varför). Ligger på deras sedvanliga 14e plats med oroväckande dålig form, om man nu ser bort från 3-1 vinsten mot Brommapojkarna senast. En match som för mig inte var direkt imponerande när man spelar mot jumbon i tabellen. Behöver en del poäng för att känna sig säkra, så att knäppa Åtvidaberg på näsan i detta derby hade nog varit skönt. Är riktigt ndåliga när man reser på match, men idag ska man inte resa så långt, så jag vågar inte helt backa Åtvidaberg här. Verkar kunna ställa nästan samma lag som mot Brommapojkarna på plan, Frempong ska tydligen opereras kan man läsa i tidningen.

Nej, Åtvidaberg med hemmaplan och publik i ryggen ska ha fördel här. Men med tanke på behovet för poäng som finns hos Norrköping så backar jag Åtvidaberg med en AH0, vilket är samma spel som DnB.

Följ gärna med på twitter @robertgustafss1

dasgrosse - 22 September, 2014, 12:05

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Aulawablen - 2014-09-22 16:40:07

Hoppas me på Åtvid! Men mitt spel blir Åtvid seger ihop med BLGM till 4,50!