Speltips Helsingborg - BP

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-09-24 19:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 1.72
Tips: HIF (-1,5)
Helsingborg -1,5 spelas mot BP. Utan att blinka. Svenska spel ligger på 1.72, vilket är taget. Borde inte ge över 1.60 tycker jag.

9. Helsingborgs IF 24 7 9 8 31-34 -3 30
16. IF Brommapojkarna 24 1 6 17 26-56 -30 9

Hemma:
5 5 2 19-13

Borta:
0 2 10 12-32 -20


Kommentar: Inte så jäkla mycket att säga om egentligen, mer än att det råder en ganska tydlig klasskillnad mellan BP och resten av lagen i allsvenskan. BP spottade upp sig lite grann strax efter VM-uppehållet, men verkar nu vara rejält sugna på en sista minuten-resa till Thailand/Dubai eller vart det nu är fotbollsspelare åker nuförtiden.

BP har alltså inte vunnit sedan tredje maj och de har inte tagit poäng sedan tredje augusti. Nu stoltserar man med sju raka torsk, varav fem med minst två mål. Dessutom rivige forward/mittfältare/allt i allon Gustav Sandberg Magnusson (23/4) avstängd. Saknar sedan tidigare Kristinn Jà³nsson och Segerström i backlinjen.

Helsingborg då? Spelade emot HIF (hade Malmö vinna & hålla nollan) i skånederbyt. Såg ut att gå vägen, men Mikael Dahlberg ordnade en värdefull poäng då han svarade på Rosenbergs sena ledningsmål. Föreställ er skillnaden att gå in till den här matchen med 0 poäng efter sent tapp jämfört med att som nu, få med sig en poäng. Måste naturligtvis känts som en seger. Fortfarande lite halvprekärt läge i tabellen då man trots allt bara har sex poäng ner till kvalplats. Kommer såklart greja det, men behöver ta lite fler poäng för att känna sig helt safe. Och en tydligare räddningsplanka än det här får man inte.

HIF får tillbaka sin bästa och viktigaste spelare David Accam, som var avstängd mot MFF. En utvilad Accam är en fantastisk tillgång och blir svårhanterlig för BP:s oerfarna försvar. Vänstebacken Jere Uronen är avstängd, men det ska inte göra någon större skillnad, helt klart hanterbart avbräck.

Man ska inte glömma bort att HIF haft en uppåtgående trend. En mängd kryss den senaste tiden, men man har faktiskt bara förlorat en av de senaste elva (mot formtoppade Halmstad, som verkar köra över allt motstånd nu). Hemmaspelet har varit okej större delen av säsongen. Två förluster är inte mycket att säga om. Av de fem segrar man tagit har fyra varit med mer än ett mål.

En annan sak jag tycker talar för HIF är att fansen och staden Helsingborg kraftsamlat till den här matchen för att få folk till arenan. I skrivande stund är 11720 av 16500 biljetter sålda. Så i stället för en sömnig tillställning inför 5000 blir det något av en publikfest - vilket naturligtvis bidrar med ytterligare positiv energi för spelarna i hemmalaget.

Behövs något mer sägas? HIF har blivit alltmer solida med alla nya spelare och återfår nu Accam. BP ska ha credd för att de alltid spelar boll (vann exempelvis bollinnehavet mot Häcken). Men det blir naivt, i allsvenskan straffar sig bolltappen, i synnerhet när du har en så het och snabb spelare som Accam i andra laget. Finns dessutom uppbackning av en potentiellt inhoppande Jordan Larsson som förmodligen är väldigt sugen på ett första as-mål, liksom en Dahlberg som alltid är nyttig i boxen.

HIF är "skyldiga" sin publik en hel del efter den här prövande säsongen. Det här är en chans att ge en positiv signal inför fortsättningen. Förutsättningarna runt matchen gör att jag kan se det här sluta med tre-fyra målsvinst för HIF, men nöjer mig med -1,5 till 1.72. Det BÖR HIF lösa.

@nokkan21
Spela på Helsingborg - BP hos Svenska Spel
Spela nu
Polsater - 22 September 2014 - 14:07
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
antone - 2014-09-24 12:28

Mycket bra rek! Egentligen talar inget för BP men detta känns igen från tidigare matcher. BP sprattlar till i matcherna emellanåt. Mot Norrköping och Häcken färskt i minnet gjorde dom det. Nu var Peking och Häcken med på detta- tog ett mål bakåt och körde vidare. Jag är inte lika säker på att HIF gör det. Accam på planen höjer givetvis möjligheten till lätta 3 p. Men BP har Bärkrot som varit grym just mot Häcken och Peking. Varningens finger höjs ;)

grandgoals36 - 2014-09-24 07:45

Helsingborg spelar för nytt kontrakt va?

Mackan12 - 2014-09-24 06:47

6-0 HIF.

presidenten - 2014-09-23 23:03

5-0 HIF

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: