Speltips

Speltips Mjällby - AIK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-24 19:00 Spela här

Speltips Mjällby - AIK
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.96 Speltips: 2
2014-09-24 19:00 Mjällby - AIK 2 1.96 Polsater

Raka tvåan spelas på AIK när laget gästar Mjällby. 1.96 på Pinnacle , finns till 1.95 på bet365 -0,5-marknad.

2. AIK 24 13 5 6 47-35 12 44
14. Mjällby 24 7 4 13 25-37


Borta:
5 3 3 24-22 2 18

Hemma:
5 2 5 15-15 0 17

Kommentar: Mjällby saknar relativt viktige Robin Strömberg (20/2) som är avstängd. AIK har eventuellt Bahoui tillbaka:

"–Jag är nästan 100% återställd, det har varit risk för bakslag och därför var jag inte med senast. Men nu har jag tränat fullt de två senaste träningarna och ska nog vara helt återställt snart, säger han och fortsätter:

–Det är inte jag som tar ut laget men rent fysiskt ska jag nog vara redo. Jag är väldigt spelsugen."

Om han är bekräftat med lär AIK:s odds droppa. Oavsett vilket tror jag AIK har mycket bra chanser här.

Gnaget har nu två raka torsk, vilket verkligen hör till ovanligheterna. Senast det hände var 2010. Öppnade svagt mot HBK och det straffade sig då man fick 0-1 i baken tidigt och därmed fick jobba i uppförsbacke. Kom sedan igång och borde verkligen fått med sig minst kryss (bland annat två i virket). Noll poäng hemma mot HBK är naturligtvis inte godkänt för AIK, men insatsen var inte SÅ dålig och man ska inte heller glömma att HBK är riktigt formstarkt just nu. Alm verkade (såklart) väldigt besviken efter matchen och vägrade medge att guldet var kört. Och är det något AIK gjort den här säsongen så är det att greppa halmstrån i guldstriden. MFF har en knepig bortamatch (utan Emil Forsberg) mot HBK och tre poäng här kan göra att Gnaget är "halvmed" igen.

Ett Mjällby som under Anders Linderoth spelat rätt offensivt och öppet kan passa AIK ganska bra. Henok Goitoms länkspel och Kennedy Igboananikes snabbhet kan nog straffa ett stundtals rätt öppet Mjällby.

Mjällby då. Har en viss "Chippen" Wilhelmsson som joker. Oerhört viktig i ett lag som sedan tidigare har "farsan" Ekenberg skadad. Men Chippen byttes ut i 71:a senast och nu är det match tätt inpå igen. Han är inte 100 helt enkelt och frågan är hur mycket han kommer riskeras. Laget befinner sig i botten och varje poäng är naturligtvis välkommen i det här läget. Men ser man till laguppställningen så är det ett rätt svagt lag trots allt. Fördel AIK på många positioner, fler matchvinnare där.

Sen är det klart att Mjällby trots allt kraftsamlat och tagit ett par imponerande hemmasegrar (Elfsborg nu senast, IFK Göteborg tidigare). Men mot Blåvitt i somras var det Linderoths första match och bygden samlade sig mot ett Blåvitt som var Europatrött. Elfsborg trivs sällan på konstgräs. Nu möter man ett uppretat AIK med två raka torsk och att kraftsamla igen tror jag blir övermäktigt. Känslan är att det krävs otroligt mycket energi för att Mjällby ska vinna. Mycket ska gå rätt och många ska prestera på topp. Då blir det lätt en reaktion i omgången efter.

För AIK:s del är krysset stendött i den här matchen, bara seger gäller. Vid oavgjort kommer man ösa rejält framåt. Även om en poäng är okej för Mjällby så tror jag inte den här matchen slutar kryss av den anledningen jag precis nämnde. Hade det här varit en match mitt i serielunken hade jag valt bort matchen pga kryssrisken som alltid finns, men med nuvarande förutsättningar tror jag vi, åtminstone lite halvt, kan räkna bort det. Och att då få nästan dubbelt för AIK-seger är taget i min bok. Vi snackar trots allt om ett topplag mot ett bottenlag. Mjällby har skrapat ihop tre raka segrar (två i allsvenskan och en i cupen) och det är dags för en reaktion här.

Framåt stolta AIK, ta chansen nu.

@nokkan21

Polsater - 22 September, 2014, 16:48

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Polsater - 2014-09-24 13:03:16

Mitchx//

Point taken :). Som du säger, spelläge på Mjällby senast, precis som det var i Linderoths första match, den hemma mot ett europatrött IFK Göteborg. Hoppas för Blekinges skull att Mjällby stannar i allsvenskan, ser väl rätt lovande ut med tanke på Falkenbergs soppatorsk. Men långsiktigt behövs ju något göras, för om vi antar att Sundsvall och Bajen går upp i år så kommer inte en räddningsplanka alá BP eller Syrianska finnas nästa säsong. Då blir det tufft.

antone - 2014-09-24 12:33:29

Rygg eftersom Mjällby slog Elfsborg sist. Något nöjda kanske. Sen att AIK är bättre än Elfsborg. Rygg!!!!

tobbe123 - 2014-09-23 23:57:17

RYGG!

Mitchx - 2014-09-23 20:38:59

Du behöver inte hålla med alls, men jag har följt Mjällby de 22 senaste åren så jag borde ha lite bättre koll än dig på klubben och spelarna. :D
Håkansson är bättre en mot en och målfarligare.
Joel Enarsson har startat en match och gjorde mål då. Han är i bra form och målfarligare än Strömberg. Bättre på huvudet skulle jag säga. Kristian Haynes är en bättre spelare på alla plan även om han dock varit sämre i år. Robin Strömberg är rivig som du säger, emn det är också just allt han är. Han är rät svag i närkampsspelet och han är ingen targetspelare. Hans styrka ligger i löpningarna och när han får bra bollen in i straffområdet. Han springer dock mycket oekonomiskt ibland. Ja i förhållande till AIK så har man självklart svagare bänk, men det är inte som du är inne på att det är stor skillnad mellan de som startar en match och de som börjar på bänken. Mjällby har en mycket jämn trupp där man kan rotera spelar utan problem. Det är som Mjällby supporter omöjligt att vet vilka som startar nästa match. Strömberg kunde mycket väl startat på bänken. Linderoth varierar och använder även spelare från u21 och spelare han själv tränat i u19 och har ett gott öga till. Viktor Götesson har t.e.x. fått komma in och visat mycket lovande takter offensivt. Han har tagit in oprövade kort i backlinjen som gjort det utmärkt just för att han har tränat dessa spelare tidigare och därmed vet deras kapacitet. Jag tyckte det var enormt spelläge på MJällby senast mot Elfsborg då mycket talade för ett överodds. Det var ett mycket passande motstånd och även om Mjällby spelade bra så tycker jag än mer att Elfsborg var bleka. Något oerhört. Mjällby är inne i en bra trend, men ställs nu mot ett revanchsuget AIK. Att matchen kommer så nära inpå matchen mot Elfsborg känns inte alls passande för MJällby så jag tror spelmässigt du är inne på rätt tanke.

Polsater - 2014-09-22 23:33:13

Mitchx//
Tja, vet inte om jag håller med dig. Dels skrev jag faktiskt relativt viktigt. Sen har han trots allt spelat en hel del och jag tycker han är rätt rivig och slitig. Mjällbys obreda trupp gör att ett sådant avbräck känns, en ny ska kastas in = svagare bänk och färre alternativ att laborera med. Det är bara att titta i Mjällbys interna poängliga för att se det. Med Ekenberg out är det bara fem spelare med fler poäng, varav tre med bara en mer. Men visst, han är ingen mvp direkt.

Mitchx - 2014-09-22 19:20:49

Jag har ingen kritik alls mot reken. Jag tycker du resonerar logiskt, men kan inte låta bli att påpeka att Robin Strömberg INTE ÄR PÅ NÅGOT SÄTT VIKTIG. Han är en av flera alternativ. Han är snabb, men vek i kroppen och är ingen som har lätt för att göra mål i allsvenskan. Då finns det bättre alternativ i Mattias Håkansson, Joel Enarsson e.t.c.