Speltips

Speltips Arsenal - Southampton

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-23 20:45 Spela här

Speltips Arsenal - Southampton
Land: England Liga: Capital One Cup
Odds: 1.83 Speltips: Southampton mål före 59
2014-09-23 20:45 Arsenal - Southampton Southampton mål före 59 1.83 Polsater

Southampton mål före 59:00 spelar jag, finns på bet365 under fliken mål, tid för lagets första mål.

Ni som känner till mig vet att jag brinner för Arsenal. Med det sagt, tror ni att jag inte kan hålla isär hjärta och hjärna/logik (dvs spelar mot mitt lag för att uppnå en winwin-situation, antingen vinner jag pengar eller så vinner troligen mitt lag) så låter ni spelet vara. Men jag följer mitt kära Gunners väldigt noga och tycker mig ha en rätt bra uppfattning om laget/truppen/läget.

Oddsen på Arsenal har redan börjat höjas, så inte omöjligt att även den här linan sänks så småningom.

Carling cup har aldrig prioriterats av Wenger, så verkar inte bli fallet nu heller. Med fyra a-lagsbackar friska, Tottenham hemma på Emirates på lördag, Galatasaray i en måstematch i CL nästa vecka och sedan Chelsea på Stamford Bridge helgen efter det kan man säga att den här matchen kommer rätt olägligt. Det är svårt att sia om vad för elva Arsenal ställer på benen, men troligt är i alla fall följande:

Ospina gör debut i målet.
Bellerin gör sin andra a-lagsstart i tävlingssammanhang på högerbacken (första var mot Dortmund, då han hade stora problem). Chambers spelar centralt. Möjligen med orutinerade Isaac Hayden. Gibbs lär spela till vänster i brist på alternativ. Möjligtvis går Couqelin än där, fransmannen har alltid varit något av en städgumma. Mittfält och anfall lär bestå av spelare som fått spela lite hittills och/eller inte spelade mycket mot Aston Villa. Så följande är en tänkbar elva:

Ospina;
Bellerin, Chambers, Hayden, Coquelin,
Diaby, Wilshere, Rosicky,
Campbell, Podolski, Alexis

Ingen dum elva, särskilt inte offensivt. Men inte samspelt alls och väldigt framtung när det gäller kvalitén. Här är hela truppen (enligt engelska medier):

Arsenal provisional squad: Ospina, Hayden, Bellerin, Chambers, Ajayi, Coquelin, Diaby, Rosicky, Zelalem, Podolski, Akpom, Szczesny, Gibbs, Arteta, Cazorla, Wilshere, Flamini, Campbell.

Southamptons trupp (enligt engelska medier):
Forster, Clyne, Yoshida, Fonte, Bertrand, Schneiderlin, S Davis, Wanyama, Cork, Ward-Prowse, Long, Pelle, Tadic, Mane, K Davis, Alderweireld, Gardos, Mayuka, Targett, McQueen, Isgrove, Stephens.

Har svårare att spekulera i vad för elva Southampton kommer spela med. Men av det jag läst mig till har Koeman åtminstone sagt att han ser cuperna som viktiga och som ett sätt att nå Europa. Efter den här omgången kommer det bara återstå nio PL-lag och Southampton har då sett till att Arsenal gör Man United sällskap bland de utslagna. Hyfsat läge med andra ord. I förra ligacupomgången mot Millwall ställde Southampton upp med ett i stort sett ordinarie lag. Lägg till att Koeman är ny i klubben och har fått en drömstart i PL, trots alla försäljningar. En ligacuptriumf på Emirates och han hade stått riktigt högt i kurs. Det är han såklart sugen på.

Koeman:
"We don't take risks, but normally we like to play our strongest squad for Tuesday." Tänkbart lag:

Forster;
Clyne, Yoshida, Fonte, Bertrand;
Schneiderlin, Cork, Ward-Prowse, Tadic;
Long, Pelle.

Southampton är ett kapabelt lag och det känns som att matchen betyder mer för dem än för Arsenal, även om Arsenal roterar en del och spelarna som kommer in vill visa sig från sin bästa sida. Känns trots allt som att oddsen fortfarande är lite låga på Arsenal och att Southampton ska göra mål första timmen känns rätt troligt. Rent generellt tror jag på en öppen match, Arsenal kommer ha många offensiva spelare som vill visa framfötterna samtidigt som backlinjen är sämre än vanligt och dessutom inte samspelt. Luktar mål och ett kapabelt och farligt Southampton bör ha alla möjligheter att lösa det här. Tror inte alls det här blir en stel och nervig klassisk cupmatch, även om det faktiskt är det.

Ligacupen lever lite sitt eget liv och att titta på statistik och trender blir mer meningslöst än annars. Men för den som är intresserad kan nämnas att Arsenal släppt in mål före 59:00 mot Bradford, Reading och Chelsea dvs tre av de senaste fyra ligacupmatcherna.

Något form av plushandikapp på Southampton eller en dnb-tvåa an vara en idé, men jag väljer det här spelet. Southampton har en hel del hot framåt och ser en potentiell Arsenal-elva som väldigt sårbar. Och då ska vi komma ihåg att Arsenal haft problem defensivt även när de spelat med bästa laget i säsongsupptakten.

Så ja. Jag landar i att Southampton hittar nät före minut 59:00.

Den som vill vara säker väntar in bekräftade elvor, visst blir spelet sämre om Arsenal ställer en starkare elva än den jag skrev som trolig på benen. Men det vore rätt osannolikt, Wenger har prioriterat Ligacupen mindre och mindre de senaste åren.

@nokkan21

Polsater - 23 September, 2014, 00:10

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Polsater - 2014-09-23 18:57:17

MatOxx/
Sant, ett misstag. Men hans vara eller inte vara påverkar knappast mitt spel, så det får vara så

MatOxx - 2014-09-23 17:45:47

Hur kan du skriva alexis i en tänkbar elva när han inte finns med i "truppen"