Speltips

Speltips Sirius-Öster

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-23 19:00 Spela här

Speltips Sirius-Öster
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 1,90 Speltips: 1
2014-09-23 19:00 Sirius-Öster 1 1,90 LelleSandahl

Nja, hörnspelet var inget att hänga i julgranen i går. Ipswich tidiga ledningsmål gjorde att de lade sig på försvar och när tvåan kom var hoppet ute. Vi lägger det bakom oss och spanar in en superettan-match mellan två trevliga lag. Sirius tar emot Öster och jag tror inte smålänningarna räcker till - trots 5-1 hemma mot Varberg - mot ett revanschsuget Uppsala-lag.

SUPERETTAN
8:e plats IK Sirius 24 8 9 7 36-30 6 33

Hemma
12 2 6 4 15-16 -1 12

Formen
F, F, O, O, V

Senaste match
J-Södra-Sirius 3-1 (30' Thor)

Avbräck: Johan Arneng och Kim Skoglund (avstängda)

Senaste möte
Öster-Sirius 2-2 (14' Ogbu 0-1, 43' 1-1 Vasilj, 50' 2-1 Velic, 85' 2-2 Silva)

Fem raka hemmamatcher utan seger (något Sirius jobbat med en idrottspsykolog för att ändra på) och två raka torsk. Ja, det är egentligen inte mycket som talar för att Sirius ska vinna hemma på Studenternas mot Öster. Ändå tror jag att det är dags för Sirius att plocka tre sällsynta hemmapoäng. Egentligen har laget varit spelmässigt bra de två senaste matcherna. Problemet har varit effektiviteten. Mot Gais vann man skotten på mål med 6-1 (10-2 i hörnor) men torskade ändå. Mot J-Södra var det återigen effektiviteten som skilde lagen åt. Båda lagen hade 4 skott på mål men Sirius - som hade 12-0(!) i hörnor - tappade segern till 1-3-förlust.

I båda dessa matcher har laget saknat sin ordinarie högerback Karl Larsson som nu är tillbaka och ersätter, i brist på en naturlig stand in, avstängde vikarien Johan Arneng. Redan där förbättras balansen i backlinjen samtidigt som man får in en mer löpstark hb. Framåt kan det vara dags för Moses Ogbu att få chansen på topp med snabbe Ian Sirelius på ena kanten. Tror även att målkungen Stefan Silva spelas någonstans i Bergstrands elva. Djurgården-aktuelle Elliot Käck är tillbaka från skada men väntas starta på bänken. Sirius styr alltid spelet på hemmaplan och jag tror inte att det passar bortalaget Öster - som fick islossning mot Varberg med hög press och brett kantspel. Något de inte lär våga göra på bortagräs.

SUPERETTAN
12:e plats Östers IF 24 7 7 10 35-41 -6 28

Borta
12 2 5 5 16-25 -9 11

Formen
V, F, F, V, F

Senaste match
Öster-Varberg 5-1 (13' Gero, 36' Henningsson, 76' Velic, 78' Gero, 89' Henningsson)

Avbräck: Josef Elvby (skadad)

Viktig, viktig seger för Öster senast mot Varberg. 4-3-3-uppställningen med Wihlborg-Gero-Henningsson framåt passade perfekt mot ett ängsligt Varberg som inte fick fast långbollen i anfallen. Tror på en helt annan matchbild på "Studan" där Öster kommer tvingas vara tillbakadraget och kontra med långt till Sirius-målet. En matchbild som i min mening inte passar den bollbegåvade truppen där Velic vill regera med bollen vid fötterna. TIll dagens match saknas viktige innermittfältaren Josef Elvby och där tappar man en viktig bollvinnare. Återstår att se hur tränare Björknesjö ställer upp sitt lag, men uppställningen senast var väldigt offensivt balanserad och kommer kunna få problem mot ett så pass bollskickligt motstånd som Sirius. Även om Sirius är varit dåligt hemma har Öster haft riktigt svårt på bortaplan. Tre senaste matcherna har slutat 1-5 mot Gif Sundsvall, 0-4 mot Ljungskile och 1-3 mot Syrianska.

SPELTIPS
Jag håller Sirius som det bättre laget av dessa två. Framförallt baserat på att Öster egentligen vill vara ett bollförande lag men som inte kommer tillåtas göra det i Uppsala. Revanschlustan är dessutom stor i hemmalaget och jag är säker på att Kim Bergstrand/Thomas Lagerlöf kommer göra förändringar i elvan som kommer sätta ännu mer fart på offensiven/effektiviteten. Moses Ogbu har förtjänat en chans efter två raka inhopp och med Sirelius, Ogbu och Silva på planen kommer Öster få (för?) många djupledshotande spelare att hålla koll på. Tror det lossnar för Sirius i kväll och 1,90 på rak hemmaseger plockas hos Betsson .

Vad tror ni om matchen?

@lellesandahl på twitter

Sänds på TV4 Sport


EDITERAD 2014-09-23 14.37:09

LelleSandahl - 23 September, 2014, 14:37

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!