Ryggareken om Shewsbury Town - Norwich City
Shewsbury Town som ligger 6a i League 2 med 15 inspelade poäng efter 9 matcher tar idag mot nyligen relegerade Norwich City, som för tillfället ligger 2a i Championship.
Shewsbury Town: Inledde säsongen riktigt bra i sammanhanget. Bland annat slog man ut Blackpool med 1-0 i liga cupen samt Leicester med 0-1 på bortaplan. Man skrapade även ihop 11 poäng på de första 5 matcherna.Men de senaste 5 matcherna har formen inte varit nämnvärt bra. 3 raka förluster, följt av vinst mot Carlisle United (1-0) som ligger sist i tabellen., följt av ett kryss mot Newport County, även dom placerade på nedre halvan av tabellen. Shewsbury stoltserar med 1! Mål på de senaste 5 matcherna MEN man har en riktigt bra defensiv med 7 insläppta mål på säsongens samtliga matcher (12st).
Norwich city: Man har haft en fin inledning på säsongen och endast förlorat 1 av 9 matcher (Första matchen i championship mot Wolves. 0-1), vilket innebär att man har 8 raka, utan förlust. Av dessa har man vunnit 6 matcher varav hälften på bortaplan. Fin statistik när det kommer till att bestämma vilken rek man ska satsa på. Nu är det ju dock som bekant liga cupen som gäller och ett större lag som Norwich, som tillbringat mycket tid i de 2 högsta dividionerna, tenderar att inte bry sig om cupen till samma grad som lag från de lägre divisionerna gör. Managern Neil Adams har varit ute och snackat med pressen inför matchen och har då spelat ner betydelsen av matchen MEN sagt att matchen är viktig att vinna ändå, inte minst för de 1000 tillresta fansen. Vidare har man inte förlorat mot ett lag från en lägre liga i cupen sen 3 år tillbaka (då man förlorade mot MK Dons - se Ryggarekens andra rek). Norwich är något av en slow starter och det tar ofta ett tag för dom att hitta krutdunken och målet. Man har gott om vila inför nästa liga match, men kommer förmodligen ändå ställa upp ett reservbetonad lag. Detta enligt managern Neil Adams.
Inbördes möten
Möttes på 80-talet i två-delad cup match där Norwich kom ut som vinnare, samt 4 matcher i division 2, där Norwich vunnit samtliga.
Ryggarekens rek
När Neil Adams försöker tona ner betydelsen av detta möte i pressen så känns det som att man bjuder in Shewsbury town till matchen direkt. Shewsbury som tidigare har imponerat i cupen genom att slå ut både Leicester och Blackpool som båda lirar i högre division än dom själva, verkar ha hittat receptet för att bjuda till motstånd. Eftersom Norwich i grunden är ett mycket bättre lag men är en ”slow starter” och möter ett lag med en bra defensiv, slänger Ryggareken in en TV peng (1/5 units alltså) på att resultat halvtid/fulltid blir X/2.

Ryggareken finns även hos svenskafans spel:
http://www.svenskafans.com/speltips/ryggareken

This is the stats tab
This is the post tip