Speltips

Speltips Galatasaray-Sivasspor

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-26 19:00 Spela här

Speltips Galatasaray-Sivasspor
Land: Turkiet Liga: Super League
Odds: 1.57/2.42 Speltips: 1/1 HCP
2014-09-26 19:00 Galatasaray-Sivasspor 1/1 HCP 1.57/2.42 RalleArvid

Fredag igen och dags att som vanligt samla på sig lite kapital inför den kommande spelhelgen och denna gång landar fredagsspelet nere i Turkiet där jag tycker jag hittat riktigt fint spelvärde.

Galatasaray blev som så många blivit före dem och som många efter dem kommer bli, offer för bakslag resultatmässigt efter Champions League senast då man överraskande föll med 2-0 borta mot Balikesirspor. Då hade man bara fått vila 3 dagar sedan sin Champions League-match mot Anderlecht. Nu har man en full träningsvecka av rehab och förberedelser bakom sig när man på hemmaplan tar emot Sivasspor och inget annat än seger accepteras varken från tränare, spelare eller framförallt hemmafans.

Sivasspor är segerfria den här säsongen och har inlett med två oavgjorda och en förlust. Man har bara vunnit EN enda match på sina 16 senaste bortamatcher då man har förlorat de flesta av dessa. Trots en framskjuten position i ligan i fjol så tog man bara 14 poäng på 17 matcher borta och förlorade 9 av dessa. Året innan tog man bara 12 poäng och förlorade 11 matcher borta. Sivasspors styrka ligger helt klart i hemmaspelet och jag har svårt att se dem räcka till i en kokande fredagsmatch borta inför fanatiska fans på Turk Telecom Arena.

Modernhistoriskt hittar vi 9 segrar och en oavgjord för hemmalaget på de senaste 11 mötena lagen emellan sedan 2005. Förra året gästades Gala av Sivasspor två gånger och man vann med 2-1 respektive 4-2. Även borta har Gala haft relativt lätt för Sivasspor då man har totalt 6 segrar på 8 senaste hemma och borta.

Galatasaray har en trupp och framförallt en elva som garanterat kommer kriga uppe i toppen i år igen och när inte CL-spel stör så är man tillsammans med Fenerbache i princip ostoppbara i sina hemmamatcher i ligan. Ytterst sällan förlorar man eller ens spelar lika.

Galas svaga säsongsupptakt i ligan höjer upp det här oddset på ettan en aning. Jag tror det lossnar nu och jag tycker det är värt att spela även ett hcp-spel på favoriten här.

1.57 är helt klart godkänt för en riktigt bra bank men testa gärna även -1.5 till 2.42x. Båda spelen finns hos bet365 .

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 25 September, 2014, 21:50

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Yunuz - 2014-09-26 16:08:24

Iof så är ju sviasspor ett av dem sämre lagen i ligan så det kan ju gå. Lägger tyvär inte en krona på detta spel men lycka till och hoppas dem vinner med 2,3-0

RalleArvid - 2014-09-26 13:46:37

Borde kanske utvecklat mer och varit tydligare men i mitt huvud formulerade jag mig med "Galatasaray har en trupp och framförallt en elva som garanterat kommer kriga uppe i toppen i år igen". Med det ville jag ha sagt att jag tycker trots skadeläge har man en så pass bra trupp som inte är speciellt känslig för frånvaro i så måtto att det ska påverka utgången mot ett bortasvagt Sivasspor hemma! Ursäkta om jag var otydlig Mus och lycka till med dina spel!

Mus - 2014-09-26 07:56:38

"Väl medveten om detta"
Du tycker inte att du borde ens nämna det i reken då? Att fyra ordinarie backar (HELA BACKLINJEN!!) och ingen målgörare samt att det är kris i klubben!
Exakt allt sånt man ska veta innan man tar ställning till spelet och eventuellt ryggar.

RalleArvid - 2014-09-26 07:34:52

Tack för kommentaren Yunuz. Jag är väl medveten om detta och det är förståeligt efter denna säsongsstart men som jag skrev så tror jag att det här är matchen där de tar tag i saker och rycker upp sig. En passande uppgift hemma där positiv trend kan inledas och skiten läggas bakom sig. Oddset är upptryckt pga detta och tycker det är spelvärt helt klart och tror själv som sagt tillochmed på seger med 2 mål eller mer.

Yunuz - 2014-09-26 03:50:57

SKULLE ABSOLUT INTE RÖRA DEN HÄR MATCHEN DÅ GALATASARAY HAR 4 ORDINARW BACKAE BORTA. INGEN MÅLGÖRARE OCH KAOS I FÖRENINGEN NU.HADE TILL OK MED KRISMÖTE IDAG. VISST KAN GALATASARAY VINNA MEN JAG PERSONLIGEN SKULLE ALDRIG LIRA PÅ DEN MATCHEN!!!