Speltips

Speltips MFF vs Mjällby

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-27 13:00 Spela här

Speltips MFF vs Mjällby
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.90 Speltips: MFF -1.25
2014-09-27 13:00 MFF vs Mjällby MFF -1.25 1.90 Polsater

Malmö mot Mjällby på lördagen. Notera tidig matchstart! Jag har ett huvudspel:

MFF -1.25 (-1,-1,5 heter det på bet365 ). Det här spelet innebär att vi får tillbaka halva insatsen om MFF vinner med bara ett mål.

Sidospel med mindre insats för den som vill ha högre odds: MFF & u2,5 mål @ 3.75, finns på mål - resultat/totalt antal mål till 3.75.

Kanske lite motsägande spel då det enda resultatet som ger full utdelning är 2-0 till Malmö. Men just 1/2-0 Malmö är dit jag lutar gällande den här matchen. Men spela som ni känner.

Förutsättningar:

1. Malmö FF 25 15 8 2 48-24 24 53
12. Mjällby AIF 25 8 4 13 26-37 -11 28

Hemma:
12 7 4 1 27-13

Borta:
12 2 2 8 10-22 -12 8

Läget i lagen:
Mjällby har Robin Strömberg out då han är avstängd. Ekenberg skadad sedan tidigare.
Malmö har bara Guillermo Molins skadad numera, Simon Thern ska tydligen vara med i truppen igen, även om det hade förvånat mig om han spelat redan nu. Oklart vilken elva Hareide ställer på benen med tanke på att det är Champions League i veckan. Men bredden på truppen är hyfsad trots allt. Emil Forsberg var avstängd senast och lär spela i alla fall.

Jag har sagt det hela säsongen - jag har en soft spot för Malmö. Vi har spelat på dem rätt mycket i år, ofta med framgång. Och när vi får en -1.25 i stället för en -1.5-lina så är det bara att spela. För det här är Sveriges bästa lag just nu. Utan diskussion. På hemmaplan är man riktigt tunga att möta. Tappat poäng mot bogey-lagen Häcken och Djurgården samt IFK Göteborg. Senast kryssade man i derbyt mot HIF efter att tappat in en kvittering efter ett sent ledningsmål. De här resultaten är inget att säga om, utslaget på en säsong är det mer än godkänt.

Fem gånger i år har MFF segrat med mer än ett mål på hemmaplan.

Mjällby har överraskat lite på mig. jag trodde ju på AIK i veckan, men Mjällby tog återigen en stark hemmaseger. Det var rätt välförtjänt, men AIK hade ett par vassa kvitteringschanser och Mjällby skapade inte mycket framåt under matchen. "Chippen" var den som oroade oftast och var även den som avgjorde. Som jag skrev inför AIK-matchen så är hans kropp förmodligen inte 100 även om han börjar växla upp lite nu. Nu fick han spela 90 minuter i en jobbig match i onsdags. Fick en del stygga smällar på slutet då han spelade på topp och skulle slösa tid genom att dra på sig frisparkar. Hur fräsch är 34-åringen 65 timmar senare? Där bakom finns inte så mycket att hämta just nu, även om vissa spelare kan blixtra till.

Att i det läget som Mjällby befinner sig i lyckas lösa sex pinnar mot Elfsborg och AIK är bara att lyfta hatten för. Men det är en sak att göra resultat hemma på ett höstligt Strandvallen (vars matta för övrigt såg risig ut i onsdags?) där man har publiken i ryggen och bara kan borra ner huvudena och köra. Att komma till Swedbank Stadion är en helt annan sak. Även om Mjällby vann borta mot HBK senast har de mestadels varit bedrövliga borta tidigare. Fyra förluster med mer än ett mål.

Dessutom spelar Jasmin Sudic för Mjällby. En kanonkille som förmodligen hade varit riktigt långt fram om inte helvetiska knäskador hade förstört för honom. Stort Malmöhjärta. Säger absolut inte att han inte kommer göra sitt bästa, men det blir onekligen en speciell situation.

För Mjällby väntar nästa vecka BP, vilket är en oerhört mycket viktigare match än det här. Nu är det visserligen en bit dit, men vågar man riskera 90 minuter på Chippen här exempelvis? För Linderoth vet, att oavsett om hans lag maxpresterar så finns trots allt en stor stor risk att det blir noll poäng. Att få sitt lag att ladda om efter två tuffa matcher hemma mot topplag kan bli svårt. Det har bevisat sig gång på gång i många ligor: när stora och mindre lag under kortare perioder matchas hårt tenderar de större lagen med sina bredare trupper att tjäna på det. De är dessutom vana vid det här på ett annat sätt.

Nej, Mjällby har lyckats plocka sex poäng på sina två matcher, vilket är imponerande och räcker långt i kampen om nytt kontrakt. Och en joker i Chippen Wilhelmsson är inte fy skam. Men nu är det dags för reaktion. Malmö har visserligen CL i veckan, men är otroligt motiverade för att avgöra den här serien fortast möjligast. Även om Malmö roterar skiljer det i grundkapacitet en hel del. Vi har dessutom sett hur Malmö ofta haft bra effekt på sina avbytare, roterar Åge sitter han på fyrtal i ess i sin norska rockärm.

Ser inte hur Mjällby ska orka ladda om för att ta poäng här. Enligt yr.no ska det vara fina förutsättningar vädermässigt, vilket gynnar hemmalaget. Malmö spelar på hemmaplan, har gott om bra kontringsspelare och kommer bara ledningsmålet borde de ha goda möjligheter att göra även tvåan. Anders Linderoth (Mjällbys tränare) är dessutom en skön rackare som inte har något emot att gambla för att försöka stjäla med en poäng hem till Listerlandet i ett sånt läge.

Mjällby kommer försöka göra det svårt, men Malmö är för bra, de har för många fötter som hotar. Till slut kommer Asper få vittja nätet. Det kommer dröja, men det kommer han få göra. Därifrån gör sedan en inhoppare 2-0, domren blåser av och båda spelen sitter.

@nokkan21

Polsater - 27 September, 2014, 00:43

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
JoeJoe - 2014-09-27 17:54:48

Notera tidig matchstart, men även att matchen var idag och inte imorgon :)

Johannesburg - 2014-09-27 12:42:37

Nejnejnej Poldan . Finns inget värde här . Bra elva MFF kör med idag