Freddy Söderberg brände öppet mål och i stället för 2-0 knoppade Landskrona in 1-1 när Oscar Berglund hängde tvätt på en hörna. That's life och vi tuggar vidare med en titt på den "stekheta" lunchmatchen - i Division 2 Norrland. Nästjumbon Mariehem har tre omgångar på sig att fixa kvalplatsen i ett desperat försök att hålla sig kvar i serien. Boden ligger mitt i ingenmansland men tog en skön seger sist och har lovat sig själv och andra klubbar att gå in fullt för den här matchen. Utöver det saknar Mariehem sin ordinarie målvakt och en anfallare med meriter från Div 1.

Vårsäsongens möte
Boden-Mariehem 3-0 (5' Andrew Lorei, 7' William Johnson-Cole, 46' Haris Devic)

DIV 2 NORRLAND
13:e Mariehem 23 4 4 15 24-58 -34 16

Hemma
11 2 3 6 12-26 -14 9

Senaste match
Hudiksvall-Mariehem 4-1

Formen
F, O, V, F, F

Det har varit en kämpig säsong för kvarterslaget Mariehem från Umeå. Förra året klarade man sig väl i Div 2 Norrland. Men spelarflykt gjorde att truppen försvagades avsevärt och har levt på ett par namn som burit upp den ojämna kvaliten något så när. Med tre återstående matcher är kvalspel klubbens enda hopp om att hålla sig kvar. Inför dagens lunchmatch mot Boden ligger stadsrivalen Sandvik två poäng före MSK. Det som talar för Mariehem är givetvis motivationsfaktorn. Det som talar emot är att defensiven är ett läckande såll och att lagets förstemålvakt saknas, vilket enligt uppgift betyder att en oprövad 97:a går in mellan stolparna. Anfallaren Robin Nilsson, med meriter från Div 1, är bortrest vilket lämnar forwardskollegan Robin Arestav (11) ensam med uppgiften att röra om i Bodens försvar. Bänken ska "inte vara något att hänga i julgranen" med i morgon. Mariehem kommer från 1-4-torsk borta mot Hudiksvall.

DIV 2 NORRLAND
8:a Bodens BK 23 9 6 8 41-34 7 33

Borta
11 4 1 6 17-19 -2 13

Senaste match
Boden-Söderhamn 2-1 (5' Haris Devic, 12' Andy Lorei)

Formen
V, F, O, F, V

Boden har tunga sponsorer i ryggen och satsade på att gå upp till Division 1. En satsning som fallit pladask och laget ser ut att sluta någonstans i mitten av tabellen. Redan nu står det klart att coach Ivan Nordqvist slutar efter den 26:e omgången är spelad och han vill givetvis kliva av med flaggan i topp. Enbart sett till resurser är det här som att Malmö FF möter Falkenberg i Allsvenskan. BBK har en toppmodern arena och webbsänder dessutom matcherna! I truppen finns ett gäng utlandsproffs som sitter på goa löner tillsammans med norrländska förmågor. Bland annat Philip Olofsson som lånats ut från Gif Sundsvall. En klasspelare på den här nivån. Svårt att se målsprutorna Haris Devic (13) och Andy Lorei (12) gå mållösa mot ungtuppen i Mariehems kasse. Will Johnson-Cole saknas på grund av avstängning. Men Gino Mauro är åter från sin.

SPELTIPS
Boden skulle kunna ställa ut skorna och skita i den här matchen. De kommer ändå varken åka ur eller gå upp. Men i laget finns flera vinnarskallar som kapten Devic, britter/amerikaner och löftet Philip Olofsson som är klart mer proffsiga än så. Tror mycket av Bodens fiasko har berott på de höga förväntningarna. Med den budgeten och med alla förutsättningar borde laget slutat före de flesta lagen i den här serien. Nu kan man spela utan press mot ett lag de slog med 3-0 i våras - och som måste gå för tre poäng. En situation Mariehem inte är vana vid då de är ett lag som spelar efter sina resurser/motståndarnas misstag.
Båda lagen lirar på plast så det ska inte vara några konstigheter där heller. Väger vi även in Mariehems (som ändå släppt in 58 mål i år) avbräck, så tycker jag att Boden ska testas med en slant.

Vi erbjuds 1,90 för Boden-seger DnB (pengarna åter vid oavgjort) hos bet365 . Raka tvåan finns till 2.40.

@lellesandahl på twitter



EDITERAD 2014-09-27 01.32:00

EDITERAD 2014-09-27 01.32:30

This is the stats tab
This is the post tip