Det är en enormt viktig match för både Gif Sundsvall och Husqvarna i kväll. För Giffarnas del är tre poäng hemma mot jumbon ett måste för att haka på Hammarby i tabelltoppen. Ljungskile har en lurig bortamatch mot formstarka Värnamo och kan mycket väl tappa poäng.

För Husqvarnas del börjar läget bli desperat. En förlust här betyder att man har tre poäng upp till Landskrona BoIS på 14:e platsen. Den som är klubbens sista hopp om att klara kontraktet, då via kval.

På plastgräset kommer Giffarna naturligtvis vara det spelförande laget, men Husqvarna gillar att ställa om längs kanterna och när första målet sitter kan det bli rena hawaiifotbollen. Giffarna skapar nästan alltid mycket hörnor och Husqvarna likaså. Tycker därför vi ska ta en djupare titt på över 10,5 hörnor.

Superettan
3:a GIF Sundsvall 25 15 3 7 48-31 17 48
16:e Husqvarna FF 25 5 5 15 24-43 -19 20

Senaste möte
Husqvarna-Gif Sundsvall 1-3 (2' Dibba, 26' Eklund, 83' Helg, 89' Cederberg)

Hörnor: 10-2

Giffarnas hörnstatistik fem senaste hemma
7-4 mot Östersund
3-5 mot Gais
11-4 mot Öster
15-8 (!) mot Assyriska
9-8 mot Värnamo

Tja, som ni ser har Giffarna faktiskt klarat linan på egen hand vid två tillfällen senaste fem. Det går fort på plastgräset och med ytterspelarna Simon Helg och Sebastian Rajalakso är det garanti för försök att ta sig runt på kanterna, för att bryta in på skott eller slå inlägg mot skyttekungen Johan Eklund. En spelare som älskar att få bollen i luften. Irrationelle Pa Dibba lär säkert skapa en och annan hörna med sina peta stick-finter och yviga avslut. Ser vi till matchens betydelse och att man möter jumbon så kommer det att blåsas på ordentligt för att punkterna den här matchen. På innermitten har vi även Kevin Walker som gillar att fiska utanför boxen och trycka från distans. I Franzéns 4-4-2-uppställning kommer ytterbackarna överlappa för att slå inlägg.

Husqvarna då? Ja, vi ser att de faktiskt mosade Giffarna i hörnstatistiken (10-2) på Vapenvallen i våras.

Tre senaste borta (HFF först i kolumnen)
8-7 mot Gais
7-6 mot Öster
5-4 mot Assyriska

Annars eminenta Soccerway hade lite bristfällig statistik från Landskrona och Varberg borta. Men innan dess vann HFF hörnorna borta mot ett spelskickligt Syrianska med 7-6. Som ni ser är det någonstans 6-7 hörnor som laget snittar på bortaplan i jakten på nytt kontrakt. Skadeläget ser ljusare ut än på länge och precis som vanligt kommer HFF fokusera på att hitta runt längs kanterna i sitt 4-4-1-1-system. Även om man inte kommer spela toköppet från minut ett så är Husqvarna ett lag som spelar med mycket energi. Det innebär kamp och mycket löpningar i djupled.

SPELTIPS

Ser vi till att lagen gick över linan i våras, matchens betydelse och hörnstatistiken från de senaste omgångarna - ja, då ser jag linan över 10,5 hörnor som klockren för oss spelare. Giffarna har som sagt löst den på egen hand i 2/5 senaste och lär knappast sluta skapa tryck mot jumbon hemma på plastgräset. En jumbo som för den delen egentligen behöver vinna den här matchen, och som även dem bjuder på mycket spel längs kanterna. 1,93 på över 10,5 är taget!

Håller ni med mig?

@lellesandahl på twitter


EDITERAD 2014-09-29 08.41:30

This is the stats tab
This is the post tip