Speltips Millwall - Birmingham

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-09-30 20:45
Land: England
Liga: Championship
Odds: 1.90
Speltips: 1
Spela på Speltips Millwall -  Birmingham
Hämta din bonus på 1500 Kr här
Spela på 1
Idag vänder vi tillbaka blicken mot det engelska liga-systemet när London-laget Millwall emot Birmingham på The Den. Siktet är klart inställt på att bryta den negativa trenden av förluster mot motståndarlaget Birmingham som man inte har vunnit över på senaste 7 championship mötena! Båda lagen har det för tillfället kämpigt i ligan och båda lagen har redan blivit utslagna av PL lag i Capital One Cup.

Millwall har hemmafördel och har inte spelat så dåligt som statistiken antyder. Millwall har 4 raka matcher utan vinst men har mött svårt motstånd. Man ligger på 16e plats i ligan med 11 inspelade poäng på 9 matcher, så det har knappast varit en dröm start. Om vi däremot kollar på hemma matcherna i championship har man vunnit 2, förlorat 1 och nu senaste kryssade man mot liga-ettan Nottingham Forest.

Birmingham City. Miljonstaden från West midlands med Englands alldeles egna gnäll-bälte dialek, har länge varit stolta över sitt lokala fotbollslag. Men på senare tid har många uttryckt oro över hur det egentligen står till med laget. I dagsläget ligger man 4e sist med 7 poäng på 9 matcher och många är inte längre lika stolta. Man har inte riktigt fått till spelet vilket speglar sig i statistiken. Senast kom man från en 1-2 förlust mot Fulham, där man endast lyckades skrapa ihop 5 skott mot mål. Man gav bokstavligen bort 3 av Fulhams totalt 4 inspelade poäng denna säsongen. Att tappa poäng mot ett Fulham som endast mäktat med 1 poäng på 8 tidigare matcher och som förväntas fallagenom liga systemet likt en skjuten svan är inget bra resultat och framförallt inte på hemmaplan. På bortaplan har man inte vunnit på de senaste 7 matcherna, varav 4 i årets säsong av championship. Bland annat fick man storpisk av Wigan med 4-0.

Inbördes-möten: Som nämnt i inledningen, har Millwall haft det svårt mot Birmingham de senaste säsongerna, där man inte vunnit på de senaste 6 matcherna. Vårsäsongen 2013 vill man helst glömma då Birmingham körde över dom med 4-0 men det var ingenting mot den förnedrande hemmaförlusten med 0-6 hösten 2012. Man har mötts sammanlagt 16 gånger som har slutat i 2 vinster, 5 kryss och 9 förluster för Millwall. Nedan visas de senaste matcherna. Innan dess har man inte möts i samma liga sedan 2002.

Tue 25/03/14 CHA Millwall 2 - 3 Birmingham City
Tue 01/10/13 CHA Birmingham City 4 - 0 Millwall
Sat 06/04/13 CHA Birmingham City 1 - 1 Millwall
Tue 23/10/12 CHA Millwall 3 - 3 Birmingham City
Sat 14/01/12 CHA Millwall 0 - 6 Birmingham City
Sun 11/09/11 CHA Birmingham City 3 - 0 Millwall

Ryggarekens spel: Resultaten har speglat kvaliteten på spelet och likaså har inbördes möten, där Birmingham helt enkelt har varit bättre. Men tiderna förändras och Birmingham är inne i en riktigt tung period just nu. Det börjar ljusna för Millwall, medan det ser mörkare ut för Birmingham. Millwall är trots den bistra statistiken, favoriter i dagens drabbning och Ryggareken känner att det är befogat med hemmafördelen som Millwall trivs med. Ettan är tagen till 1,90 i odds. Säkra före det osäkra med 2/5 units med föregående inbördes möten i åtanke. Tror att lejonen från London tar det här. Under 2,5 mål spelas även det med en tv peng (1/5u) till 1,75 i odds, med tanke på båda lagens makabra form.


Ryggareken finns även med i svenskafans spel redaktion: http://www.svenskafans.com/speltips/ryggareken
Spela på Millwall - Birmingham hos Betsafe
RYGGAREKEN - 30 September 2014 - 18:20
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: