Speltips

Speltips Malmö FF - Olympiakos

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-10-01 20:45 Spela här

Speltips Malmö FF - Olympiakos
Land: Sverige Liga: Champions League
Odds: 1.83 Speltips: Malmö mål före 73:00
2014-10-01 20:45 Malmö FF - Olympiakos Malmö mål före 73:00 1.83 Polsater

Malmö mål före 73:00 spelas i kvällens match.

Finns på bet365 under fliken mål - tid för lagets första mål.

Bra truppsituation i Malmö. Molins fortfarande out, men Thern är med i truppen igen. Ricardinho tillbaka sedan ett tag. Trolig elva:

Robin Olsen

Anton Tinnerholm, Erik Johansson, Filip Helander, Ricardinho

Magnus Eriksson, Markus Halsti, Enock Kofi Adu, Emil Forsberg

Isaac Kiese Thelin, Markus Rosenberg

Olympiakos saknar backen Siovas, vilket inte är något supertungt avbräck egentligen (av vad jag förstått, har inte järnkoll på grekerna). Tänkbar elva:

16 Roberto
14 O. Elabdellaoui 3 Alberto Botía, 22 Éric Abidal, 26 Arthur Masuaku
5 Luka Milivojević 2 Giannis Maniatis 11 Pajtim Kasami, 6 Ibrahim Afellay
10 A. Domínguez, 7 Kostas Mitroglou

Kommentar:
Åge Hareide är klar med sina mindgames, Malmö som stad och klubb har laddat klart. Det är dags för Champions League-match nere i Skåne igen. När Malmö spelat i Europa på hemmaplan tidigare har de överraskat stort genom att överträffa sig själva och hitta helt rätt taktikmässigt. Sparta Prag skulle vara omöjligt, det var det inte. Red Bull Salzburg skulle vara ännu mer omöjligt, det var det inte. Nu väntar alltså Olympiakos, ett lag Åge Hareide identifierat som laget att slå i kampen om tredjeplatsen.

Räkna med ett Malmö med en offensivare approach än mot Juventus (såklart). Då ska vi komma ihåg att Malmö trots allt skapade ett riktigt bra läge mot Juve. För det är så, det här laget är fyllt av individuell kvalitet, så det finns alltid chans att de kan göra mål och skapa lägen. Forsbergs säsong är enorm, Rosenberg har sin rutin, Thelin sin tyngt, Mange Eriksson sitt skott och så vidare.

Malmö har haft många "årets match"-matcher i år, det här är ytterligare en i raden av dessa. Olympiakos har såklart en bättre trupp och större kvalitet. Men för ett gäng spelare hos dem är det här ytterligare en i raden av CL-matcher. Och nu på ett småkyligt Swedbank mot en fientlig bortapublik och ett rejält taggat hemmalag. Sen är det så att grekiska lag är en sak hemma och en annan sak borta. I synnerhet i Europaspel. Visst imponerar 3-2 mot Atlético i förra rundan, men det var mer spanjorerna som gjorde en svag insats. Tycker Olympiakos blivit för stora favoriter här och med tanke på den offensiva kvalitet som ändå finns i Malmö så ger jag dem goda chanser att göra mål idag. Med det här spelet har de fram till 73:00 på sig, en stor del av matchen med andra ord. Känns väl som att det är mer troligt att om ett mål kommer från MFF, så blir det före minut 73:00 snarare än efter. Står det lika lär det bli en rätt försiktig avslutning exempelvis. Så det här spelet känns bra.

Rent generellt finns kan man titta på hur det sett ut i CL i år. Favoriterna släpper ofta in mål, trots allt. Basel gjorde mål borta mot Real, Ludogorets borta mot Liverpool (iofs sent), Anderlecht gjorde det borta mot Galatasaray, CSKA Moskva mot Roma, Maribor mot Schalke och så vidare. Det är små marginaler i Europa och om du inte är yppersta världsklass blir det ännu mer påtagligt då faktorer som hemmaplan, stort självförtroende, årets match-feeling m.m ytterligare suddar ut kvalitetsskillnader.

Olympiakos känns dessutom svagare än i fjol, då laget kravlade sig till slutspelet. Manolas (mb) har försvunnit till Roma, Joel Campbell är tillbaka i Arsenal, Samaris (mf) har gått till Benfica - det var de tre spelare som spelade mest i fjol och var riktiga nycklar. Sen har vb Holebas försvunnit till Roma och Saviola är inte heller kvar. Rätt stor omsättning.

Nej, ett mål borde Malmö verkligen kunna lösa här. Grekiska ligan är inte något speciellt och det här känns som en svag Olympiakos-upplaga. MFF har stark form och vass offensiv, kommer gå för det.

Framåt Malmö, heja di blåe!

@nokkan21

Polsater - 01 Oktober, 2014, 12:43

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
alive365 - 2014-10-01 21:46:36

Luspank failade

luspank - 2014-10-01 16:32:44

Malmö gör inget mål... spelar raka 2 med dunder o brak.

J.Dizzle - 2014-10-01 16:06:46

Förstår ditt tänk. Olympiakos känns lite överskattade. Var nog inte många som trodde på att Malmö skulle slå ut varken Salzburg eller Sparta Prag. Och nu är vi där igen, där merparten tror att det är slut på det roliga. Grekerna är bättre hemma än borta. Nu har man blivit rätt stora favoriter, hur hanterar man det? De är ju fortfarande ett bra lag och kan mycket väl vinna matchen helt klart, men värdet ligger klart på Malmö. I och med att Olympiakos vann mot Atletico så är nog 3 poäng för di blåe nästan ett måste här. Tror på ditt spel men lirar över 2.5 mål och blgm @2.50. Lycka till!

Polsater - 2014-10-01 15:35:31

Stirra er inte blinda på Atlético-matchen, Olympiakos har startat ligan sämre än i fjol till exempel. Notera som sagt att det här inte är +0,5-spel eller något spel på att Malmö ska få med sig poäng. Det här är ett spel på att Malmö gör mål i matchen (i princip). De kan mycket väl förlora med 1-3 eller så, men jag tror det kan bli rätt öppen match.

Affelay har startat 19 matcher på fyra år, men visst är han bra. Och Abidal är trots allt 35, även om han naturligtvis har klass fortf.

Sangkhaphong - 2014-10-01 15:15:33

Malmö kan nog göra ett mål, men jag hoppas och tror att Olympiakos vinner och täpper till truten på gröthalsarna.

flipin91 - 2014-10-01 15:01:48

@2 för en rak 2a är ju spelvärde så det heter duga!

3quartista - 2014-10-01 14:41:45

Försvagning!? Abidal, Affelay och Mitroglu tillbaka. Skulle snarare säga att det är en förstärkning. Samtidigt som Kakarlsson skrivit slog de Atletico Madrid....Inte spelvärt för fem öre....

kakarlsson - 2014-10-01 14:11:01

Känns ju som ett jättesvagt Olympiakos eftersom dom slog Atletico Madrid med 3-2:S säker 2:a till 2ggr är mer spelvärt(Y)