Speltips

Speltips Zürich - Mönchengladbach

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-10-02 21:00 Spela här

Speltips Zürich - Mönchengladbach
Land: Uefa Liga: EL
Odds: 5.35 Speltips: Hrgota
2014-10-02 21:00 Zürich - Mönchengladbach Hrgota 5.35 Jarelind

FC Zürich välkomnar sin gamla mästartränare Lucien Favre, som kommer på besök med sitt Borussia Mönchengladbach, vilka saknar anfallaren Raffael, världsmästarmittfältaren Kramer och yttern Johnson. Det är med andra ord tre ganska tunga avbräck, men det skiter vi i just nu. Det vi däremot bryr oss om är att de avbräcken banar väg för en viss Branimir Hrgota i startelvan.

Zürich ligger tvåa i ligan, två poäng efter Basel. Så det är inget dynggäng som väntar ikväll. Men samtidigt är det ett lag som släppt in fyra mål mot just Basel i höst och tre mål mot Apollon i Limassol i första gruppspelsmatchen i EL.

Mönchengladbach har inte förlorat någon tävlingsmatch denna höst. Och även om 0-0 mot både Freiburg och Köln känns som halvmissar, så är det starka papper när vi går in i oktober.
Hrgota har varit in och ut ur startelvorna, men mönstret är att det är Kruse och Raffael som går före honom, ingen annan. Och nu saknas alltså Raffael. (Plus att Johnson är borta, så en liten "gardering" finns på en ytterplats, men det är knappast troligt.)
Hrgota har startat samtliga EL-matcher denna säsong. 2x90 minuter mot Sarajevo, där han gjorde fem mål i den sammanlagda 10-2-vinsten, och 77 minuter mot Villarreal (1-1) i första omgången.

Mer bekymmersamt för oss är att målformen är sisådär för 21-åringen. Inget nål i september, trots tre starter (och fyra ganska korta inhopp). En av starterna var senast i ligan, i 2-1-vinsten mot Paderborn.
Senaste nätkänningen var i slutet av augusti, i sista EL-kvalmatchen.

När jag började kolla runt på oddsen så varierande de mellan 2,50 och 3,00 på de flesta ställena. Det kändes spelbart, men inte jätteupphetsande. Sedan såg jag det. Det som gör detta väldigt lockande, och att insatsen blir någon unit högre än normalt för mig på ett sånt här spel, trots att startelvaplatsen inte är helt självklar:

Zürich - Mönchengladbach
Hrgota Målskytt, odds 5,35 på Nordicbet , insats 5/10

Jarelind - 02 Oktober, 2014, 09:51

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Figge73 - 2014-10-02 18:42:19

Startar han inte så annulleras väl spelet.