Speltips HIF - Kalmar FF

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-10-03 19:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 1.80
Tips: Ö2,5 mål asian
Ö2,5 baljor mellan Helsingborg och Kalmar blir kvällens spel.

Båda lagen har 12/26 över 2,5.
HIF har 6/13 ö2,5 hemma medan Kalmar har 6/13 ö2,5 borta.

Matchen i våras slutade 2-0 till Kalmar, men det här mötet på Olympia har innehållit 18 mål de senaste tre åren (ett cupmöte).

Läget i lagen:
Kalmar har fortfarande David Elm och Ismael skadade. Hovda avstängd innebär en offensiv prägel på innermittfältet. Emin Nouri tillbaka i backlinjen, vilket innebär att det äntligen finns en ytterback som kan bidra med något offensivt. Tänkbart lag:

Söderberg
Nouri, Nilsson, Thorbjörnsson, Solheim
Diouf, Eriksson, Romario, Ring
Ericsson, Söderqvist

HIF har bra truppläge. Endast Mattias Lindström skadad. Tänkbart lag:
Hansson
Krafth, Larsson, Björkman, Uronen
Andersson, Paulsson, Mårtensson, Bojanic
Accam, Dahlberg

Enligt SMHI ska det vara 15 grader varmt i Helsingborg imorgon. Bra förhållanden.

Kommentar: Jag var inne på underspelet i den här matchen först, men ändrade mig sedan jag pratade med Hasse Eklund. Det är nämligen så att Kalmar släppt in rejält med mål i sina bortamatcher på slutet:

3 mot AIK, Malmö och Åtvidaberg
2 mot Elfsborg, Göteborg och Örebro.

I den ordningen. Det föranledde Hasse Eklund att ta ut en megadefensiv elva i Kalmars senaste bortamatch, den mot IFK Norrköping. Det maskades, sölades och tjongades. Målet var att hålla nollan. Tråkkalmar var tillbaka. Uppdraget lyckades, matchen slutade 0-0 (vi spelade underspelet då för övrigt). Men tråkkalmar är inte det konstanta, Hasse Eklund är en offensivt lagd tränare. I mitt samtal med Eklund sa han att Norrköping var en speciell enskild match under speciella omständigheter. Så lär inte taktiken bli nu. Sånt kan såklart vara skitsnack, men jag tror inte det.

För att lösa överspelet i den här så bör vi behöva mål för båda lagen. Och då är frågan om Kalmar kan bidra med det, för det har verkligen inte varit en självklarhet den senaste tiden. Två mål framåt på sju matcher är inget som skrämmer direkt. Spelare som Måns Söderqvist m.fl. har tappat form samtidigt som nyförvärven Pär Ericsson och Cesar Santin inte kommit in i laget alls. David Elms targetspel saknas. Men senast mot Häcken såg det bättre ut, chanser skapades. Och nu ställs de mot HIF, ett lag som hållit nollan en av de senaste 14 matcherna. Någon jävla måtta får det ändå vara med Kalmars trubbiga offensiv. Laget visade i våras att det finns kvalitet. Nu är en del spelare (Hallberg, Ismael, Elm) inte med. Men någon gång borde det lossna. Varför inte nu i en bortamatch mot ett Helsingborg som numera inte har så mycket att spela för. Kan bli rätt avslappnat och avspänt.

För Roar Hansen är också en offensivt inriktad man. Fredagsmatch nu. Man har David Accam som går en hård kamp med Vibe om skytteligasegern. Det har varit så mycket negativt i HIF i år att jag tror hela klubben känner sig lite skyldiga att bjuda tillbaka till publiken med en offensiv och trevlig fotboll. Inte omöjligt med det här tänket (som exempelvis AIK anammade när de bytte till Friends Arena, tanken var att en öppnare fotboll skulle locka mer folk till den gigantiska fiasko arenan). Därför tror jag HIF kommer försöka att ösa på i 90 minuter, även om de leder.

Två försvar som har läckt. Ett Kalmar som ska försöka offensivt iaf. Accam som jagar Vibe. Fredagsfest på Olympia. HIF har gått över i 6 av senaste 8. Offensiven har blivit bättre, men defensivt håller man fortfarande sällan nollan. Oavsett underlag och motstånd. Därför borde Kalmar ha bra chans att göra mål. Och bortser man från Norrköpingsmatchen har Kalmar släppt in ö1,5 mål i 6 av 8. Den sjunde matchen släppte de in ett mål hemma mot Gefle. Så ja. Jag räknar med mål här.

@nokkan21

Spela på HIF - Kalmar FF hos Svenska Spel
Spela nu
Polsater - 2 Oktober 2014 - 21:40
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Pizzaandre - 2014-10-03 09:00

Tror också på över 2,5
Den här matchen tillägnas Alvaro Santos i HIF, en avskedsmatch för honom då han lägger skorna på hyllan! Han är en gud i Helsingborg och alla kommer kriga för att han ska få göra mål o avsluta sin karriär med en seger på Olympia. Nej denna match blir en fest med många mål.

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: