Underspelet i Torino satt skönt i går och jag rullar på med samma spelform i kväll. Två lag som skriker efter poäng möts på Studenternas IP i Uppsala. Formsvaga Sirius letar efter att säkra kontraktet och nästjumbon Assyriska slåss för sin överlevnad. Tabelläget gör dock att Assyriska kan känna sig belåtna även med ett kryss - då man möter Landskrona BoIS i nästa omgång. En sexpoängsmatch som kan göra att Assyriska går förbi och upp på kvalplats. Med tanke på Sirius oförmåga offensivt den senaste tiden, och att Assyriska inte kommer vilja gå bort sig, tycker jag att underspelet på 2,15 är värt att testas.

Vårens möte
Assyriska-Sirius 1-1 (24' Mekdessi, 79' Silva)

* Sirius 4 senaste hemmamatcher har gått under 2,5
* Assyriskas tre senaste matcher har gått under linan sedan Valentic Azrudin återfick huvudansvaret

Superettan
9:a IK Sirius FK 26 8 10 8 37-34 3 34
15:e Assyriska 26 4 10 12 23-39 -16 22

Sirius hemma
13 2 7 4 15-16 -1 13

Formen
F, O, F, F, O

Senaste match
Hammarby-Sirius 4-1 (78' Ahonen)

Startelvan senast
Andersson - Larsson, Pehrsson, Hopkins, Käck - Arneng, Skoglund - Mrbati, Thor, Silva - Ogbu

Assyriska borta
13 4 4 5 14-17 -3 16

Formen
O, V, O, F, F

Senaste match
Assyriska-Varberg 0-0

Startelvan senast
Malmqvist - Durmaz, Konwea, Papagiannopoulos, Eriksson - Brandeborn, Holster, Agai, Makdessi, Nilsson - Corr Nyang

Två lag som har otroligt svårt att leverera på hemmaplan (Assyriska har fortfarande inte vunnit i Södertälje) ställs emot varandra i kväll. Sirius är faktiskt seriens formsvagaste lag just nu och har sex raka utan seger. Oroväckande är också att målskyttet närmast avlidit och man har heller inte gjort mer än 4 mål på de 6 senaste. Stefan Silva, som ryktats vara aktuell för AIK, har visserligen gjort 13 mål men har inte varit sig själv under hösten. Inte heller Moses Ogbu har färgat och han är inte längre självskriven i startelvan. Även om mycket ska till så ligger Sirius faktiskt bara fyra poäng ovan kvalstrecket och skulle må bra av en seger här. Med tanke på att de endast har två hemmasegrar på 13 försök skulle i så fall ge Västra Sidan sällsyn glädje på hemmastå. Till dagens match saknas Christer Gustafsson vilket gör att Joakim "Pajen" Runnemo tar hans plats i truppen.

Tycker fortfarande att det är sjukt att Assyriska håller på att åka ur superettan. De har ett bra lag på pappret men en miserabel vårsäsong har varit svår att vända. Tränaren Valentic Azrudin fick gå men kom tillbaka igen för några veckor sedan, då Sören Åkeby tvingats hoppa av på grund av familjära skäl. Med Azrudin tillbaka i båset har laget 1-1 hemma mot Husqvarna, 2-0-seger mot Syrianska och 0-0 senast mot Varberg. Självförtoendet är på uppåtgående och defensiven sitter bättre än den gjorde i våras under samme tränare. Tror Assyriska kommer spela disciplinerat inledningsvis. Är det så att man tar ledningen kommer AFF slåss med näbbar och klor för att få med sig poängen hem.

SPELTIPS
Värdefulla poäng står på spel i kväll. Poäng som kommer att försvaras om något lag leder med uddamålet sent i matchen. Sirius självförtroende är inte det bästa efter 1-4 mot Bajen och inte en seger sedan 20 augusti. De normalt pålitliga målskyttarna Ogbu och Silva har varit klart formsvaga de senaste veckorna. De kommer få vara spelförande här men lär samtidigt ha respekt för Assyriskas kontringsspel med Brandeborn och Corr Nyang i spetsen. Assyriska vill naturligtvis vinna, men tittar man på tabellen kan ett kryss vara ett mycket bra resultat. Detta då Landskrona BoIS möter Bajen i helgen och sedan reser till Södertälje för en match som kan avgöra om det blir AFF eller BoIS som åker ur direkt.

Inget av lagen har öst in mål framåt den senaste tiden och under 2,5 till 2,15 tycker jag är ett mycket bra pris hos Nordicbet . Den som vill "riskera" lite mindre kan plocka under 2,5-3,0 till 1,88 hos bet365 . Då får ni hälften tillbaka om det skulle bli exakt tre mål i matchen.

Vad tror ni om matchen?

@lellesandahl på twitter



EDITERAD 2014-10-03 12.08:08

EDITERAD 2014-10-03 14.13:07

This is the stats tab
This is the post tip