Speltips

Speltips DIF vs Gefle

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-10-04 16:00 Spela här

Speltips DIF vs Gefle
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.95 Speltips: Gefle +0,5 1a halvlek
2014-10-04 16:00 DIF vs Gefle Gefle +0,5 1a halvlek 1.95 Polsater

Gefle +0,5 i första halvlek spelas. Spelet innebär helt enkelt att Gefle inte får ligga under i halvtid. Finns under asian-fliken på bet365 .

13. Gefle 26 6 8 12 28-35
6. Djurgården 26 10 9 7 44-27

Hemma:
12 5 4 3 19-11

Borta:
13 1 5 7 14-24 -10 8

Så ser det ut. I och med förlusten senast har Djurgården inte direkt tätkontakt med lagen som kämpar om Europa och medaljerna. Måste därför hitta motivation via saker som "försöka komma före AIK", "ta så många poäng som möjligt", "bygga för framtiden" etc. Gefle däremot. Krigar om nytt kontrakt och lär sälja sig jäkligt dyrt.

Hur har det sett ut för respektive lag i halvtid då? Gefle (senaste bortamatchen först och motståndarlagens siffror först):

0-0 mot Elfsborg
3-0 mot IFK Göteborg
0-0 mot Kalmar
1-1 mot BP
0-0 mot AIK
0-0 mot HBK
0-0 mot HIF
0-0 mot Norrköping
0-1 mot Örebro
0-1 mot Falkenberg
1-1 mot Åtvid
0-0 mot Malmö
2-2 mot Mjällby

Halvtidsresultatraden är således: 1-10-2. En (1) enda gång har man legat under i halvtid på bortaplan. Klarade av att nolla Malmö, AIK och Elfsborg bland annat. Enda gången de låg under var mot ett formstarkt IFK Göteborg, som många pekar ut som Sveriges bästa lag atm.

Djurgården på hemmaplan (senaste matchen först och DIFs matcher först):

0-0 mot Falkenberg
0-1 mot Åtvid
2-0 mot Malmö
2-0 mot Mjällby
1-1 mot HIF
0-2 mot Häcken
1-1 mot Elfsborg
0-0 mot IFK Göteborg
0-0 mot Kalmar
2-0 mot BP
0-1 mot AIK
1-0 mot HBK

tabellraden på hemmaplan i halvtid är alltså 4-5-3.

Slår vi ihop Gefles bortamatcher med Djurgårdens hemmamatcher så får vi 5 av 25 som hade gett oss förlust. Statistik är såklart inte allt, men vill ändå säga att det säger någonting här.

Det som ändå gör mig mest intresserad av det här spelet är hur det sett ut i DIFs två senaste hemmamatcher. Både Falkenberg och Åtvidaberg har kommit till Tele2 med defensiva uppställningar, vilket Djurgården haft klara problem med. Känns som att Djurgårdens lag inte riktigt är byggt för att klara av det. Brist på snabbhet på en del håll och saknar också de där riktiga box-monstrena.

Ser man till den senaste tiden är Djurgården ett av de mer formstarka lagen i serien. Men jag vill fortfarande hävda att jag inte är övertygad om att DIF är så bra som resultatraden ger sken av.

x 4-0 x2 mot ett Mjällby som var total-uselt (och ingen Chippen) och ett BP som alltid kan förlora så stort mot alla alsvenska lag.

x 2-0 mot MFF hemma var starkt såklart. Men speciell match, MFF hade precis kvalat till CL och kom inte upp i standard. Skapade ändå mkt. Fullsatt Tele2...mycket i Djurgårdens favör den matchen.

x Förlust mot Åtvid.

x Vinst 4-0 borta mot Kalmar är starka papper. Men bjöds på första målet och sen kom tre rätt sena mål. Kalmar har varit tvärusla senaste tiden.

x Förlust mot IFK Göteborg. 2-1 var väldigt smickrande siffror för Djurgården.

Så nja. Jag vet inte jag. Inte helt såld, även om det såklart är en bra rad. Kanske är jag för negativ som sitter och letar fel för att det ligger i min sak, men så är min känsla.

Gefle kommer såklart göra som de gör på bortaplan, det är bara att titta på deras resultatrad. Åtta gånger har det varit mållöst i paus. De kommer försöka stänga ner Djurgården, dra ner på tempot, ta tid på sig, ligga på rätt sida och göra det svårt. Kommer sälja sig oerhört dyrt då man har allt att spela för. Gefle är dessutom vana vid att vara i det här läget någon gång under säsongen, dvs att de måste vinna för att rädda kontraktet. Det brukar alltid lösa sig på något sätt. Och det vore lite typiskt Gefle att gräva fram en seger i en sån här match.

Inte omöjligt, snarare väldigt troligt, att Djurgården tar det här, men ser inget värde i rak seger eller något minus-hcp på dem. Att däremot få nästan dubbelt upp på X2 i första halvlek, det känns åtminstone väldigt bra på förhand. Statistiken ovan är dessutom talande.

Djurgården har egentligen inget att spela för, det kommer inte vara något magiskt drag på läktarna som kan underlätta när det gäller laddning heller, även om det säkert blir 12-14 tusen. Åkte på en rejäl spelmässig smäll senast mot Blåvitt och det blir lite intressant att se hur de reagerar på det.

Gefle har visserligen inte sett bra ut alls den senaste tiden. Mot ÖSK föll de rättvist trots ledning. Men jag tycker att laget är för bra för att behöva åka. Får visserligen klara sig utan Oremo, men det ska inte vara ett så tungt avbräck.

Mot bakgrund av allt detta...kan inte låta bli x2 i ht. Gefle får helt enkelt hålla ut i 45 min. Sen skiter jag i resten. Okej?

@nokkan21

Polsater - 03 Oktober, 2014, 23:17

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!