Speltips

Speltips Färjestad - Linköping

Sport: Ishockey Spelstopp: 2014-10-04 16:00 Spela här

Speltips Färjestad - Linköping
Land: Sverige Liga: SHL
Odds: 2.10 Speltips: 1
2014-10-04 16:00 Färjestad - Linköping 1 2.10 J.Dizzle

Nu är jag inget större fan av Färjestad och brukar sällan önska de någon lycka. Har tippat de som svenska mästare till 8 gånger pengarna. Nu när Skellefteå inte är lika dominerande som de har varit tidigare år så tror jag allt blir som "vanligt" igen. Att Färjestad står där i en final igen. Man gjorde ingen bra grundserie i fjol, men när det vankas slutspel så tar de sig i kragen. Det sitter liksom i väggarna där i Karlstad.

Men nog om det som stundar in på vårkanten. Vi har ju en grundserie som ska spelas klart. Där Färjestad har börjat knackigt, i alla fall resultatmässigt där 3-poängerna har uteblivit. Så här var det förra säsongen också att man var lite trögstartade men kom i gång rätt bra efter nyår. Men det är som skillnad från förra säsongen är att själva spelet ser mycket bättre ut, och att resultatraden är rätt missvisande. Lite stolpe ut, och man kunde ha haft fler 3-poängare med lite flyt. Men för varje match så kommer man närmare en trendbrytning, och nu måste det vara dags känner jag.

Enda riktiga plattmatchen man har gjort var hemma mot Modo som man förlorade med 6-2. Annars har man gjort riktigt bra insatser. Ska sägas att man har mött rätt tufft motstånd också. Har redan mött Luleå (H), Växjö (B), Djurgården (B), Frölunda (H), Skellefteå (B). Man mötte också Leksand i premiären borta där det blev seger. Men annars har man haft ett tufft schema och gjort det bra ändå.

Linköping ligger lite högre upp, men att de har imponerat är en överdrift. Har en vass offensiv, men i egen zon kan det vara väldigt virrigt, och där kommer man verkligen sättas på prov i morgon. Har dessutom haft lite lättare spelschema än Färjestad, och när man väl har stött på tuffare motstånd så har man inte räckt till:

HV (B) 6-4
Skellefteå (B) 4-1
Växjö (H) 5-3

Det är de matcherna som har varit tuffa, och då har man läckt bakåt. Segrarna har kommit nu senast mot hopplösa Leksand, som var bra med i matchen länge och skapade bra lägen och kunde mycket väl ha tagit ledningen. Men man fick två tunga mål mot sig. Slutet av andra och direkt i tredje, och där var det kört liksom och man föll ihop totalt. Så man ska inte dra något större slutsats av den matchen. Sen har de två andra segrarna kommit hemma mot Örebro och Djurgården.


Färjestad har inga nämnvärda avbräck till dagens match. Linköping får klara sig utan Mattias Sjögren ett tag, vilket är ett avbräck helt klart.


Färjestad har varit bra med i alla sina matcher, och har ofta varit det bättre laget även fast man har mött Växjö, Frölunda och Skellefteå. Och har tagit extrapoängen mot både Växjö och Frölunda. Så Färjestad kommer givetvis börjar klättra i tabellen, och det är bara en tidsfråga innan spelet på isen smittar av sig på resultaten.
Linköping känns lite klena i de här mötena, det är oftast mot sämre motstånd hemma i Cloetta som deras bästa offensiva spelare får tid och utrymme att glänsa. Jag kan ha fel, men det är i alla fall min känsla.

Lagen möttes 5 gånger i fjol och Färjestad gick segrande i 3 utav dem.


Hade inte trott på över 2 gånger här. Jag tror hårt på hemmaseger idag!


Spel: Färjestad att vinna på ordinarie tid @2.10 hos bet3654/5 units

Trevlig helg!

J.Dizzle - 03 Oktober, 2014, 23:48

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
victorp11 - 2014-10-04 08:28:36

Korrekt analys och ryggar , provar även hcp 1.5 med mndre insats.