OBS! Matchstart 19.20.

Som sista lag ut av de tre topplagen har Gif Sundsvall koll på läget. De måste slå Syrianska för att inte tappa greppet om en direktplats till Allsvenskan. Ett Syrianska som är betydligt starkare hemma än borta och som med seger i kväll kan säkra Superettan-kontraktet. Med tre raka förluster bakom sig bjuds publiken på fri entré och vi kommer definitivt få se ett Syrianska som går för tre poäng. Det öppnar för en chansrik tillställning där över 2,5 och båda lagen gör mål provas.

Senaste möte
Gif Sundsvall-Syrianska 3-1 (16' Felic självmål, 50' Fjoluson, 62' Grubjesic, 74' Chennoufi)

SUPERETTAN
3:a Gif Sundsvall 26 16 3 7 50 32 18 51
10:a Syrianska FC 26 10 3 13 34 50 -16 33

Syrianska hemma
13 7 2 4 22 20 23

Senaste match
Ängelholm-Syrianska 1-0

Formen
F, F, F, V, O

Startelvan senast (5-4-1)
Garaca - Elia, Somi, Nwosu, Diego Brum, Chanko - Ghoddos, Michel, Bisse, Georges - Grubjesic

"Syrianska lever farligt i botten av tabellen" står att läsa på klubbens hemsida. Får intrycket att såväl spelare som tränare är väldigt revanschsugna efter tre raka torsk. Dessutom anklagas klubben (i vissa fall med rätta) för läggmatcher i ur och skur. Det är inte otänkbart att Gif Sundsvall kommer få sota för det genom att Syrianska får till en bra prestation på hemmaplasten. För där är man starka. 7 av 10 segrar har spelats in i Södertälje i ofta sevärda och målglada matcher. Till dagens match saknas Kevin Bisse som är avstängd. Varken Dinko Felic eller Sharbel Touma var med sist men kan förhoppningsvis spela i kväll när Syrianska ska säkra kontraktet.

Gif Sundsvall borta
13 5 2 6 17 20 17

Senaste match
Giffarna-Husqvarna 2-1 (44' Dibba 55' Eklund)

Formen
V, O, V, F, V

Startelvan senast (4-4-2)
Naurin - Fjoluson, Ålander, Danielsson, Olsson - Helg, Walker, Sigurjonsson, Rajalakso - Eklund, Dibba

Det var på håret att Husqvarna stal med sig en pinne från Sundsvall när Giffarna föll alldeles för långt ned i positionerna mot slutet av matchen. Men Franzéns mannar klarade sig den gången och i kväll kommer nästa måstematch i toppen av superettan. Bajen vann men Ljungskile fick bara kryss - nu kan Giffarna placera sig på direktplats och ha allt i egna händer inför de tre sista matcherna. Klarar man av pressen? Alltid svårt att säga med Norrlandslaget som har en ovana av att fallera när allt ska avgöras på hösten. Vad som är säkert är att man har anfallare i målform och kommer spela offensivt. Frågetecken för försvarsspelet som släppt in 14 mål på de sex senaste bortamatcherna.

SPELTIPS
Alla är nog överens om att Gif Sundsvall är ett bättre lag i grunden. Men de har stått för ett par rejäla bottennapp på bortaplan den här hösten. 1-3 mot Östersund, 1-4 mot J-Södra och 1-4 mot Degerfors för att nämna några. Jag litar helt enkelt inte på att de bara går ut och dominerar mot Syrianska. Ett starkt hemmalag som har tre raka torsk. De kommer blåsa på här för att säkra kontraktet och vi kommer garanterat att få se en öppen matchbild.

Sist lagen möttes blev det 3-1 till Sundsvall. Vi får 1.83 gånger pengarna på över 2,5 mål i matchen och båda lagen gör mål. Spelas hos bet365 under fliken "mål".

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip